Search

Ήττα με πολλά παράπονα για τη διαιτησία απ’ τον Ορφέα Ξάνθης!(+pics)

Σ’  ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις (δύο γκολ τα πρώτα 15 λεπτά,  και 1-1), έγινε επίσης γρήγορα ροντέο (αποβολή στο 25′ ο Μαυρόπουλος), με την πλάστιγγα να γέρνει τελικά υπέρ του Αετού Ορφανού. “Άγγιξε” την ισοφάριση με 9 ποδοσφαιριστές (αποβλήθηκε στο 90+3 ο Γ. Καραγκιόζης) ο Ορφέας Ξάνθης και μάλιστα με τον τερματοφύλακα του στο 90+6, αλλά ο Κυφωνίδης αρνήθηκε το γκολ στον Ρούφο.

Με το “καλημέρα” ο Μουδούρογλου έβαλε μπροστά τον Αετό, όταν εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας του Ορφέα, κάνοντας το 0-1. Η απάντηση απ’ τον Ορφέα ήρθε άμεσα, με τον Γιάννη Καραγκιόζη να εκμεταλλεύεται λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων και να ισοφαρίζει στο 14ο λεπτό. Με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους στον αγωνιστικό χώρο, στο 26ο λεπτό ο ρους της αναμέτρησης έγειρε προς τους φιλοξενούμενους, με τον Σιδηρόπουλο να δείχνει στον Μαυρόπουλο τη δεύτερη κίτρινη κάρτα (η πρώτη στο 20′). Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Εβρίτη διαιτητή, ο οποίος δε συγκινήθηκε.

Μετά από διάστημα λίγων λεπτών, όπου χρειάστηκε για να προσαρμοστούν και οι δύο ομάδες στις νέες συνθήκες, ο Αετός Ορφανού ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πιέζοντας την άμυνα του Ορφέα. Δουμάνης, Παυλίδης και Μουδούρουγλου απείλησαν με διαδοχικά σουτ την εστία του Ρούφου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με το 1-1 να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Αετός Ορφανού μπήκε με διάθεση να πιέσει, με τον Ορφέα Ξάνθης να προσπαθεί να διαχειριστεί το αριθμητικό μειονέκτημα. Μάλιστα ο η ομάδα της Ξάνθης απείλησε σε δύο περιπτώσεις με τον Γιάννη Καραγκιόζη, αλλά τα σουτ του μεσοεπιθετικού του, δεν βρήκαν στόχο, με τον Κυφωνίδη να αποκρούει δύσκολα στην πρώτη περίπτωση και στη δεύτερη η κατάληξη να είναι λίγο άουτ.

Αφού η μπάλα δεν έκανε το “χατήρι” στον Ορφέα, ήρθε η επώδυνη τιμωρία με τον Παυλίδη στο 63′, ο οποίος από κοντά νίκησε τον Ρούφο, σε μια φάση που εξόργισε τους ξανθιώτες που διαμαρτυρήθηκαν έντονα για οφσάιντ. Μετά το 1-2 προσπάθησε ο Ορφέας Ξάνθης να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να απειλήσει με αξιώσεις, αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους. Αντιθέτως, οι φιλοξενούμενοι στις αντεπιθέσεις έβρισκαν χώρους, με τον Ρούφο να κρατά σε αρκετές περιπτώσεις όρθια την ομάδα.

Στο 90+1 ο Ορφέας κέρδισε φάουλ λίγα μέτρα έξω απ’ την περιοχή, ένα φάουλ που έφερε ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών με τον Βασιλόπουλο να βγάζει κίτρινες κάρτες, μία εξ αυτών στον Γιάννη Καραγκιόζη  που είδε την δεύτερη κίτρινη με τον Ορφέα να μένει έτσι με 9 ποδοσφαιριστές. Μετά από 5 λεπτά χωρίς ματς, λόγω της έντασης, το κερδισμένο φάουλ εκτελέστηκε στο 90+6 απ’ τον Κατρανίτσα, θέση στα καρέ πήρε και ο Ρούφος, που παραλίγο να γίνει πρωταγωνιστής σε ένα γεγονός που βλέπουμε σπάνια στα γήπεδα. Ο τερματοφύλακας του Ορφέα έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο συνάδελφός του, του αρνήθηκε τη δυνατότητα να μετατραπεί σε “ήρωας”, παραχωρώντας κόρνερ. Η εκτέλεση του κόρνερ έφερε την τελευταία φάση του αγώνα, αλλά η κεφαλιά ποδοσφαιριστή του Ορφέα πέρασε άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα.

Σ’ ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, ο Ορφέας Ξάνθης “λύγισε” απ’ το αριθμητικό μειονέκτημα, με τους γηπεδούχους να έχουν έντονα παράπονα απ’ τη διαιτησία…

Με αυτό το αποτέλεσμα ο Ορφέας έμεινε στους 20 βαθμούς, και την 6η θέση, ενώ η ομάδα του Αετού έμεινε μόνη τρίτη με 25 βαθμούς.

Ορφέας Ξάνθης (Χατζημεστής): Ρούφος, Τζαμπάζ Χακή, Κατρανίτσας, Χίντ Ιμέρ, Μακράκης, Μαυρόπουλος Λ., Καραγκιόζης Β., Τορομανίδης, Πασχαλάκης(46′ Ξαντινίδης), Καραγκιόζης Γ., Χαλίλ Ιμπράμ Τανζού.

Αετός Ορφανού: Κυφωνίδης, Καζαντζίδης, Κάμπατζης, Μήττας, Παυλίδης Ν., Καραγιαννίδης, Ελέζι, Μουδούρογλου(80′ Βαροτσής), Παυλίδης Γ.(89′ Σαλπιγγίδης), Δουμάνης, Κωνσταντίνου(70′ Σαββατιανός).

Share it