Άριστα στην αξιολόγηση πήρε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης!

Άριστα στην αξιολόγησή του, αναφορικά με την εσωτερική του λειτουργία, πήρε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας 14/1 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παρουσίαση του Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και την απονομή του πιστοποιητικού από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

“Μέρα χαράς, τιμής και περηφάνιας για το πανεπιστήμιό μας”, χαρακτήρισε την χθεσινή για το ΔΠΘ ο πρύτανής του Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και έδωσε δύο διαβεβαιώσεις: Πρώτον, “ότι το πανεπιστήμιο μας διαχρονικά από όλες τις διοικήσεις είναι υπέρ της αξιολόγησης, γιατί μέσα από αυτήν βγάζουμε συμπεράσματα, ώστε καθημερινά να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι”. Δεύτερον, “ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια στο πανεπιστήμιο, για το καλύτερο, το περισσότερο και το ποιοτικότερο”.

Κατόπιν, χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος της ΑΔΙΠ Νικολέττα Παϊσίδου λέγοντας “με ιδιαίτερη χαρά απονέμουμε το πιστοποιητικό ποιότητας του εσωτερικού συστήματος διασφάλισης ποιότητας του συστήματος. Πιστοποιείται η επάρκεια του συγκεκριμένου συστήματος να εφαρμόζει κανόνες και διαδικασίες ποιότητας, που οδηγούν σε τεκμηριωμένη βελτίωση, στο σύνολο της λειτουργίας του πανεπιστημίου. Η επάρκεια αυτή διαπιστώθηκε μετά από εξωτερικό έλεγχο, που διενεργήθηκε από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες, διαπιστώθηκε δηλαδή ότι το πανεπιστήμιο επιδιώκει και πραγματοποιεί συνεχή βελτίωση με ένα συντεταγμένο και συστηματικό τρόπο”. Εξήγησε πως, όλα όσα λέει, έχουν τελικούς αποδέκτες τους ίδιους τους φοιτητές, καθώς “αναβαθμίζουν την μαθησιακή τους εμπειρία, αποκτούν πιστοποιημένα ακαδημαϊκά προσόντα, ικανότητες και δεξιότητες και βελτιώνουν την πρόσβασή τους σε πανεπιστήμια και αγορά εργασίας των 48 κρατών – μελών του ευρωπαϊκού χώρου ανώτατης εκπαίδευσης”.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και η αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων και φοιτητικής μέριμνας, πρόεδρος της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) του ΔΠΘ Ζωή Γαβριηλίδου. Έδωσε τα εύσημα στον κο Αγγελούση και πληροφόρησε πως “το πανεπιστήμιό μας έλαβε τη μέγιστη δυνατή αξιολόγηση για όλες τις απαιτήσεις που αφορούν στους οκτώ άξονες διασφάλισης ποιότητας. Έως τώρα μόνο εμείς και το πανεπιστήμιο Πατρών, σε αυτή την φάση από τα πανεπιστήμια που αξιολογήθηκαν, έλαβε την μέγιστη διάκριση σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες”.

Ο τέως αντιπρύτανης και μέλος της ΜΟΔΙΠ Νίκος Αγγελούσης παρέθεσε την αναλυτική παρουσίαση του εσωτερικού συστήματος διασφάλισης ποιότητας του ΔΠΘ, διαπιστώνοντας μεταξύ άλλων πως “το εσωτερικό σύστημα διασφάλισης ποιότητας αποσκοπεί στην υψηλή ποιότητα λειτουργίας του ΔΠΘ, η οποία συνδυάζεται με την συνεχή βελτίωση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου αλλά και την απόδοση όλων των υπηρεσιών”. Ανέδειξε πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά, ενώ άφησε και την ευχή περί αξιοποίησης του ΕΣΠΑ από το ΔΠΘ, κάτι που δεν κατάφεραν οι περασμένες διοικήσεις του ιδρύματος.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, σε συνεργασία με την ΑΔΙΠ, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα “πιστοποίηση προγραμμάτων προπτυχιακών σπουδών”, ένα ζήτημα που ασφαλώς αφορά και τους ανθρώπους του Δημοκριτείου.

Πηγή: Xronos.gr

Share it