Search

Οι 18+1 στιγμές της ομάδας ποδοσφαίρου του Εθνικού από τη χρονιά που έφυγε!

Το 2018 μας αποχαιρέτησε και η ευχή όλων είναι το 2019 που ήρθε να φέρει περισσότερες καλές απ’ ότι κακές στιγμές για όλους.

Ότι όμως συμβαίνει στη ζωή το ίδιο ισχύει και για τον αθλητισμό. Παντού δηλαδή υπάρχουν τόσο ευχάριστες όσο και δυσάρεστες στιγμές.

Για την ομάδα ποδοσφαίρου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης οι καλές της στιγμές ήταν στο πρώτο μισό του 2018 όπου και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α’ Έβρου, παίρνοντας την άνοδο για τη Γ’ Εθνική.

Πάμε να δούμε λοιπόν κατά χρονική σειρά τις 18+1 στιγμές, καλές και άσχημες, του Εθνικού από την χρονιά που έφυγε, έτσι όπως τις κατέγραψε το SportsAddict.gr!

  1. Το 2018 μπήκε με μία δυσάρεστη είδηση όχι μόνο για το τμήμα ποδοσφαίρου, αλλά για όλο τον Εθνικό καθώς ένας από τους πιο αγαπητούς φίλους της ομάδας ο Χρήστος Καπετανίδης, έφυγε από τη ζωή (θυμηθείτε εδώ).

2. Ο Εθνικός ξεκίνησε με το «δεξί» τις υποχρεώσεις του για το πρωτάθλημα, επικρατώντας με 3-1 του Ιπποκράτη στις 21 Ιανουαρίου (θυμηθείτε εδώ), είδε όμως τις Φέρες να φεύγουν με το διπλό από το Σουφλί και έτσι η διαφορά από την κορυφή παρέμεινε στους 4 βαθμούς (θυμηθείτε εδώ).

3. Στις 22/1 έγινε γνωστή η τριπλή ενίσχυση για τον Εθνικού που απέκτησε Μαρασλή, Γκουντενούδη & Μουχτάρη, με τους πρώτους δύο να βοηθούν σημαντικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος (θυμηθείτε εδώ).

4. Στις 28 του Γενάρη για την 12η αγωνιστική της Α’ Έβρου ο Εθνικός έφυγε με το τρίποντο από τις Καστανιές και είδε τη Θράκη Φερών να γνωρίζει την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα, εντός έδρας με 2-1 από τον Ιπποκράτη (θυμηθείτε εδώ). Έτσι η ομάδα των Παπαράδη & Φλώρου μείωσε στον 1 βαθμό από την κορυφή (θυμηθείτε εδώ).

5. Στην επόμενη αγωνιστική οι Φέρες δεν αγωνίστηκαν καθώς το παιχνίδι με τις Καστανιές αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας, ο Εθνικός επικράτησε άνετα της Ένωσης Λυκόφης/Κορνοφωλιάς και πέρασε πρώτος (θυμηθείτε εδώ).

6. Στις 7 Φεβρουαρίου το τμήμα ποδοσφαίρου του Εθνικού σε μία όμορφη ατμόσφαιρα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του (θυμηθείτε εδώ).

7. Στις 19 Μαρτίου το ντέρμπι Φερών – Εθνικού έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, σε ένα γήπεδο που δεν μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου και εξαιτίας της βροχόπτωσης. Μετά από το αποτέλεσμα αυτό η κορυφή παρέμεινε ανέπαφη (θυμηθείτε εδώ).

8. Στις 15 Απριλίου για την 19η αγωνιστική, ο Εθνικός είχε ρεπό, ενώ Ορέστης & Φέρες πέτυχαν νίκες με αποτέλεσμα η κορυφή να ξανά πάρει «φωτιά», αφού πλέον είχαμε ισόβαθμους τους Εθνικό & Ορέστη στην κορυφή (μία εβδομάδα πριν το μεταξύ τους ντέρμπι) και την Θράκη 1 βαθμό πίσω (θυμηθείτε εδώ).

9. Στις 21 Απριλίου, με τον κόσμο στο πλευρό του (θυμηθείτε εδώ), ο Εθνικός πήρε τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ορέστη Ορεστιάδας και έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος (θυμηθείτε εδώ).

10. Στις 29 Απριλίου η ομάδα της Αλεξανδρούπολης σφράγισε τον τίτλο και την άνοδο στη Γ’ Εθνική με νίκη μέσα στο Σουφλί (θυμηθείτε εδώ). Το πάρτι είχε μόλις ξεκινήσει (θυμηθείτε εδώ).

11. Στις 5 Μαΐου ο πρωταθλητής Εθνικός έκανε τη φιέστα του καθώς μετά το τελευταίο ματς πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Ιπποκράτη, η ΕΠΣ Έβρου πραγματοποίησε τις απονομές (θυμηθείτε εδώ).

12. Την 1η Αυγούστου το ταξίδι του Εθνικού στη Γ’ Εθνική ξεκίνησε με την πρώτη προπόνηση.

13. Στις 2 Σεπτεμβρίου ο Εθνικός θα πάρει τη νίκη στο πρώτο επίσημο παιχνίδι νέας σεζόν, επικρατώντας στον τελικό του Super Cup Έβρου της Θράκης Φερών και κατακτώντας έτσι τον τίτλο (θυμηθείτε εδώ).

14. Πάλεψε στο πρώτο του ματς στη Γ’ Εθνική ο σύλλογος του Έβρου, αλλά ηττήθηκε από τον Άρη Αβάτου (θυμηθείτε εδώ).

15. Μετά από 4 συνεχόμενες ήττες ο Εθνικός πανηγύρισε το πρώτο του τρίποντο στη Γ’ Εθνική επικρατώντας 1-0 του ΠΑΟΚ Κοσμίου (θυμηθείτε εδώ).

16. Ο Σάκης Παπαράδης, ένας από τους ανθρώπους που οδήγησαν τον Εθνικό στη Γ’ Εθνική, αποχώρησε από την ομάδα (θυμηθείτε εδώ).

17. Στις 25 Νοεμβρίου ο Εθνικός πήρε νίκη «ανάσα» κόντρα στο Καλαμπάκι στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στη Γ’ Εθνική (θυμηθείτε εδώ).

18. Στις 2 Δεκεμβρίου ο Εθνικός θα πετύχει μία μεγάλη νίκη απέναντι στον πρωταθλητή της περσινής σεζόν Απόλλωνα Παραλιμνίου, μένοντας ζωντανός στη μάχη της παραμονής (θυμηθείτε εδώ).

19. Η χρονιά κλείνει με αποχώρηση ενός ακόμα από τους πρωτεργάτες της ανόδου, τον Μιχάλη Φλώρου από την τεχνική ηγεσία (θυμηθείτε εδώ).

Share it