Search

Οι “βιονικοί” Ζίβκοβιτς και Κασάδο και υπόλοιποι 12 παίκτες της Super League που έχουν παίξει σε όλα τα ματς

Στις 14 αγωνιστικές και στα 112 παιχνίδια της φετινής Super League έχουν αγωνιστεί συνολικά 360 ποδοσφαιριστές από τις 16 ομάδες του πρωταθλήματος.

Απ’ αυτούς δεκατέσσερις έχουν το απόλυτο σε συμμετοχές έχοντας αγωνιστεί και στα 14 ενενηντάλεπτα της φετινής σεζόν και δεν έχουν λείψει ούτε λεπτό από τα παιχνίδια της ομάδα τους. Δείχνοντας ουσιαστικά ότι είναι “άφθαρτοι” τόσο από τραυματισμούς όσο και από απουσίες λόγω καρτών και τιμωριών. Οι δεκατέσσερις ποδοσφαιριστές προέρχονται από δέκα διαφορετικές ομάδες καθώς υπάρχουν τέσσερις ομάδες (Ξάνθη, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος και Πανιώνιος) που έχουν δυο παίκτες τους στη σχετική λίστα.

Οι δεκατέσσερις ποδοσφαιριστές είναι οι εξής Κυριακίδης (Παναιτωλικός), Κασάδο-Ζίβκοβιτς (Ξάνθη), Αντέτζο (Λαμία), Πασχαλάκης-Κρέσπο (ΠΑΟΚ), Ρισβάνης-Μέγιερι (Ατρόμητος), Κούρντι-Ντομίνγκες (Πανιώνιος), Χουάντερσον (Απ. Σμύρνης), Τσαμπούρης (Λεβαδειακός), Μουνάφο (Αστέρας) και Κρίστινσον (ΑΕΛ).

Εξ αυτών οι έξι είναι γκολκίπερ και όπως αντιλαμβάνεται κανείς είναι πιο εύκολο για έναν τερματοφύλακα να έχει περισσότερες συμμετοχές καθώς είναι μικρότερος ο κίνδυνος τραυματισμού αλλά και τιμωρίας.

Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Δημήτρης Κυριακίδης του Παναιτωλικού με 1340 αγωνιστικά λεπτά έως τώρα. Θα αναρωτηθεί κανείς πως όμως από τη στιγμή που και οι δεκατέσσερις έχουν τα ίδια ενενηντάλεπτα είναι μόνος πρώτος ο 32χρονος γκολκίπερ. Αυτό συμβαίνει καθώς η Super League στο χρόνο συμμετοχής που υπολογίζει σε κάθε ματς μετράει και τις καθυστερήσεις και ο Κυριακίδης δεν έχει παίξει 1260 λεπτά (14 Χ 90) αλλά 1340 καθώς σε αυτά τα δεκατέσσερα παιχνίδια του Παναιτωλικού στον πρώτο γύρο υπήρξαν και ογδόντα λεπτά καθυστερήσεων.

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΑΔΟ

Όπως γράψαμε και νωρίτερα για έναν τερματοφύλακα είναι σαφώς πιο εύκολο να βγάλει συνεχόμενα ενενηντάλεπτα και να μην γίνει αλλαγή. Δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τους παίκτες που παίζουν μέσα. Για αυτό και η παρουσία του Χόρχε Κασάδο της Ξάνθης ο οποίος είναι στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας αποτελεί ξεχωριστή αναφορά.

Ο αμυντικός της ξανθιώτικης ομάδας έχει παίξει έως τώρα σε 1337 λεπτά με τη φανέλα της Ξάνθης, όπως και ο Ζίβκοβιτς, και οι δυο τους έχουν το απόλυτο τη φετινή χρονιά. Ο Ισπανός είναι εύλογο όμως να παίρνει πάνω του τα περισσότερα εύσημα όπως και ο Ντανιέλ Αντέτζο της Λαμίας που τον ακολουθεί με 1333 λεπτά αλλά είναι στην τέταρτη θέση.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΛΕΠΤΟ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΧΡ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ
Δημήτρης Κυριακίδης 1340 Τερματοφύλακας Παναιτωλικός
Χορχέ Κασάδο 1337 Αμυντικός Ξάνθη
Ζίβκο Ζίβκοβιτς 1337 Τερματοφύλακας Ξάνθη
Ντανιέλ Αντέτζο 1333 Αμυντικός Λαμία
Αλέξανδρος Πασχαλάκης 1333 Τερματοφύλακας ΠΑΟΚ
Χοσέ Άνχελ Κρέσπο 1333 Αμυντικός ΠΑΟΚ
Σπύρος Ρισβάνης 1330 Αμυντικός Ατρόμητος
Μπάλαζ Μέγιερι 1330 Τερματοφύλακας Ατρόμητος
Αμίρ Κούρντι 1329 Αμυντικός Πανιώνιος
Λουίζ Γκουστάβο Ντομίνγκες 1329 Αμυντικός Πανιώνιος
Σίλβα Χουάντερσον 1327 Τερματοφύλακας Απ. Σμύρνης
Σάββας Τσαμπούρης 1326 Αμυντικός Λεβαδειακός
Χουάν Μουνάφο 1324 Επιθετικός Αστέρας
Έγκμουντορ Κρίστινσον 1322 Τερματοφύλακας ΑΕΛ

Θέμα του: Sport24.gr

Share it