Search

Photos: Με “βολίδα” στο φινάλε πήρε τη νίκη στο ντέρμπι με Ασπίδα ο Άρης Αβάτου

Απο μια έμπνευση του Ψεμματά κρίθηκε το  ξανθιώτικο τοπικό ντέρμπι της Γ’ Εθνικής, με τον Άρη Αβάτου χωρίς να πιάσει καλή απόδοση να επικρατεί της Ασπίδας, και να διατηρείται στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας εν αντιθέσει  με την Ασπίδα που παραμένει σε δύσκολη θέση.

Στο πρώτο μέρος έχοντας οι δύο ομάδες να αντιμετωπίσουν την δυνατή βροχή αλλά και το ήδη βαρύ αγωνιστικό χώρο, το θέαμα δεν ήταν καλό με τον Άρη απο το 20 και μετά να ανεβάζει ρυθμούς και να απειλεί τρεις φορές την εστία του Χατζηγεωργίου. Αρχικά στο 23′ ο Κοτόπουλος συνδυάστηκε ωραία με τον Σαρηγιαννίδη με το σουτ του τελευταίου να καταλήγει στην αγκαλιά του κίπερ της Ασπίδας, ενώ τρία λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Γκέκα πέρασε μόλις άουτ. Τελευταία καλή φάση για το πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 40′ όταν μετά απο σουτ του Κοτόπουλου η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω απο το οριζόντιο του Χατζηγεωργίου.

Με το 0-0 να διατηρεί ζωντανή την Ασπίδα, στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά μπήκε πιο δυνατά και στο 63′ δημιούργησε την πρώτη της καλή στιγμή όταν ο Κυριαζίδης είδε μετά απο κόντρες να του στρώνεται η μπάλα με το σουτ του να κοντράρει σε αμυντικό και να καταλήγει κόρνερ, στην εκτέλεση του οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι καθώς σε αναμπουμπούλα στην άμυνα του Άρη διαμαρτυρήθηκαν για χέρι αμυντικού. Ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και για μαρκάρισμα πάνω στην γραμμή στο 75′ όμως και στις δύο φάσεις ο Σερραίος ρέφερι ήταν κοντά στην φάση και έδειξε συνέχεια.

Και ενώ το ματς έδειχνε πως θα λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα, στο 86′ ο Γιώργος Ψεμματάς έπιασε έναν τρομερό κεραυνό εκτός περιοχής στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνιά του Χατζηγεωργίου, παγώνοντας τους φιλοξενούμενους που στεκόταν εξαιρετικά.

Το μόνο που άλλαξε στς καθυστερήσεις ήταν οι αριθμητικές ισορροπίες, με τον “χρυσό” σκόρερ του αγώνα να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κεφαλάς απο την ΕΠΣ Σερρών με βοηθούς τους Βερνέζη και Δεδονάκη της ΕΠΣ Καβάλας

Νίκη που διατηρεί τον Άρη στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας με την ομάδα του Γιώργου Μαραντά να φτάνει τους 25 βαθμούς. Στους 10, και περιμένοντας την απόφαση της ένστασης για το +3, η Ασπίδα που έχει μπροστά της δύσκολα παιχνίδια με Καβάλα εκτός και Πανσερραϊκό εντός

Άρης Αβάτου (Γ. Μαραντάς): Αμουτζάκης, Κούτρας, Μπουντακίδης, Μίλερ, Κουτσούμπας, Ψεμματάς, Ζωσιμίδης(90′ Κιουμουρτζής), Δόντσος(60′ Σιχλιμοίρης), Γκέκας(85′ Μελισσόπουλος), Σαρηγιαννίδης, Κοτόπουλος(67′ Κρασώνης)

Ασπίδα Ξάνθης (Χρ. Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Σαμαράς(84′ Μαλαδένης), Ζώτος, Νικολούδης, Μερακλής, Χατζήπαπας, Κυριαζίδης, Δογανίδης(74′ Κωτίδης), Χριστοφορίδης, Παπαδόπουλος, Σαββόγλου(86′ Νταμπανλής)

Share it