Search

Ανατροπή… Ευρώπης για την Ξάνθη που πάτησε πεντάδα με τη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο

Σπουδαία Ξάνθη, κυριάρχησε κόντρα στον Ατρόμητο και με ανατροπή πέτυχε μεγάλη νίκη μπαίνοντας εκ νέου στην πεντάδα, δείχνοντας παράλληλα σε όλους πως φέτος η Ξάνθη πάει για…Ευρώπη. Τρομερή η υποστήριξη του κόσμου της ομάδας που ήταν πραγματικά ο 12ος παίκτης

Στο πρώτο μέρος η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά, απείλησε με Κάστρο στο 4′, όμως στο 6′ στην πρώτη τελική του ο Ατρόμητος πήρε κεφάλι στο σκορ όταν ο Βασιλακάκης βγήκε στην αντεπίθεση έσπασε την μπάλα στον αφύλαχτο Κουλούρη που απο κοντά έκανε το 0-1.

Απο εκεί και πέρα το ματς ήταν μονόλογος για την Ξάνθη, με τους Θρακιώτες να έχουν μεγάλες στιγμές με τον Μπαριέντος στο 11′ και τον Ντουρίτσκοβιτς στο 17′. Η τρίτη μεγάλη ευκαιρία της Ξάνθης ήταν και η…φαρμακερή με τον Κασάδο στο 35′ να κάνει την σέντρα και τον Πέταρ Ντουρίτσκοβιτς απο κοντά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση.

Μάλιστα στο 40′ η Ξάνθη άγγιξε και την ολική ανατροπή απο το πρώτο μέρος όταν σε γύρισμα από τα δεξιά ο Κάστρο έκανε το πλασέ με τον Κιβρακίδη να διώχνει πάνω στη γραμμή με κεφαλιά ενώ στη συνέχεια το σουτ του Κοβάσεβιτς έφυγε άουτ,  στην τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους.

Στην  επανάληψη είχαμε την αντίθετη εικόνα με τον Ατρόμητο να μπαίνει δυνατά και στο 51′ να απειλεί με απευθείας εκτέλεση του Γιαννούλη που έδιωξε εντυπωσιακά ο Ζίβκοβιτς. Με την Ξάνθη να καταφέρνει όχι απλά να βγει αλώβητη απο το ξεκίνημα των φιλοξενούμενων αλλά και  να πάρει το προβάδισμα στο σκορ, όταν στο 58′ ο Κάστρο έπεσε στο έδαφος, η αλήθεια είναι. μετά απο άγγιγμα του Καρασαλίδη με τον Σκουλά να δείχνει άμεσα το σημείο του πέναλτι υπέρ της Ξάνθης, και τον Αργεντίνο που ανέλαβε την εκτέλεση να σκοράρει απο την βούλα για δεύτερο συνεχόμενο ματς αυξάνοντας τα τέρματα του στα 3 για το προβάδισμα της Ξάνθης μέσα σε πανζουρλισμό απο τον κόσμο της ομάδας που πανηγύρισε έξαλλα την ανατροπή, που παρά το αμφισβητούμενο πέναλτι η Ξάνθη ήταν κυρίαρχη του αγώνα και το δικαιούταν.

Στο τελευταίο τέταρτο ο Ατρόμητος προσπάθησε να πιέσει  την Ξάνθη,  με πιο αξιοσημείωτη την φάση του 84′ όταν μετά απο κόρνερ του Γιαννούλη ο Ζίβκοβιτς έκανε κακή εκτίμηση της φάσης με την μπάλα να του φεύγει όμως για καλή του τύχη η άμυνα αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε τον κίνδυνο, στον μοναδικό κίνδυνο που έφτιαξαν οι φιλοξενούμενοι με τους παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς να κρατούν με άνεση τη νίκη, σπάζοντας έτσι την αρνητική παράδοση των τελευταίων ετών με τους Περιστεριώτες και παράλληλα έπιασε πεντάδα μζί με Παναθηναϊκό και Άρη φτάνοντας τους 23 βαθμούς

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς (ΕΠΣ Θεσσαλίας)
Βοηθοί: Ρέινχαρτ Μπουξμπαουμ (ΕΠΣ Ανατ. Αττικής), Βασίλειος Νικολακάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου)
4ος: Γεώργιος Τζοβάρας (ΕΠΣ Φθιώτιδας)

ΑΟ Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Αλμέιδα, Λισγάρας, Κοβάσεβιτς, Μελιόπουλος, Ντουρίτσκοβιτς(89′ Γέντρισεκ), Καντά(65′ Μπρίτο), Μπαριέντος(81′ Χατζητερζόγλου), Κάστρο

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι, Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Μπουσούλατζιτς(74′ Κωτσόπουλος), Κιβρακίδης, Βασιλακάκης, Καρασαλίδης, Κουλούρης, Μπρούνο(64′ Μούγιακιτς), Ρισβάνης, Ενσικουλού(46′ Γιαννούλης).

Share it

Μία Απάντηση

  1. ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ.
    ΤΟΝ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΕΙ Ο ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΓΩΝΑΤΟ ΣΤΟΝ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ.
    ”ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΤΥΧΗ ”ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ”. ΔΕΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.
    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΑΛΤΥ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ.
    ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ Ο ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ.

    ΤΥΧΑΙΑ ΕΙΔΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΚΑΜΟΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ.