Search

Τα 18+1 πρόσωπα του αθλητισμού της Θράκης που ξεχώρισαν μέσα στο 2018!(+pics, Video)

Πρόκειται για αθλητές και προπονητές που παραμένουν σταθερά στο υψηλό επίπεδο ή πραγματοποίησαν την αθλητική τους υπέρβαση την περασμένη χρονιά. Αθλητές και προπονητές με αξιόλογες διακρίσεις τη χρονιά που εδώ και λίγες μέρες αποτελεί παρελθόν.

Πάμε να δούμε αυτούς τους 18+1 που ξεχωρίσαμε το 2018

1.) Γιώργος Ξενιτίδης

Με Ξενιτίδη η αποστολή του Ολυμπιακού για το φινάλε με ΠΑΣ Γιάννενα!Σπουδαία χρονιά για τον 19χρονο ξανθιώτη χαφ, που μπορεί να μην πανηγύρισε πρωταθλήματα με τα τμήματα Υποδομής του Ολυμπιακού όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρονιά όμως ήταν αυτή της καθιέρωσης του. Καθώς με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού ο ξανθιώτης χαφ είδε απο την περσινή σαιζόν να καλείται να μετάσχει στις προπόνησης της ανδρικής ομάδας του Ολυμπιακού, με τον εκτελών χρέη προπονητή του Ολυμπιακού Χρήστου να τον παίρνει στην αποστολή του Ολυμπιακού για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννενα στην τελευταία αγωνιστική της Super League.

Ιδανικό ντεμπούτο με την φανέλα του Ολυμπιακού για Ξενιτίδη στο...σπίτι του!(+pics)Τα καλύτερα όμως για τον ξανθιώτη χαφ ήρθαν στο δεύτερο μισό του ’18, με τον Ξενιτίδη να είναι εκ των αρχηγών της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού ενώ δείτε το όνομα του να βρίσκεται σε όλες τις αποστολές του Ολυμπιακού στα ματς του Κυπέλλου Ελλάδας. Η πιο σημαντική στιγμή όμως ήρθε στις 19 Δεκεμβρίου και το παιχνίδι με τον Άρη Αβάτου που θα μείνει χαραγμένο στην μνήμη του Ξενιτίδη μια και ο Πέδρο Μάρτινς του έδωσε την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του με την “ερυθρόλευκη” φανέλα και μάλιστα ξεκινώντας βασικός.

Τι καλύτερο για τον ταλαντούχο διεθνή ξανθιώτη χαφ να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο “σπίτι” του γνωρίζοντας μάλιστα την αποθέωση απο τους ξανθιώτες φιλάθλους, και ειδικά απο τα παιδιά της Ακαδημίας της Βιστωνίδας απο την οποία αναδείχθηκε 

2.) Πέτρος Μάνταλος

Ιδιαίτερη χρονιά για τον Κομοτηναίο αρχηγό της ΑΕΚ, που περιελάμβανε έντονα συναισθήματα, απ’ την υπέρτατη χαρά της κατάκτησης του πρωταθλήματος, μέχρι την ψυχολογικά επίπονη προσπάθεια αποθεραπείας απ’ τον σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο.

Ο διεθνής άσσος της Α.Ε.Κ. επέστρεψε μετά τον -δεύτερο- σοβαρό τραυματισμό της καριέρας του και μάλιστα η επιστροφή του ήταν καλύτερη α’  όσο θα μπορούσε να φανταστεί. Η επανεμφάνιση του αρχηγού της “Ένωσης” συνοδεύτηκε με την μαθηματική εξασφάλιση του πρωταθλήματος, με τον Μάνταλο να γνωρίζει την αποθέωση κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Η αποθέωση από ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ είναι μία απ’ τις σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα του και θα ήταν ίσως η πιο αξιομνημόνευτη, αν δεν υπήρχε η τελευταία αγωνιστική της περσινής σεζόν και το παιχνίδι της Ριζούπολης απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης. 24 χρόνοα ξηρασίας, 24 χρόνια αναμονής για το πρωτάθλημα έλαβαν τέλος, με τον Κομοτηναίο διεθνή μέσο να είναι αυτός που σήκωσε πρώτος την κούπα του πρωταθλήματος! Όπως δήλωνε ο ίδιος στιγμές αργότερα, αυτή η στιγμή, είναι η καλύτερη της ζωής του!

3.) Πέτρος Σαρηγιαννίδης

Απο τους σημαντικούς παίκτες του Άρη Αβάτου στα συνεχόμενα βήματα προόδου του συλλόγου, με την περσινή παραμονή στην Γ’ Εθνική αλλά και της ιστορικής φετινής σαιζόν του ξανθιώτικου συλλόγου με επιστέγασμα την ονειρική πορεία στο Κύπελλο Ελλάδας. Όμως ένας απο τους λόγους που κέρδισε την παρουσία του στα πρόσωπα της χρονιάς ο Πέτρος Σαρηγιαννίδης είναι το ιστορικό γκολ που πέτυχε κόντρα στον Ολυμπιακό, ιστορικό μια και είναι το πρώτο τέρμα του Άρη Αβάτου στους ομίλους του Κυπέλλου αλλά φυσικά και για το γεγονός πως επιτεύχθηκε κόντρα σε έναν αντίπαλο του βεληνεκούς των “ερυθρόλευκων”

https://streamable.com/afys9

4. Απόστολος Κουτρουλός

Δεν θα μπορούσε να λείπει απο τις προσωπικότητες της χρονιάς ο κορυφαίος προπονητής στην Θράκη όπως αναδείχτηκε στα βραβεία της χρονιάς, Απόστολος Κουτρουλός, ο άνθρωπος που μέσα σε μόλις τρία χρόνια έχει φέρει δύο Πανελλήνιες πρωτιές στην ΕΠΣ Ξάνθης, που έγραψε ιστορία φέτος καθώς αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας(θυμηθείτε ΕΔΩ) με την Μεικτή Παίδων. Η ομάδα του Απόστολου Κουτρουλού που τρέλανε τους πάντες και με εξαιρετική παρουσία σε όλη την διοργάνωση κατάφερε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά να ανέβει στην κορυφή της Ελλάδας προκαλώντας ενθουσιασμό σε όλη την Ξάνθη

Μάλιστα οι πρωταθλητές Ελλάδας τιμήθηκαν και απο τον Δήμαρχο Ξάνθης, Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο(Θυμηθείτε ΕΔΩ) για την μεγάλη διάκριση που έφεραν στην πόλη, ενώ βραβεύτηκαν και απο τις Βασίλισσες της Θράκης(θυμηθείτε ΕΔΩ), με τον Απόστολο Κουτρουλό και τους παίκτες του να κλέβουν την παράσταση με την υπέροχη αφιέρωση τους.

Συγκροτείται Εθνική ομάδα Γυναικών της Αστυνομίας με Ομοσπονδιακό τον Απόστολο Κουτρουλό!Παράλληλα η χρονιά έφερε μια νέα Πανελλήνια διάκριση για τον πολύπειρο τεχνικό, που επιλέχτηκε απο την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος να συγκροτήσει την Εθνική Αντιπροσωπευτική ομάδα. 

Ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως και το δεύτερο μισό του 2018 υπό τις οδηγίες του Απόστολου Κουτρουλού τόσο η Μεικτή Παίδων όσο και αυτή των Νέων είναι σε θέση πρόκρισης.

5. Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

Στις 24 Ιανουαρίου του 2018 ο Μιχαλεντζάκης βραβεύτηκε από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ στο Μεξικό το Δεκέμβριο του ’17. Τον Ιούνιο του ’18 ο Δημοσθένης ήταν ο μοναδικός αθλητής που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο άθλημα της κολύμβησης ΑμεΑ στους Μεσογειακούς της Ταρραγόνα. Στις 13 Αυγούστου ο Εβρίτης κολυμβητής ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης κατακτώντας χρυσό μετάλλιο στο Δουβλίνο. Στις 23 Σεπτεμβρίου έλαβε χώρα η προγραμματισμένη ονοματοδοσία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αλεξανδρούπολης, το οποίο πλέον φέρει το όνομα του χρυσού Παραολυμπιονίκη του Ρίο.

6. Βασίλης Τοροσίδης

Χρονιά με πολλές και σημαντικές στιγμές για τον Ξανθιώτη αρχηγό της Εθνικής, Βασίλη Τοροσίδη, με πιο σημαντική αναμφισβήτητα την αναμέτρηση με την Αίγυπτο οπού ο “Τορο” συμπλήρωσε 100συμμετοχές με το εθνόσημο. Μπαίνοντας παράλληλα στην πρώτη πεντάδα των παικτών της Εθνικής σε συμμετοχές

Ανατροπή και

Μια χρονιά που επίσης σημαδεύτηκε απο την απόφαση του να επιστρέφει στο Ελληνικό πρωτάθλημα μετά απο 5,5 χρόνια για χάρη του Ολυμπιακού.  Καταφέρνοντας με την ποιότητα και την εμπειρία να αποδεικνύει όποτε χρειάστηκε το πόσο πολύτιμος είναι πετυχαίνοντας μάλιστα και σημαντικά γκολ κόντρα στην Ντουντελάνζ για το Europa League, ενώ ήταν και αυτός που κέρδισε το πέναλτι της πρόκρισης κόντρα στην Μίλαν, ενώ και στο Κύπελλο σκόραρε κόντρα στην Παναχαϊκή. Ενώ μπορεί να μην αγωνίστηκε όμως βραβεύτηκε απο τον Άρη Αβάτου γνωρίζοντας παράλληλα την αποθέωση απο το κοινό της Ξανθη που έχει στην καρδιά του τον Τοροσίδη 

Παράλληλα ο αρχηγός της Εθνικής είχε σημαντική κοινωνική προσφορά, τόσο με την δωρεά της φανέλας του στο CharityIdols, όσο και με τον σημαντικό του ρόλο στο παιχνίδι με την Ξάνθη και την προσφορά για την μικρή Χρυσοβαλάντω.Ενώ με την παρουσία του έδωσε μια διαφορετική πνοή στην γιορτή του αγαπημένου του Άρη Πετεινού, όπως φυσικά και στην 1η Διακρατική Συνάντηση του προγράμματος FootApp οπού επικεφαλής ήταν η Ακαδημία του Άρη Πετεινού!

7. Μάγδα – Νικολίνα Κεπεσίδου

Στην κορυφή του κόσμου βρέθηκε το καλοκαίρι το ελληνικό beach handball και μαζί του δύο αθλήτριες από την Αλεξανδρούπολη. Οι αδερφές Μάγδα & Νικολίνα Κεπεσίδου κατέκτησαν με την Εθνική Ελλάδας την 1η θέση στο Παγκόσμιο της Ρωσίας, με την Μάγδα να αναδεικνύεται κορυφαία τερματοφύλακας στον κόσμο. Ακόμη, κατέκτησε με τον ΟΦΝ Ιωνίας το νταμπλ, πανηγυρίζοντας πρωτάθλημα & κύπελλο Ελλάδας, ενώ ψηφίστηκε ως ΜVP της σεζόν 2017-18 στην Α1. Μάγδα & Νικολίνα κατέκτησαν επίσης το πρωτάθλημα Ελλάδας beach handball με τον Σπάρτακο. Τέλος, η Μάγδα αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια της Θράκης για τη σεζόν 2017-18 μετά από ψηφοφορία της συντακτικής ομάδας του SportsAddict.gr.

8. Ηλίας Κρεούζης

Συνέδεσε τ’  όνομά του με την επιστροφή της Α.Ε.Κομοτηνής στα “σαλόνια”. Με τον Κρεούζη στο τιμόνι οι “κιτρινόμαυροι” επέστρεψαν στην μεγάλη κατηγορία μετά από 20 χρόνια, καταφέρνοντας να πραγματοποιήσουν μία μεγάλη υπέρβαση.

Χωρίς να έχει πιστοποίηση (δίπλωμα) απ’ τη Γ.Γ.Α. ο Κρεούζης “έβαλε τα γυαλιά” σε πολλούς, καθώς την πρώτη του χρονιά ως προπονητής στην Κομοτηνής οδήγησε τον σύλλογο σε μία ιστορική στιγμή. Μετά από αρκετά χρόνια που δραστηριοποιούταν ως προπονητής στην Αλεξανδρούπολη, ο πρώην λίμπερο, δικαιώθηκε ως προπονητής στην Κομοτηνή, πανηγυρίζοντας την άνοδο στο σπίτι του. Στο Final4 ανόδου στην Α1, η Κομοτηνή επικρατούσε των Νέστωρα και Χ.Α.Ν.Θ. κατά σειρά και κατάφερνε αυτό που στην αρχή της χρονιάς φάνταζε ουτοπικό.

Τα πρώτα παιχνίδια της Α.Ε.Κομοτηνής στη Volley League ήταν κάτι περισσότερο από ενθαρρυντικά, με τους Ροδοπίτες να “βλέπουν στα μάτια” τους “μεγάλους” του ελληνικού βόλεϊ, στη συνέχεια όμως ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα την έφερε στη τελευταία θέση του πρωταθλήματος στην αυλαία του 2018.

9. Νίκος – Δημήτρης Μούχλιας 

   

 

 

 

 

 

Το δίδυμο Νίκου & Δημήτρη Μούχλια είναι ακόμα ένα άκρως πετυχημένο ζευγάρι του αθλητισμού της Θράκης γενικότερα, αλλά ειδικότερα μέσα στο 2018 οι επιτυχίες ήταν πολλές. Οι δυο τους, μαζί βέβαια με όλη την ομάδα του ΑΣΑ Έβρου Σουφλίου κατέκτησαν τα πρωταθλήματα Ανδρών, Εφήβων & Παίδων της ΕΣΠΕΘΡ, ενώ με την ομάδα των Παίδων αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας. Στην διοργάνωση αυτή ο Δημήτρης πήρε τον τίτλο του MVP. Πέρα από το συλλογικό επίπεδο, αμφότεροι βρέθηκαν με την Εθνική Παίδων στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στα γήπεδα της Τσεχίας και της Σλοβακίας. Το 2018 έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τον Δημήτρη καθώς την 1η Δεκέμβρη υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα του Πανεπιστημίου της Χαβάης και έτσι από τη σεζόν 2019-20 θα αγωνίζεται στις Η.Π.Α.

10. Γιώργος Κελεσίδης 

Ένας από τους πιο ανερχόμενους Θρακιώτες αθλητές είναι αναμφίβολα ο πρώην αθλητής του ΟΕΓΑ και νυν του Διαγόρα Γιώργος Κελεσίδης. Το 2018 ήταν γι’ αυτόν μία χρονιά με επιτυχίες, με μεγαλύτερη το χάλκινο μετάλλιο στην Παγκόσμια Μαθητιάδα του Μαρόκο. Για να φτάσει εκεί, νωρίτερα είχε κατακτήσει δύο χρυσά στους κρίκους, στο σύνθετο ατομικό και ένα χάλκινο στο δίζυγο στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες ενόργανης. Αφού επέστρεψε από το Μαρόκο έλαβε μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όπου και κατέκτησε 5 χρυσά (στο σύνθετο ομαδικό, σύνθετο ατομικό, στον πλάγιο ίππο, στους κρίκους και στο μονόζυγο) και 3 ασημένια (στο έδαφος, στο άλμα και στο δίζυγο), φτάνοντας συνολικά τα 8 μετάλλια στην διοργάνωση.

11. Χρυσόστομος Σανδραμάνης 

Ακόμη ένας Εβρίτης και ανερχόμενος, ο Χρυσόστομος Σανδραμάνης, διέπρεψε μέσα στο 2018. Τον Μάρτιο ο Σανδραμάνης πέτυχε τους πρώτους του πόντους στην Α1 και μάλιστα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ακόμη, με τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» ο Σανδραμάνης αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας – Κύπρου στους Σχολικούς Αγώνες Μπάσκετ Λυκείων, ενώ πήρε και τον τίτλο του MVP της διοργάνωσης! Εκτός όλων αυτών ο Αλεξανδρουπολίτης αθλητής ήταν βασικό μέλος της Εθνικής Εφήβων στο Eurobasket, ενώ έλαβε μέρος με τον Προμηθέα στην “Ευρωλίγκα των Μικρών” (Adidas Next Generation Tournament), στην οποία αναδείχθηκε 3ος σκόρερ.

12.Οκάν Σουλεϊμάν – Ραφαήλ Μελισσόπουλος – Οκάν Χατζητερζόγλου

Σε αυτή την θέση  θα μπουν οι τρεις μοναδικοί ξανθιώτες που αγωνίζονται πλέον στον ΑΟΞ, με τον καθένα απο αυτούς να έχει πετύχει κάτι ξεχωριστό με την φανέλα της ξανθιώτικης ΠΑΕ.

Μετά το Κύπελλο βασικός και στο πρωτάθλημα ο Οκάν Σουλεϊμάν!

Ο Οκάν Σουλεϊμάν έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην βασική ενδεκάδα του ΑΟΞ στο πρωτάθλημα, απέναντι στην Λαμία λίγες ημέρες μετά την παρουσία του στο ντεμπούτο του στην ενδεκάδα κόντρα στην ΟΦΗ για το Κύπελλο.

Το 2018 ήταν μια σημαντική χρονιά και για τον Ραφαήλ Μελισσόπουλο που επέστρεψε απο τον δανεισμό του στον Βόλο με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, και κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα ήρθε η στιγμή να κάνει το ντεμπούτο του με την φανέλα του ΑΟΞ.

Το 2018 ήρθε η στιγμή να κάνει την επανεμφάνιση του με την φανέλα της Ξάνθης ο Οκάν Χατζητερζόγλου που έκανε την πρώτη του εμφάνιση για το 2018 στην Τούμπα 

13. Βαλάντης Κουρτίδης

Γεμάτη και ιδιαίτερα παραγωγική ήταν η χρονιά που μας πέρασε για τον ξανθιώτη γκάρντ, Βαλάντη Κουρτίδη, που μάλιστα πριν λίγες μέρες έδωσε το παρών στην προετοιμασία του Ανδρικού τμήματος του Άρη(θυμηθείτε ΕΔΩ) με άπαντες στους “κιτρινόμαυρους” να θεωρούν πως φέτος είναι η χρονιά που ο Βαλάντης θα πάρει τις ευκαιρίες του.

Άλλωστε αυτά που έχει  καταφέρει την φετινή χρονιά τόσο με την Εφηβική ομάδα του Άρη όσο και με την ομάδα του Ελληνικού Κολεγίου αλλά και των Εθνικών ομάδων δεν είναι λίγα. Ο πρώην παίκτης της Ασπίδας Ξάνθης συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση της τρίτης θέσης στην Ελλάδα για το Ελληνικό Κολέγιο, ζώντας και  μοναδικές στιγμές όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει πρώην συμπαίκτες(θυμηθείτε ΕΔΩ).

Η κυριαρχία των ομάδων του Κουρτίδη δεν ήταν μόνο στα σχολικά αλλά και με την Εφηβική ομάδα του Άρη, με τον ξανθιώτη μπασκετμπολίστα να έχει καθοριστική παρουσία στην ξέφρενη πορεία του Άρη που ολοκλήρωσε την παρουσία της κατακτώντας την τέταρτη θέση στην Ελλάδα, με τον Βαλάντη Κουρτίδη μάλιστα να βρίσκεται στην κορυφαία πεντάδα της τελικής φάσης του Πανελλήνιου πρωταθλήματος!(θυμηθείτε ΕΔΩ)

Ενώ σε όλα αυτά τα σπουδαία επιτεύγματα του ξανθιώτη γκάρντ θα πρέπει να προστεθεί και η πρώτη του εμφάνιση με την Ανδρική ομάδα του Άρη, και μάλιστα σε Ευρωπαϊκό παιχνίδι!

Για το τέλος κρατήσαμε την παρουσία του στις Εθνικές, με τον Κουρτίδη να αποτελεί απο τις βασικές επιλογές στις κλήσεις των Εθνικών ομάδων Παίδων και πλέον των Εφήβων, οπού μάλιστα όντας απο τους μικρότερους σε ηλικία μετείχε στην Ελληνική αποστολή που αγωνίστηκε στο Eurobasket U18

14.  Κώστας Μπανιώτης

Ένας αθλητής που εδώ και μία δεκαετία παραμένει σε υψηλό επίπεδο σε παγκόσμια κλίμακα. Ο μόνιμος πανελληνιονίκης στο άλμα εις ύψος, ανανέωσε τη “σύμβασή” του με το χρυσό στους πανελλήνιους, ενώ κατέκτησε τη δεύτερη θέση του βάθρου στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταρραγόνα. Αντίθετα, η διάκριση δεν ήρθε στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνο, με τον άλτη της Ολυμπιάδας Κομοτηνής να περιορίζεται σε απλή συμμετοχή στον τελικό.

Ο Μπανιώτης τιμήθηκε ως καλύτερος αθλητής του Νομού Ροδόπης για το 2018.

15.  Μαρίνος Ουζουνίδης

Στο τιμόνι δύο εκ των μεγαλύτερων καραβιών στην Ελλάδα, βρήκε καπετάνιο το 2018 τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Τόσο στον Παναθηναϊκό, όσο και στην ΑΕΚ ο Εβρίτης προπονητής κλήθηκε να αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες, αλλά διαφορετικής φύσης. Στον Παναθηναϊκό αποδείχτηκε ο πυλώνας σταθεροποίησης που κράτησε το αγωνιστικό τμήμα του τριφυλλιού όρθιο, ενώ στην Α.Ε.Κ. η αξιολόγηση του τρόπου και των μεθόδων με τις οποίες αντιμετώπισε τις κακοτοπιές, εκκρεμεί.

Αδιαμφισβήτητα η καλύτερη στιγμή του Ουζουνίδη ήταν η είσοδος της Α.Ε.Κ. στους ομίλους του Champions League, με τον ίδιο να οδηγεί τον δικέφαλο μετά από αρκετά χρόνια στους χρυσοφόρους ομίλους και να το επιτυγχάνει εν μέσω πολλών δυσκολιών (τραυματισμοί, ελλιπές ρόστερ). Μάλιστα ο Ουζουνίδης έγινε ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που οδήγησε την Α.Ε.Κ. στους ομίλους!

Η αρχή του Ουζουνίδη στην ΑΕΚ ήταν ιδανική, όχι όμως και η συνέχεια. Μία κάκιστη παρουσία στους ομίλους του Champions League, όπου ολοκληρώθηκε χωρίς συγκομιδή βαθμών και την ομάδα του να τίθεται εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος, έχουν φέρει το κεφάλι Ουζουνίδη να στέκεται υπό δαμόκλειου σπάθης.

16. Γιάννης Ανδρεάδης

Ένας από τους Θρακιώτες προπονητές που ξεχώρισαν μέσα στο 2018 ήταν ο Γιάννης Ανδρεάδης. Ο Εβρίτης κόουτς κατάφερε να οδηγήσει τη γυναικεία ομάδα της Νίκης Αλεξανδρούπολης στα μπαράζ ανόδου για την Pre League, κατακτώντας την πρωτιά στα play off. Στα μπαράζ τα κορίτσια του επικράτησαν της Σταυρούπολης και πέρασαν στον τελικό όπου και αποκλείστηκαν από τον ισχυρό ΠΑΟΚ, αλλά η επιτυχία ήταν ήδη μεγάλη. Σπουδαία πράγματα όμως κατάφερε και στα αναπτυξιακά τμήματα. Πιο συγκεκριμένα οδήγησε τις Νεάνιδες στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΘΡ και τις Κορασίδες στο χάλκινο μετάλλιο!

17.  Αθηνά Γιαγτζόγλου

Η αθλήτρια του “ΑΣ Δημοκρίτειο” συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες Ελληνίδες αθλήτριες στην πάλη στην ηλικία της. Κατέκτησε μέσα στο 2018 για ακόμη μία χρονιά ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αυτή τη φορά στην κατηγορία των Νεανίδων, κερδίζοντας τη συμμετοχή της για το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σ’  αυτές τις κατηγορίες.

Η Γιαγτζόγλου συνδύασε τον χρόνο που μας αποχαιρέτησε τον πρωταθλητισμό στην παλαίστρα με τον πρωταθλητισμό στα θρανία και είχε πάρει σαφή θέση έναντι της απόφασης του ΣτΕ να “καταργήσει” προνόμια πρωταθλητών και πρωταθλητριών σχετικά με την πρόσβασή τους σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., ενώ τιμήθηκε απ’ την ΠΕ Ροδόπης για τις αθλητικές της επιδόσεις.

18. Νικολέτα Μπάρμπα

Η Νικολέτα Μπάρμπα που είναι και μέλος των τμημάτων της Εθνικής Πάλης, κατάφερε να κατακτήσει τον περασμένο Μάρτιο το χρυσό μετάλλιο, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων που διεξήχθη στις Σέρρες, στην πρώτη της συμμετοχή σε ανάλογη διοργάνωση! Αυτή η επιτυχία της, της έδωσε το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παγκορασίδων της Ουγγαρίας.

Υποψήφια Νέα Αθλήτρια της χρονιάς: Νικολέτα Μπάρμπα

Σε διεθνές τουρνουά προετοιμασίας που διεξήχθη στο Ταλίν, στο οποίο ήταν και σημαιοφόρος της Ελληνικής αποστολής, η νεαρή Κομοτηναία, κατέκτησε και πάλι την πρώτη θέση, συνεχίζοντας τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις. Τέλος στην πρώτη της συμμετοχή, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που ακολούθησε, έφτασε μέχρι τον γύρο των “16”.

Απο τις τελευταίες και  σπουδαιότερες επιτυχίες της νεαρής πρωταθλήτριας, η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Βαλκανικό Κύπελλο Παγκορασίδων που  έγινε στο Σεράγεβο.

Τέλος να σημειωθεί πως βρίσκονταν ανάμεσα και στους μαθητές και τις μαθήτριες που βραβεύτηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης για τις επιτυχίες τους σε Πανελλήνιο και Διεθνές επίπεδο.

19. Θεοδώρα Βασιλειάδου

Το αστέρι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Αλεξανδρούπολης έλαμψε και το 2018. Η Θεοδώρα Βασιλειάδου πρόσθεσε αρκετά μετάλλια στη συλλογή της σε πανελλήνιο επίπεδο και δίκαια συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες Νεάνιδες της χώρας μας. Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν καθώς η αθλήτρια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης έλαβε μέρος με την Εθνική Ελλάδας στο European Youth table tennis στο Κλουζ της Ρουμανίας πετυχαίνοντας και μία πρόκριση. Με τις εμφανίσεις μέσα στο 2018 η Θεοδώρα ανέβηκε 117 θέσεις το διεθνές ranking list και συγκεκριμένα από την 526 στην 409.

 

 

 

 

 

 

Share it