Search

Ο εντυπωσιακός απολογισμός της Κ15 της Ξάνθης σε αριθμούς! Οι κορυφαίοι σε συμμετοχές και γκολ

Με το φινάλε του 2018 να σηματοδοτεί και το φινάλε των δύο πρώτων γύρων στο Παιδικό πρωτάθλημα της Super League, ο απολογισμός για την ομάδα της Ξάνθης είναι εξαιρετικός.

Η μεγάλη αλλαγή που υπήρξε στο ρόστερ της ομάδας το καλοκαίρι με πολλά παιδιά να προέρχονται απο την Κ13 του συλλόγου αλλά και πέντε μεταγραφές, μάλιστα να σημειώσουμε πως τουλάχιστον το μισό ρόστερ αποτελείται απο μέλη της πρωταθλήτριας Ελλάδας Μεικτής Παίδων της ΕΠΣ Ξάνθης, ενώ ήδη αρκετά παιδιά της φετινής Κ15 έχουν κληθεί στην Εθνική ομάδα Κ15.

Με τον Θόδωρο  Καραγιαννίδη να συνεχίζει στο τιμόνι, έχοντας στο πλευρό  του ως βοηθό τον Μανώλη Σουσαμλή, απο τα πρώτα κιόλας παιχνίδι η φετινή Παιδική ομάδα του ΑΟΞ εντυπωσίασε με την παρουσία της πετυχαίνοντας τρεις διαδοχικές εκτός έδρας νίκες. Ακόμη και μετά την πρώτη ήττα απο τον ΠΑΟΚ η ομάδα της Ξάνθης εβγαλε αντίδραση και  τελείωσε το πρώτο μισό του πρωταθλήματος έχοντας συνολικά απολογισμό 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Μάλιστα θα πρέπει να σημειώσουμε πως η ομάδα της Ξάνθης παραμένει αήττητη εκτός έδρας έχοντας 3 νίκες και 1 ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη. Ενώ εντός η ομάδα της Ξάνθης μετρά 2 νίκες, 1 ισοπαλίες και 1 ήττα, απολογισμός που φέρνει στο φινάλε του πρώτου μισού του πρωταθλήματος στην δεύτερη θέση με 17 βαθμούς και όντας σε θέση Final 4!

Επιθετικά η φετινή Κ15 της Ξάνθης είναι ιδιαίτερα παραγωγική, δημιουργώντας αρκετές φάσεις στσ παιχνίδια της, έχοντας καταφέρει να σκοράρει 12 τέρματα ενώ διαθέτοντας μια εξαιρετική αμυντική γραμμή και ένα δίδυμο τερματοφυλάκων με λαμπρό μέλλον, απο τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων, η ομάδα της Θράκης έχει δεχτεί μόλις 4 τέρματα. Το αξιοσημείωτο είναι πως η εστία της ξανθιώτικης ομάδας έχει παραβιαστεί ουσιαστικά σε τρία ματς ενώ επιθετικά οι ξανθιώτες έχουν σκοράρει σε όλα τα ματς εκτός απο την λευκή ισοπαλία με ΠΑΟΚ.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα της Ξάνθης είναι ο Χρήστος Παροτσίδης με τρία τέρματα ενώ ακολουθούν οι Αναστάσης Ανθουλάκης και ο αρχηγός της ομάδας Ανδρέας Μετεντζίδης με δύο τέρματα. Απο μία φορά έχουν σκοράρει οι Γιάννης Ιωσηφίδης, Λευτέρης Αναστασιάδης, Αλέξανδρος Κουτσός, Μιχάλης Πατήρας και Φώτης Κουτσογιάννης.

Σε αυτά τα 8 ματς που έχει δώσει η Ξανθιώτικη ομάδα, έχοντας και δύο αγωνιστικές ρεπό, έχουν αγωνιστεί και οι 19 ποδοσφαιριστές που είναι γεννημένοι το 2004 και  βρίσκονται στο ρόστερ της Κ15.

Με τους Ανδρέα Μετεντζίδη, Λευτέρη Αναστασιάδη, Χρήστο Παροτσίδη, Αναστάση Ανθουλάκη και Γιάννη Ιωσηφίδη να έχουν το απόλυτο των συμμετοχών με 8 παιχνίδια, ενώ στα 7 είναι οι Αλέξανδρος Κουτσός, Μιχάλης Πατήρας, Αλέξανδρος Δημητριάδης και Εμρέ Γιουρούκ. Έξι συμμετοχές έχει ο Γιώργος Καραγιαννίδης, ενώ σε πέντε ματς έχουν αγωνιστεί οι Θανάσης Χατζής(τφ) και Άρμαν Μαρκοσιάν. Τέσσερα παιχνίδια μετρούν οι Αλέξανδρος Τσομπανίδης(τφ), Φώτης Κουτσογιάννης, Εμρέ Χότσκα και Κωνσταντίνος Μπλιούμης, ενώ τρία παιχνίδια έχει κάνει ο Κωνσταντίνος Τυριακής. Τέλος απο μια συμμετοχή έχουν οι Νίκος Σεβδιλής και Γιάννης Τσάκαλος

Αναλυτικά ο απολογισμός των αγώνων της Κ15 του ΑΟΞ στο πρώτο μισό του Παιδικού πρωταθλήματος της Super League:

6/10 Άρης – Ξάνθη  0-2(Μετεντζίδης, Κουτσογιάννης)

Χατζής, Καραγιαννίδης Γ., Κουτσός(76′ Μαρκοσιάν), Δημητριάδης, Γιουρούκ, Αναστασιάδης, Μετεντζίδης, Παροτσίδης(70′ Κουτσογιάννης), Ανθουλάκης, Πατήρας, Ιωσηφίδης

20/10  Παναιτωλικός – Ξάνθη  1-4(Παπαδόπουλος – Παροτσίδης(2), Αναστασιάδης, Ιωσηφίδης)

Χατζής, Δημητριάδης, Μαρκοσιάν, Κουτσός, Τυριάκης, Μετεντζίδης, Παροτσίδης, Αναστασιάδης, Ανθουλάκης (70′ Σεβδίλης), Χότσκα Εμρέ (60′ Μπλιούμης), Ιωσηφίδης.

3/11 ΠΑΣ Γιάννινα – Ξάνθη   0-1(Παροτσίδης)

Τσομπανίδης, Δημητριάδης, Γιουρούκ, Κουτσός, Καραγιαννίδης (70′ Μαρκοσιάν), Μετεντζίδης (77′ Μπλιούμης), Παροτσίδης, Αναστασιάδης (70′ Κουτσογιάννης), Ανθουλάκης, Πατήρας, Ιωσηφίδης (68′ Χότσκα).

10/11 Ξάνθη – ΠΑΟΚ  1-2(Ανθουλάκης- Τσίκο, Σμυρλής)

Χατζής, Δημητριάδης, Γιουρούκ, Κουτσός, Καραγιαννίδης, Μετεντζίδης, Παροτσίδης, Αναστασιάδης, Ανθουλάκης, Πατήρας (70′ Χότσκα), Ιωσηφίδης.

17/11 ΠΑΟΚ – Ξάνθη  0-0

Τσομπανίδης, Χότσκα(70′ Κουτσογιάννης), Γιουρούκ, , Κουτσός, Τυριάκης, Μετετζίδης(75′ Μπλιούμης), Παροτσίδης, Αναστασιάδης, Ανθουλάκης, Πατήρας, Ιωσηφίδης

24/11 Ξάνθη – Άρης 1-1(Μετεντζίδης – Βρέττας)

Τσομπανίδης(56′ λ.τρ. Χατζής), Δημητριάδης, Γιουρούκ, Κουτσός, Καραγιαννίδης, Μετετζίδης, Παροτσίδης, Αναστασιάδης, Ανθουλάκης(70′ Χότσκα), Πατήρας, Ιωσηφίδης

15/12 Ξάνθη – Παναιτωλικός  1-0(Κουτσός)

Τσομπανίδης, Δημητριάδης, Γιουρούκ (84’ Τυριάκης), Κουτσός, Καραγιαννίδης (57′ Μαρκοσιάν), Μετεντζίδης, Παροτσίδης, Αναστασιάδης, Ανθουλάκης (80′ Κουτσογιάννης), Πατήρας, Ιωσηφίδης.

22/12 Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα  2-0(Ανθουλάκης, Πατήρας)

 Χατζής, Δημητριάδης, Μαρκοσιάν, Γιουρούκ, Καραγιαννίδης (60′ Τυριάκης),  Μετεντζίδης, Παροτσίδης (79′ Τσάκαλος), Αναστασιάδης, Ανθουλάκης, Πατήρας (79′ Μπλιούμης), Ιωσηφίδης.

Share it