Search

Το πάτημα της Ασπίδας Ξάνθης στην ένσταση κατά της Πέρνης και όσα αναφέρει ο ΚΑΠ!

Ένσταση κατέθεσε η Ασπίδα Ξάνθης κατά του Κεραυνού Πέρνης με αφορμή την χρησιμοποίηση του Βασίλη Λαζαρίδη, με την οποία διεκδικεί την κατοχύρωση του μεταξύ τους αγώνα με 3-0 αλλά και αφαίρεση τριών βαθμών απο την ομάδα της Πέρνης.

Η απόφαση της διοίκησης της Ασπίδας να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, παρά τις αντιδράσεις απο την πλευρά του Κεραυνού, δείχνει να έχει βάση καθώς η ξανθιώτικη ομάδα πατάει στο γεγονός πως σύμφωνα με τον ΚΑΠ απαγορεύεται ένας ποδοσφαιριστής να αγωνιστεί σε τρεις ομάδες της ίδιας κατηγορίας την ίδια αγωνιστική περίοδο, κάτι δηλαδή που συνέβη με τον ξανθιώτη χαφ του Κεραυνού που αγωνίστηκε τόσο με την φανέλα του Άρη Αβάτου όσο και με αυτή του Ορφέα Ξάνθης στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ήταν αναμενόμενο πως με την συμμετοχή του στο ματς κόντρα στην Ασπίδα θα δινόταν το πάτημα στον ξανθιώτικο σύλλογο να κινήσει τις ανάλογες διαδικασίες.

Ήδη η ομάδα της Ξάνθης πλήρωσε το παράβολο των 500ευρώ και έστειλε την ένσταση της κατά του κύρους του αγώνα, με τον λόγο πλέον να περνά στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ που δεν αποκλείεται μέχρι και την Παρασκευή να εκδώσει την απόφαση της.

Αναλυτικά στο άρθρο 5, παράγραφος 4 του κανονισμού ιδιότητας και μετεγγραφών ποδοσφαιριστών του ΚΑΠ αναφέρεται: 

Οι ποδοσφαιριστές μπορεί να εγγράφονται μόνον σε τρεις το ανώτατο ομάδες κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου από 1 Ιουλίου έως 30 Ιουνίου του επόμενου έτους. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο ποδοσφαιριστής έχει δυνατότητα να αγωνισθεί σε επίσημους αγώνες μόνον για δύο ομάδες. Κατ’ εξαίρεση του κανόνα αυτού, ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που μετακινείται μεταξύ δύο ομάδων που ανήκουν σε ομοσπονδίες με αλληλεπικαλυπτόμενες αγωνιστικές περιόδους (ήτοι, αρχή της αγωνιστικής περιόδου το καλοκαίρι / φθινόπωρο εν αντιθέσει με χειμώνα / άνοιξη) μπορεί να αγωνισθεί σε επίσημους αγώνες για μια τρίτη ομάδα κατά την διάρκεια της σχετικής αγωνιστικής περιόδου, υπό την προϋπόθεση ότι έχει συμμορφωθεί πλήρως με τις συμβατικές του υποχρεώσεις έναντι των προηγουμένων ομάδων του. Ομοίως, οι προβλέψεις που αφορούν στις μετεγγραφικές περιόδους, ως επίσης και στην ελάχιστη διάρκεια ενός συμβολαίου, πρέπει να γίνονται σεβαστές. Ειδικότερα, ένας ποδοσφαιριστής δεν επιτρέπεται να αγωνιστεί σε επίσημους αγώνες για περισσότερες από δύο ομάδες οι οποίες αγωνίζονται στο ίδιο εθνικό πρωτάθλημα ή κύπελλο κατά την διάρκεια της ίδιας αγωνιστικής περιόδου.

Share it