Search

Έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας το Κόσμιο κόντρα στον Εθνικό Σιδηροκάστρου! (+pics)

Ισόπαλοι με 2-2 αναδείχθηκαν ΠΑΟΚοσμίου και Εθνικός Σιδηροκάστρου στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής!

Σε ένα δραματικό, όπως εξελίχθηκε, ματς, οι φιλοξενούμενοι αφού κατάφεραν πριν την ανάπαυλα να κερδίσουν το προβάδισμα, έδειχναν μέχρι και το 70′, όταν το σκορ είχε γίνει 0-2, πως έλεγχαν τον αγώνα και θα φύγουν με ένα πολύ σημαντικό διπλό από την Κομοτηνή. Ωστόσο οι γηπεδούχοι που σταδιακά πίεζαν περισσότερο, έχοντας προηγουμένως και δοκάρι, ξαναμπήκαν στο ματς εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την απερισκεψία και το διπλό δώρο του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων Δημήτρη Τσιντσάρη.

Στην συνέχεια αν και οι γηπεδούχοι έμειναν επίσης με παίκτη λιγότερο, μετά την επίσης απερίσκεπτη αποβολή του Ξενάκη, μετά από την ασφυκτική πίεση που ασκούσαν στα καρέ του Εθνικού, κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με το φοβερό τέρμα του Καρασιούνα. Το τελικό 2-2 δεν αφήνει καμία από τις δύο ομάδες ικανοποιημένη, αφού αμφότερες επιθυμούσαν το τρίποντο για τη μάχη της σωτηρίας, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν ουσιαστικά την νίκη μέσα από τα χέρια τους και το Κόσμιο να πληρώνει τη νωθρότητα του στην πρώτη ώρα του ματς.

Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 21′ όταν το φάουλ του Τσεμπερίδη πέρασε πάνω από τα δοκάρια, με το Κόσμιο να απαντά στις ευκαιρίες στο 25′, όταν ο Τσιντσάρης έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Τζατζανά. Στο 33′ το Σιδηρόκαστρο πήρε το προβάδισμα, όταν από κόρνερ του Καραχάλιου, ο Γιάννης Τσιντσάρης που βρέθηκε ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 0-1. Στο 36′ το σουτ του Γεράκη έδιωξε με τις γροθιές ο Δεληγιάννης, στο 39′ η κεφαλιά του Κυριακόπουλου έφυγε λίγο άουτ, στο 45+3′ η κεφαλιά του Γεράκη κόντραρε και πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι και στο 45+5′ ο Χατζητουλούσης δεν τελείωσε ιδανικά την φάση μέσα από την περιοχή.

Στο 52′ ο Ξενάκης είδε το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μικρής περιοχής να σταματά στο δεξί δοκάρι και σαν να μην έφτανε αυτό στο 65′ ο Εθνικός με το σουτ του Αβράμη και την κακή εκτίμηση της φάσης από τον Δεληγιάννη έκανε το 0-2. Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 74′ όταν ο ρέφερι απέβαλε τον τερματοφύλακα του Εθνικού για χτύπημα εκτός φάσης και υπέδειξε πέναλτι, με τον Ζάγγουλο να ευστοχεί και να μειώνει σε 1-2. Όμως πέντε λεπτά αργότερα το Κόσμιο έχασε την αριθμητική υπεροχή του, με τον Ξενάκη να αντικρίζει την δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφού κλώτσησε την μπάλα στις διαφημιστικές πινακίδες.

Στο 84′ ο Γεράκης έχασε μοναδική ευκαιρία να τελειώσει οριστικά την υπόθεση νίκη, αστοχώντας σε τετ-α-τετ και επειδή η μπάλα “τιμωρεί”, στο 90+3′ ο Καρασιούνας με ένα εκπληκτικό μονοκόμματο σουτ ισοφάρισε σε 2-2. Ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του Παρούκα πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 90+8′ το σουτ του Ρουμπιέ κατέληξε άουτ, με την μπάλα να έχει βρει ελάχιστα και το δεξί δοκάρι.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιαπουτζής, που είχε για βοηθούς τους Εμπλιούκ και Κηλικιώτη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚοσμίου: Δεληγιάννης, Νάνος (90+1′ Δημοσθένους), Τζατζανάς, Πλασταράς, Λεβεντέλης, Ζάγγουλος, Στοΐνοβιτς (65′ Καρασιούνας), Χατζητουλούσης, Ρουμπιές, Κυριακόπουλος, Ξενάκης.

Εθνικός Σιδηροκάστρου: Τσιντσάρης Δ., Τσιντσάρης Ι., Πετρίδης, Τσιατμάς (88′ Σαμαράς Ν.), Σαμαράς Κ., Σπανίδης, Γερμανλής (74′ Χαραλαμπίδης), Καραχάλιος (90′ Παρούκας), Γεράκης, Τσεμπερίδης, Αβράμης (90+7′ Ράτσικας).

Share it