Search

Εξαγορά τάφου σε… 12 δόσεις απο Δήμο της Θράκης!

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Κομοτηνής με την οποία καλεί τους συγγενείς των θανόντων  των οποίων η διάρκεια ταφής πρόκειται να ξεπεράσει μέσα στο έτος το δικαίωμα πενταετούς ταφής και δεν έχουν προβεί στην αγορά του τάφου, να προσέλθουν στο γραφείο διοίκησης του κοιμητηρίου εντός τριών μηνών για την τακτοποίηση της υπόθεσής τους, δηλαδή της εξαγοράς τάφου ή ανακομιδής των οστών.

Στην ίδια ανακοίνωση ο δήμος Κομοτηνής καλεί και όσους συγγενείς θανόντων δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις σχετικά με την χρήση οστεοφυλακίου να προσέλθουν στο γραφείο διοίκησης του κοιμητηρίου για να το πράξουν.

Η ορθή λειτουργία των δημοτικών κοιμητηρίων καθιστά την παραπάνω διαδικασία απαραίτητη, όπως εξηγεί η αντιδήμαρχος Κατερίνα Ιωαννίδου στο ράδιο Χρόνος 87,5fm, παραθέτοντας συνοπτικά τις δύο επιλογές που έχουν οι δημότες, δηλαδή της εξαγοράς τάφου ή της ανακομιδής των οστών. Στα 1.860 ευρώ ανέρχεται το κόστος αγοράς τάφου, ενώ για όσους θέλουν να κάνουν χρήση του οστεοφυλακίου το κόστος είναι 30 ευρώ ανά έτος. Αυτό που διαπιστώνει η κα Ιωαννίδου είναι πως “για συναισθηματικούς λόγους οι περισσότεροι, καθότι είμαστε και χριστιανοί ορθόδοξοι, προτιμούν να κρατήσουν τον οικογενειακό τάφο ως χώρο προσκυνήματος και χώρο απόδοσης τιμής στο κοντινό πρόσωπο”, γι’ αυτό, προσθέτει “οι περισσότεροι εξαγοράζουν τον τάφο”.

Ο Δήμος προσφέρει την δυνατότητα εξαγοράς τάφου σε 12 δόσεις “για να διευκολύνουμε ώστε να μην επιβαρυνθεί ο πολίτης εφάπαξ αυτό το ποσό”, τονίζει η αντιδήμαρχος. Το κόστος αγοράς τάφου είναι μεν υψηλό, αλλά όχι απαγορευτικό, όπως συμβαίνει σε άλλες μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, όπου μπορεί να αγγίξει και τις 30.000, με τους Δήμους να αυξάνουν το αντίτιμο ως αποτρεπτικό μέσο εξαγοράς τάφων, λόγω έλλειψης χώρου, προτάσσοντας την χρήση των οστεοφυλακίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Από το Δήμο Κομοτηνής καλούνται οι συγγενείς των θανόντων των οποίων η διάρκεια  ταφής πρόκειται να ξεπεράσει μέσα στο έτος που εκδίδεται η ανακοίνωση αυτή, το δικαίωμα πενταετούς  ταφής και  δεν έχουν προβεί στην αγορά του τάφου, να προσέλθουν στο γραφείο διοίκησης του κοιμητηρίου εντός τριών μηνών από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσης ανακοίνωσης, για την τακτοποίηση της υπόθεσής τους, αυτής της Εξαγοράς Τάφου ή Ανακομιδής Οστών διαφορετικά η Υπηρεσία μας θα προβεί σε αυτεπάγγελτη εκταφή σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.44568 περί λειτουργίας  κοιμητηρίων  και τον κανονισμό λειτουργίας του Δήμου Κομοτηνής (αριθ. 1132013 Α.Δ.Σ).

Επίσης καλούνται οι συγγενείς των θανόντων που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές εκκρεμότητες τους σχετικά με το τέλος χρήσης οστεοφυλακίου, να προσέλθουν στο  γραφείο διοίκησης του κοιμητηρίου εντός μηνών από την ημέρα δημοσίευσης της παρούσης ανακοίνωσης, διαφορετικά η Υπηρεσία μας σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Δήμου Κομοτηνής θα προβεί σε τοποθέτηση των οστών στο χωνευτήρι.

Πηγή: Xronos.gr

Share it