Search

Photos: Με το αριστερό στο 2019 η Ασπίδα Ξάνθης με ήττα-μαχαιριά απο Κεραυνό Πέρνης

Με το αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής η Ασπίδα Ξάνθης, που γνώρισε εντός έδρας ήττα απο τον Κεραυνό Πέρνης με 3-0 στο ΔΑΚ Ξάνθης.

Παρά το μέγεθος της ήττας, το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο φινάλε, η Ασπίδα έδειξε σημάδια βελτίωσης πληρώνοντας ωστόσο για ακόμη μια φορά την απειρία της απο την κατηγορία.

Η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά μπήκε με επιθετική διάθεση ψάχνοντας το γκολ που θα την βάλει μπροστά στο σκόρ, όμως σε μια ανύποπτη φάση στο 15′ ο Κεραυνός κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με τον ξανθιώτη χαφ, Αντώνη Χαριτίδη με σουτ εντός περιοχής να βρίσκει στόχο για το 0-1.

Μετά το γκολ η ομάδα της Ξάνθης ανέβηκε θέλοντας να φτάσει στην ισοφάριση, και στο 32′ έφτασαν πολύ κοντά όταν ο Κατσής βγήκε απέναντι απο τον Ψάρα με τον κίπερ του Κεραυνού να κάνει σωτήρια επέμβαση για την ομάδα του. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση και στην αμέσως επόμενη φάση έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Χατζηκυριάκου απο πλεονεκτική θέση δεν βρήκε στόχο.

Η φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 39′ με τον Λάσπατζη να διώχνει πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Μερακλή και πριν προλάβει ο Παπαδόπουλος να την σπρώξει στα δίχτυα, ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Ψάρας απέκρουσε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Κοντογιαννίδη, σε μια φάση που οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή του Παπαδόπουλου ενώ ο ίδιος παίκτης ήταν πρωταγωνιστής και στο 44′ σε νέο πέναλτι που ζήτησαν οι ξανθιώτες.

Στην επανάληψη το ματς “καθάρισε” νωρίς όταν στο 52′ στην πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του Κεραυνού ο ξανθιώτης επιθετικός, Βασίλης Λαζαρίδης βγήκε ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας της Ασπίδας προλαβαίνοντας την έξοδο του Χατζηγεωργίου που τον ανέτρεψε εντός περιοχής. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Αντώνης Χαριτίδης που σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων για την ομάδα του.

Μετά το 0-2 ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την Ασπίδα να προσπαθεί να μειώσει το σκορ χωρίς όμως την πολύ μεγάλη φάση, ενώ η ομάδα του Κεραυνού απείλησε με σουτ του Κωνσταντάρα πριν φτάσει στο 93′ ο Χαλπετής να γράψει με δυνατό σουτ εντός περιοχής το τελικό 0-3.

Παρά την ήττα στα θετικά για την ομάδα της Ξάνθης το ντεμπούτο του Νίκου Χατζηπαππά, που μαζί με τις 1-2 κινήσεις που αναμένονται εντός εβδομάδας θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την εικόνα του Ξανθιώτικου συλλόγου που  που έμεινε στην 10η θέση με 10 βαθμούς και εντός ζώνης υποβιβασμού. Νίκη-σωτηρίας για τον Κεραυνό που σκαρφάλωσε στην 5η θέση με 22 βαθμούς.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Στρατούδης με βοηθούς τους Διαμαντή και Τερζόπουλο της ΕΠΣ Έβρου.

Ασπίδα Ξάνθης (Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Σαββόγλου, Κοντογιαννίδης, Νικολούδης, Μερακλής, Δογανίδης(74′ Σαμαράς), Κυριαζίδης(76′ Κυριαζίδης), Χατζηπαππάς, Κατσής(59′ Μαλαδένης), Παπαδόπουλος, Ζώτος.

Κεραυνός Πέρνης: Ψαράς, Μπαντάνης, Μπούλγκουρας(80′ Παυλίδης), Καλτσάς, Μαρκάκης, Λάσπατζης, Χατζηκυριάκου(71′ Κωστόπουλος), Τσάκωνας(63′ Κωνσταντάρας), Λαζαρίδης(74′ Χαλπέτης), Χαριτίδης, Τζιβανόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ

http://

Share it