Search

Θετικός σε απαγορευμένη ουσία ο πρώην της ΑΕ Κομοτηνής Ρενάν Σάντος!

Στην δημοσιότητα παραμένει το όνομα του Ρενάν Σάντος ακόμα και μετά από την αποχώρηση του από την Αθλητική Ένωση Κομοτηνής.

Ο πρώην αθλητής της θρακιώτικης ομάδας, όπως ανακοίνωσε το ΕΣΚΑΝ, ο εθνικός φορέας που έχει την ευθύνη της εφαρμογής και της διαχείρισης αποτελεσματικής πολιτικής αντιντόπινγκ στη χώρα μας, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου και στο ματς της Α.Ε.Κ. με την Κηφισιά, βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Το Ε.Σ.Κ.Α.Ν. με έγγραφό του προς το Τ.Α.Α. Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής, Ε.Ο.Π.Ε. και Ε.Σ.Α.Π. ενημέρωσε ότι…

μετά από έλεγχο που διεξήχθη μετά τον αγώνα Α.Ο.Π. Κηφισιάς – Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής για το πρωτάθλημα της volleyleague (21/11/18) ο Βραζιλιάνος αθλητής του Τ.Α.Α. Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής Pereira dos santos Renan βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία “νορανδροστερόνη”.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Ε.Σ.Κ.Α.Ν. ο αθλητής (ο οποίος έχει ήδη αναχωρήσει από την Ελλάδα λύνοντας το συμβόλαιό του με την ομάδα της Ροδόπης) έχει δικαίωμα να ζητήσει εξέταση και του Β΄δείγματος μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών του έχει επιβάλει ποινή προσωρινού αποκλεισμού από όλους τους αγώνες.

Η Ε.Σ.Α.Π. άμεσα και με έγγραφό της προς τον αθλητή, το σωματείο του και το δικαιοδοτικό της όργανο, ενεργοποίησε την διαδικασία που προβλέπει η αθλητική νομοθεσία, ο πρόσφατα επικυρωμένος παγκόσμιος κώδικας αντιντόπινγκ και η προκήρυξη του πρωταθλήματος για αντίστοιχες περιπτώσεις».

Share it