Search

“Κόλλησαν” στο μηδέν και άφησαν…ανοιχτούς λογαριασμούς για την ρεβάνς Ξάνθη και Ολυμπιακός!

Ανοιχτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό του “Γεώργιος Καραϊσκάκης” σε δύο εβδομάδες άφησαν Ξάνθη και Ολυμπιακός που αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στα “παγωμένα¨ Πηγάδια, έχοντας αμφότερες απο ένα καλό ημίχρονο. Την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα της Ξάνθης έκανε ο Ουρουγουανός Ζεάν Μπαριέντος που πέρασε στο ματς στο 58.

Η ομάδα του Ολυμπιακού μπήκε ελαφρώς καλύτερα στο ματς και στο 11′ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς, με την απευθείας εκτέλεση του Κώστα Φορτούνη να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της Ξάνθης. Μετά το πρώτο τέταρτο η ομάδα της Ξάνθης πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 20′ είχε την πρώτη της καλή στιγμή με τον Σα να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Κασά Καμαρά, ενώ στο 23′ η ομάδα της Ξάνθης σκόραρε με τον Κάστα όμως η φάση σταμάτησε καθώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο Μπρίτο, σε μια πολύ οριακή φάση.

Η ομάδα της Ξάνθης συνέχισε να έχει τα ηνία του αγώνα και στο 34′ ο εξαιρετικός Μπρίτο έπιασε το δυνατό σουτ με τον Σα να διώχνει πολύ δύσκολα σε κόρνερ. Μοναδική απειλή των “ερυθρόλευκων” στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους η πάσα του Γκερέρο στον Γκιγιέρμε που πρόλαβε ο Ζίβκοβιτς. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους ξανθιώτες να είναι  πολύ καλύτεροι έχοντας 3 τελικές, όλες στο τέρμα, έναντι μόλις 1 του Ολυμπιακού και 6-0 κόρνερ!

Στο δεύτερο μέρος όπως και  στο πρώτο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ελαφρώς καλύτερα, έχοντας την κατοχή της μπάλας καταφέρνοντας μάλιστα όπως ακριβώς στο πρώτο η πρώτη σημαντική τους φάση να καταλήξει στο δοκάρι! Στο 58′ μετά απο σέντρα του Τοροσίδη ο Φορτούνης έπιασε την κεφαλιά που σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Ζίβκοβιτς.

Μετά το 60′ ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν με πλαγιοκοπήσεις να δημιουργήσουν στιγμές στην αντίπαλη εστία, χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα για καμία απο της δύο ομάδες. Με την ποιο σημαντική φάση για την Ξάνθη να έρχεται στο 78′ όμως το πολύ δυνατό σουτ του Κοβάσεβιτς πέρασε ελάχιστα πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι του Σα. Ενώ στο 89′ η αδύναμη κεφαλιά του Λισγάρα δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Σά, όπως και το σουτ του Κασάδο στο 93′

Με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 και πλέον όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό του Πειραιά σε δύο εβδομάδες, με την Ξάνθη για δεύτερο ματς την φετινή αγωνιστική χρονιά να φέρνει ισοπαλία με τον Ολυμπιακό.

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας), Γιώργος Χρηστάκογλου (Χαλκιδικής)

Τέταρτος: Αλέξανδρος Τσακαλίδης(Χαλκιδικής)

ΑΟ ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Κοβάτσεβιτς(90′ Αλμέιδα), Ντουρίτσκοβιτς, Καντά(58′ Μπαριέντος), Μπρίτο(84′ Μελισσόπουλος), Κάστρο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά(68′ Νάτχο), Φορτούνης, Ναουέλ, Φετφατζίδης(61′ Μασούρας), Γκερέρο(75′ Χασάν)

Share it