Search

Οι 18+1 πιο σημαντικές στιγμές του 2018 για την Α.Ε.Κομοτηνής! (Videos+Photos)

Ένα ημερολογιακό έτος που συνοδεύεται από ένα ξεχωριστό επίτευγμα και σημασιοδοτεί την επιστροφή στην κορυφαία εγχώρια κατηγορία, δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί μία ιδιαίτερη -και καθ’  όλα επιτυχημένη- χρονιά!

Η Α.Ε.Κομοτηνής κατόρθωσε να πετύχει το 2018, κάτι που της έλειπε τη τελευταία 20ετία. Η συμμετοχή στη Volley League είναι ορόσημο τόσο για τον σύλλογο, όσο και για την πόλη της Κομοτηνής!

  1. Την καλύτερη δυνατή υποδοχή επεφύλασσε η Α.Ε.Κομοτηνής στο 2018. Νίκη στο πρώτο της παιχνίδι στις 13 Γενάρη απέναντι στον ιστορικό Άρη στη Θεσσαλονίκη και ακόμα μία νίκη την επόμενη βδομάδα, που την ισχυροποίησε στην πρώτη τετράδα του ομίλου της, που έδινε το “εισιτήριο” για τη Β’ φάση του πρωταθλήματος.
  2. Ένα μήνα μετά, τον Φλεβάρη, ολοκληρώνεται η Α’ φάση του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών. Η Α.Ε.Κομοτηνής χάνει απ’ τον Α.Ο. Σερρών και τερματίζει 3η στον όμιλο της. Αυτό συνεπαγόταν πως δεν ξεκινούσε και απ’ την πλέον πλεονεκτική θέση για να περάσει απ’ τη Β’ φάση στα μπαράζ ανόδου.
  3. Με ένα εκπληκτικό σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων η Α.Ε.Κομοτηνής βρέθηκε “καβάλα στ’ άλογο” και πρώτη στον όμιλο της (στον οποίο βρίσκονταν επίσης Άθλος Ορεστιάδας, Απόλλων Καλαμαριάς και Ελπίς Αμπελοκήπων), επικρατώντας την τελευταία αγωνιστική της Β’ φάσης του Απόλλωνα Καλαμαριάς και εξασφαλίζοντας έτσι τη συμμετοχή της στα μπαράζ ανόδου.
  4. Στα μπαράζ ανόδου, που θα πραγματοποιούνταν πολύ κοντά στο σπίτι της,  την Αλεξανδρούπολη (την είδηση είχε αποκαλύψει το SportsAddict.gr), η Α.Ε.Κομοτηνής αντιμετώπιζε στον ημιτελικό τον Νέστωρα, με το άλλο ζευγάρι να είναι το ‘Αθλος Ορεστιάδας – ΧΑΝΘ. Η ομάδα του Ηλία Κρεούζη, επικράτησε στις 31 του Μάρτη του Νέστωρα με 3-2 σετ, κάνοντας μεγάλη ανατροπή και βρέθηκε στον τελικό. Το SportsAddict.gr ήταν εκεί και σας θυμίζει το ρεπορτάζ αγώνα και το φωτορεπορτάζ.
  5. Στη 1 του Απρίλη ήταν προγραμματισμένο το ραντεβού της Α.Ε.Κομοτηνής με την ιστορία. Όπως αποδείχτηκε δε, δεν “σήκωνε” αναβολής. Η Α.Ε.Κομοτηνής επικράτησε στον τελικό της Χ.Α.Ν.Θ. με 3-1 σετ, επέστρεφε στην Α1 (Volley League) και δεν ήταν ψέμα! Σ’ ένα παιχνίδι γεμάτο συναισθήματα, η ομάδα της Κομοτηνής έφτασε δίκαια στη νίκη -επιστέγασμα της εξαιρετικής προσπάθειας όλη τη χρονιάς- με τις στιγμές που ακολούθησαν να είναι έντονες και οι πανηγυρισμοί ασταμάτητοι! Το SportsAddict.gr κατέγραψε τις στιγμές αυτές μέσα από 2 φωτορεπορτάζ, με τους πρωταγωνιστές της ιστορικής επιτυχίας, να μιλούν στην κάμερα του SA TV.
  6. Κύμα συγχαρητήριων ανακοινώσεων από άλλους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής (εδώ και εδώ), ακόμη και άμεσα ανταγωνίστριες ομάδες, καθώς και απ’ τις κατά τόπους (ΕΣΠΕΘΡ) και ανά κατηγορία διοργανώτριες αρχές του αθλήματος (ΕΟΠΕ, ΕΣΑΠ).
  7. Όταν κάθισε η χρυσόσκονη της επιτυχίας, όλοι στον σύλλογο στόχευαν στην επόμενη μέρα. Η νέα κατηγορία απαιτούσε μεθοδικές και στοχευμένες κινήσεις σε αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο και τις απαιτούσε άμεσα. Αρχικά, βρέθηκε η έδρα που θα στεγάσει την επιστροφή της ομάδας στην κορυφαία κατηγορία, έπειτα “κλείδωσε” η παραμονή στην τεχνική ηγεσία του προπονητή που οδήγησε τον σύλλογο στα “σαλόνια” και στη συνέχεια δρομολογήθηκε ο καταρτισμός του ρόστερ (πρώτη μεταγραφή -και μάλιστα ηχηρή- ο Βραζιλιάνος πασαδόρος Πάουλο Ρενάν και τελευταία και επίσης βόμβα, αυτή του διεθνή Ανέστη Δαλακούρα). Σε επικοινωνιακό επίπεδο, εκεί όπου η Α.Ε.Κομοτηνής έχει αποκομίσει πολύ καλές κριτικές απ’ τον δημοσιογραφικό χώρο πανελλαδικά, ανέλαβε Διευθυντής ο Βασίλης Στοάκης, ενώ τέλος διευθετήθηκαν και τυπικά θέματα για τη συμμετοχή της ομάδας στην κατηγορία.
  8. Η ομάδα της Κομοτηνής ουσιαστικά είχε κατοχυρώσει τη θέση της στη Volley League απ’ τη 1 του Απρίλη, όταν επικρατούσε στα μπαράζ ανόδου της ΧΑΝΘ. Αρκετούς μήνες αργότερα στη κλήρωση της διοργανώτριας αρχής, η Α.Ε.Κομοτηνής βρισκόταν εκεί, ανάμεσα στις υπόλοιπες ομάδες, σ’ ένα ακόμη πειστήριο πως η επιστροφή στην ελίτ του ελληνικού βόλεϊ δεν ήταν αυταπάτη, αλλά μία πραγματικότητα. Ο Πρόεδρος του ΤΑΑ, Τασος Πετρίδης, τιμήθηκε μάλιστα κατά την εκδήλωση της κλήρωσης, απ’ τον Γ.Γ. της ΕΟΠΕ. Για την κλήρωση είχαν μιλήσει στο SA TV, ο Ηλίας Κρεούζης και οι Αρχοντούδης και Πάουλο Ρενάν.
  9. Πρώτο επίσημο παιχνίδι για την Α.Ε.Κομοτηνής, σε τοπ επίπεδο, η αναμέτρηση με τον Π.Α.Ο.Κ. στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Λιγκ Καπ “Νίκος Σαμαράς”. Μία δυνατή γεύση για το επίπεδο που θα καλείτο να αντιμετωπίσει η ομάδα της Ροδόπης.
  10. Η πρώτη νίκη δεν άργησε να έρθει. Πραγματοποιήθηκε στο πρώτο τοπικό ντέρμπι, την πρώτη επίσημη θρακιώτικη μονομαχία. Η Α.Ε.Κομοτηνής επικράτησε στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3-1 σετ -πάλι για το Λιγκ Καπ “Νίκος Σαμαράς”- δείχνοντας πως δεν θα είναι ένας μακρινός συγγενής στο κορυφαίο επίπεδο (φώτος). Για το παιχνίδι είχαν μιλήσει στην κάμερα του SportsAddict.gr κάποιοι απ’ τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης.
  11. Σε επίπεδο οικονομικό, πολλές απ’ τις προσδοκίες των ιθυνόντων της Α.Ε.Κομοτηνής (οι οποίες δημιουργήθηκαν απ’ τις υποσχέσεις των θεσμικών εκπροσώπων) για οικονομική ενίσχυση απ’  την τοπική αυτοδιοίκηση δεν επιβεβαιώθηκαν. Για το θέμα είχε μιλήσει ο Πρόεδρος του ΤΑΑ, Τάσος Πετρίδης, στο SA TV.
  12. Η επίσημη πρώτη στη Volley League μπορεί να άργησε (λόγω των γνωστών συμβάντων με την αποχώρηση του Ηρακλή Χαλκίδας, το αλαλούμ και την αναβολή της 1ης αγωνιστικής), αλλά ήταν σχεδόν ονειρικό! Η Α.Ε.Κομοτηνής κοίταξε κατάματα τον πανίσχυρο Π.Α.Ο.Κ. και κατάφερε να αποσπάσει βαθμό στην πρεμιέρα της, ενώ άφησε αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον.
    Δείτε εδώ το φωτορεπορτάζ και συνεντεύξεις.
  13. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ως SportsAddict.gr τιμήσαμε την Α.Ε.Κομοτηνής, ως την κορυφαία ομάδα της Θράκης για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018. Στη ψηφοφορία για τα βραβεία της χρονιάς, η συντακτική ομάδα του SA, επέλεξε την ομάδα της Ροδόπης ως την κορυφαία της Θράκης μεταξύ άλλων υποψηφιοτήτων. Στην κατηγορία προπονητής της χρονιάς, υποψήφιος ήταν ο Ηλίας Κρεούζης.
  14. Μία εβδομάδα αργότερα η ομάδα της Κομοτηνής έκανε ακόμη μία πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον άλλον διεκδικητή του τίτλου. Ένα κερδισμένο σετ και δύο ακόμα που χάθηκαν στις λεπτομέρειες ήταν ο απολογισμός των “κιτρινόμαυρων” απ’ το παιχνίδι στο “Μελίνα Μερκούρη”, απέναντι στον Ολυμπιακό.
  15. Το σερί των θετικών εμφανίσεων συνεχίστηκε και στο επόμενο παιχνίδι. Στο 2ο ΓΕΛ Κομοτηνής, μετά τον βαθμό στην πρεμιέρα με τον Π.Α.Ο.Κ., η ομάδα του Ηλία Κρεούζη έφτασε και στην πρώτη της νίκη, απέναντι σε έναν άλλον δικέφαλο. Η Α.Ε.Κομοτηνής υπέταξε με 3-1 σετ την Α.Ε.Κ. και έκανε μία ηχηρή είσοδο στις πρώτες 3 αγωνιστικές της VolleyLeague.
  16. Όσο καλά μπήκε ο Νοέμβρης, άλλο τόσο άσχημα εξελίχθηκε, Τρεις ήττες, από Παναθηναϊκό και Κηφισιά στην Αθήνα και απ’ τον Ηρακλή στην Κομοτηνή, έφεραν προβληματισμό στις τάξεις των Κομοτηναίων. Υπήρχε πάντως αισιοδοξία πως γρήγορα θα γινόταν παρελθόν οι κακές εμφανίσεις και οι ήττες.(Φώτος απ’ το ματς εδώ)
  17. Δυστυχώς όμως για την Α.Ε.Κομοτηνής οι κακές εμφανίσεις δεν εξαλείφθησαν. Στις 9 του Δεκέμβρη έρχεται ακόμη μία εντός έδρας ήττα (απ’ τον Παμβοχαϊκό με 0-3 σετ), η οποία φέρνει ανακατατάξεις, με τον Πάουλο Ρενάν να αποχωρεί, και την Α.Ε.Κομοτηνής να βρίσκει άμεσα τον αντικαταστάτη του, που όπως είχε αποκαλύψει το SportsAddict.gr, ήταν ο Θανάσης Μαρούλης.
  18. Η Α.Ε.Κομοτηνής με νέο πασαδόρο, ευελπιστούσε να χτίσει και μία “νέα” ψυχολογία για τα δύο τελευταία παιχνίδια του 2018 και του πρώτου γύρου. Στο πρώτο απ’ τα δύο είχε αντικειμενικά δύσκολο έργο. Απέναντι στον Φοίνικα Σύρου ξεκίνησε ιδανικά, αλλά έφυγε εν τέλει με “άδεια τα χέρια”. Ακολουθούσε το ντέρμπι με τον Εθνικό και αφού δεν έχτισε ψυχολογία με βαθμούς στην Ερμούπολη, είπαν να το κάνουν με διαφορετικό… εορταστικό τρόπο.

+1 Η αυλαία του πρώτου γύρου και της χρονιάς έπεφτε με το εντός έδρας τοπικό ντέρμπι με τον   Εθνικό. Ένα ιδιαίτερο παιχνίδι από πολλές απόψεις (video). Η Α.Ε.Κομοτηνής είχε απόλυτη αναγκαιότητα τους βαθμούς, αλλά φευ. Μία απ’ τα ίδια και ακόμη μία ήττα αποτέλεσαν το επιμύθιο του 2018, που δεν είχε ένα τέλος happy end. Το SportsAddict.gr ήταν και πάλι εκεί καλύπτοντας απ’  όλες τις πλευρές το μεγάλο ντέρμπι (φωτορεπορτάζ no1, φωτορεπροτάζ no2, δηλώσεις και Highlights HD).

Σε μία γρήγορη αποτίμηση το 2018 ήταν μία χρονιά σταθμός στην ιστορία της Α.Ε.Κομοτηνής, αν και δεν το αποχαιρετά με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Ο μεγάλος στόχος για το 2019 είναι η παραμονή και εφόσον επιτευχθεί θα πρόκειται για μία εξίσου μεγάλη επιτυχία, ανάλογη ίσως με αυτήν της ανόδου του 2018.

 

 

Share it