Search

Οι 18+1 στιγμές του 2018 για τους Κύκλωπες Αλεξ/πολης! (Photos)

Μία άνοδος και ένας υποβιβασμός ήταν η αποτίμηση του 2018 για τους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης. Χαρά και λύπη την ίδια χρονιά, όπως συμβαίνει και στη ζωή.

Το ανδρικό τμήμα μετά από δύο χρόνια στην Α2, επέστρεψε στη Β’ Εθνική, ενώ και το γυναικείο με τη σειρά του αποχαιρέτησε την Α2, αλλά με τη διαφορά πως το κανε για κάπου ψηλότερα. Επιστροφή στην κορυφαία κατηγορία και την Α1 μετά από χρόνια!

  1. Με το “δεξί” υποδέχτηκαν το 2018 οι Κύκλωπες. Το ανδρικό τμήμα στις 21 Ιανουαρίου επικρατούσε στο ντέρμπι παραμονής της Αξιούπολης και ανανέωνε τις ελπίδες του για παραμονή, με το γυναικείο τμήμα να προσθέτει ακόμη μία νίκη και να κάνει στο πρώτο ματς του 2018 το 4*4.
  2. Μία εβδομάδα μετά το ανδρικό τμήμα είχε ακόμα ένα ντέρμπι παραμονής. Αντίπαλος ο Μακεδονικός, και το αποτέλεσμα δυστυχώς για την ομάδα της Αλεξανδρούπολης, αρνητικό. Η ήττα απ’ τον Μακεδονικό ήταν κομβική καθώς ο αντίπαλος πήρε “αέρα” τριών βαθμών. Απ’ την άλλη το γυναικείο τμήμα προσέθετε άλλη μία νίκη.
  3. Τοπικό ντέρμπι μεταξύ δύο διεκδικητριών της ανόδου έγινε στις 10 του Φλεβάρη. Κύκλωπες Αλεξ/πολης και Δημοκρίτειο Κομοτηνής σ’  ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση και πάθος, “πάλεψαν” για τη νίκη, με τις φιλοξενούμενες να φεύγουν νικήτριες απ’ την Αλεξανδρούπολη και τους Κύκλωπες να υποχωρούν στη δεύτερη θέση στον όμιλό τους στην Α2 Γυναικών. (Το SportsAddict.gr κατέγραψε μέσα από πολλά “κλικ” το θρακιώτικο ντέρμπι).
  4. Το ανέλπιστο δώρο και εύκολοι δύο βαθμοί της νίκης για το ανδρικό τμήμα των Κυκλώπων, μετά την απόφαση της Άρτας να μην μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη, είχαν αναπτερώσει τις ελπίδες των Κυκλώπων για παραμονή.
  5. Ένα παιχνίδι που στοίχισε σε καθοριστικό βαθμό στους Κύκλωπες, αναφορικά με τη μάχη της παραμονής ήταν η εντός έδρας ήττα απ’ τον Ζαφειράκη Νάουσας. Οι Κύκλωπες ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και κατάφερναν να οδηγούν την κούρσα απέναντι στον αρκετά ισχυρότερο Ζαφειράκη. Στο τέλος όμως γνώρισαν την ήττα, που τους διατηρούσε τότε στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα.
    Απ’ την άλλη το γυναικείο τμήμα, μετά την ήττα παρένθεση απ’ το Δημοκρίτειο, συνέχιζε με νίκες στο πρωτάθλημα, συντρίβοντας τον ΟΛΑ Δράμας και παρέμενε στην κορυφή.
  6. Το απευκταίο έγινε σκληρή πραγματικότητα δύο εβδομάδες μετά. Οι Κύκλωπες στις 25 του Μάρτη υποβιβάζονταν μαθηματικά απ’ την Α2 κατηγορία.
  7. Ο υποβιβασμός προκάλεσε αλλαγές σε διοικητικό επίπεδο. Ο Δημήτρης Αρυρούδης, μετά από χρόνια “θητείας” και προσφοράς στο σωματείο από πολλά πόστα, αποφάσιζε μία μέρα μετά την μαθηματική οριστικοποίηση του υποβιβασμού, να υποβάλει την παραίτησή του από Πρόεδρος του ανδρικού τμήματος.
  8. Η αγωνιστική περίοδος για το ανδρικό τμήμα ολοκληρωνόταν με την απόφαση να μην κατέβει ο σύλλογος στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, αφού έτσι κι αλλιώς είχε υποβιβαστεί. Σε διοικητικό επίπεδο αναμένονταν οι εκλογές -και- για την ανάδειξη νέου Προέδρου στο ανδρικό τμήμα.
    Μήνες μετά εξελέγη η νέα διοίκηση.
  9. Πριν αποχαιρετήσει ο Μάρτης, οι Κύκλωπες βίωναν ένα άλλο συναίσθημα. Την πίκρα του υποβιβασμού του ανδρικού τμήματος, διαδεχόταν η επιτυχία του γυναικείου τμήματος, που την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος με τη νίκη επί της Προσοτσάνης, εξασφάλιζε την 1η θέση στον όμιλό της και την πρόκρισή της στα μπαράζ ανόδου για την Α1.
  10. Η νίκη επί της Προσοτσάνης και η είσοδος των Κυκλώπων στα μπαράζ ανόδου δεν προκάλεσαν και τα πλέον ευγενή συναισθήματα στη γειτονική ομάδα του Δημοκριτείου. Ο προπονητής της ομάδας της Κομοτηνής άφηνε υπόνοιες και αιχμές για το ματς της αυλαίας, με τον προπονητή των Κυκλώπων να σηκώνει το γάντι και να απαντά στον ομόλογό του.
  11. Ένας άνθρωπος που συνέδεσε άρρηκτα το όνομα του με κάποιες απ’ τις ενδοξότερες στιγμές των Κυκλώπων, ο Γιώργος Γραμμάτης, απεβίωσε τον Απρίλη, αφήνοντας σημαντική παρακαταθήκη.
  12. Με την κληρονομιά των παλιών εποχών σύμμαχο, οι Κύκλωπες το Σαββατοκύριακο 28-29 Απρίλη έδιναν τη μάχη της 20ετίας. Στα μπαράζ ανόδου για την Α1 αντίπαλος, πρώτος κατά σειρά, ήταν ο Άρης Νίκαιας. Σ’ ένα ματς ντέρμπι οι Θεσσαλονικιές έκαμψαν τις Αλεξανδρουπολίτισσες, οι οποίες παρ’  όλα αυτά διατηρούσαν τις ελπίδες για άνοδο στην Α1. Την επόμενη μέρα ήρθε και η ήττα απ’ την Πυλαία για να διαλύσει το όνειρο της επιστροφής στα σαλόνια της Α1.
  13. Τελικά το “κατεστραμμένο” όνειρο ξαναγεννήθηκε απ’ τις στάχτες του, αφού ο Άρης Νίκαιας δήλωσε αδυναμία συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, με τους Κύκλωπες να παίρνουν τη θέση του ως πρώτοι επιλαχόντες.
    Η Α1 ήταν πια πραγματικότητα.
  14. Η άμμος είναι η “αγαπημένη” επιφάνεια για τις αθλήτριες και τους αθλητές της χειροσφαίρισης στην Αλεξανδρούπολη. Στου τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που έγιναν στην πρωτεύουσα του Έβρου, οι Beach Boys 2012 (Κύκλωπες Αλεξ/πολης) αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Ελλάδας. Μία επιτυχία σε πανελλήνιο επίπεδο για την ομάδα της Αλεξανδρούπολης, που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο άθλημα.
  15. Η μοίρα όταν έχει κέφια στήνει περίεργα παιχνίδια. Ένα τέτοιο επιφύλασσε στο γυναικείο τμήμα των Κυκλώπων που στην πρεμιέρα της στην Α1, αντιμετώπιζε τον Ο.Φ.Νέας Ιωνίας, στον οποίο αγωνίζεται η Αλεξανδρουπολίτισσα βασική τερματοφύλακας της Εθνικής, Μάγδα Κεπεσίδου, και από πέρσι και η αδερφή της Νικολίνα. Στο ιδιαίτερο παιχνίδι της πρεμιέρας, οι Κύκλωπες πήραν μία γενναία γεύση απ’ το υψηλότερο εγχώριο επίπεδο, αποκομίζοντας εμπειρίες.
    (Δείτε εδώ φωτογραφίες απ’ την πρεμιέρα)
  16. Η κορυφή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Handball έδινε το δικαίωμα στους Beach Boys 2012 να συμμετέχουν στο Champions Cup του Beach Handball και να αντιμετωπίσουν πρωταθλήτριες ομάδες άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Αν μη τι άλλο μία σπουδαία ευκαιρία, την οποία δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη οι Κύκλωπες, δηλώνοντας συμμετοχή παρά τα πολλά έξοδα που απαιτούνταν.
    Στην Κατάνια της Ιταλίας οι Beach Boys 2012 έκαναν πρεμιέρα στη 1 του Νοέμβρη με την ουγγρική Λίνμαρ απ’ την οποία ηττήθηκαν με 2-0 σετ. Με το ίδιο σκορ ηττήθηκαν και απ’ την πολωνική Γιούκο και τη γερμανική Μίνστερ μένοντας εκτός τελικής 8αδας.
    Στις 3 Νοέμβρη ήρθε η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη απέναντι στην ιταλική Γκροσέτο (2-0 σετ), ενώ νικηφόρα ήταν και η “αυλαία” των Κυκλώπων στην ευρωπαϊκή τους περιπέτεια. Νίκη με 2-0 σετ απέναντι στη Πολωνική Χιέκα Χουάσκα και 13η θέση στο Champions Cup.
  17. Στις 18 Νοέμβρη κάνει πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής το ανδρικό τμήμα των Κυκλώπων, με κάποια διαφορετικά πρόσωπα, αλλά και αρκετά ίδια, των προηγούμενων ετών της Α2. Πρεμιέρα με το αριστερό και ήττα απ’ την Προσοτσάνη στη Δράμα.
  18. Το τελείωμα του 2018 βρίσκει το μεν γυναικείο τμήμα στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα, χωρίς να καταφέρει να πανηγυρίσει ακόμα κάποιον βαθμό σε 7 αγωνιστικές και ουσιαστικά χωρίς ρεαλιστικές ελπίδες για παραμονή, και το δε ανδρικό επίσης χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα, εξαιτίας του άσχημου ξεκινήματος με 3 σερί ήττες. Στα δύο τελευταία παιχνίδια του 2018 οι Κύκλωπες με μία νίκη και μία ισοπαλία “διασκέδασαν” κάπως τις εντυπώσεις.

18+1  Το χριστουγεννιάτικο τουρνουά χειροσφαίρισης στην Αλεξανδρούπολη, έχει πια γίνει θεσμός. Δεκάδες ομάδες συμμετείχαν και φέτος, με παρουσία και απ’ το εξωτερικό.(Δείτε φωτογραφίας απ’ το Balkans Cup εδώ)

Επιτυχίες, κακοτοπιές, χαμόγελα, δάκρυα, απ’  όλα είχε το 2018 για τους Κύκλωπες. Το Beach Ηandball κράτησε για ακόμα μία χρονιά “ψηλά τη σημαία” με την 1η θέση σε Πανελλήνιο επίπεδο και την συμμετοχή στο Champions Cup της Κατάνια. Αξιοσημείωτο γεγονός και η επιστροφή μετά από πολλά χρόνια του γυναικείου τμήματος στη σάλα στην Α1.

Στα αρνητικά ο υποβιβασμός του ανδρικού τμήματος στη Β’ Εθνική, αλλά και η χωρίς πόντο παρουσία του γυναικείου στην Α1.

Share it