Search

Ξεκίνησε το μεταγραφικό “σαφάρι” της Ξάνθης που το παλεύει για Μπαριέντος Ντίας!

Σε αναζήτηση ενός μεσοεπιθετικούς με άνεση να αγωνίζεται τόσο στα άκρα όσο και πίσω απο τον φορ αναζητά η Ξάνθη, με τους Θρακιώτες να έχουν πολύ ψηλά στην λίστα τους τον 28χρονο Ουρουγουανό Ζιν Πιέρ Αγκουστίν Μπαριέντος Ντίας.

Ο Μπαριέντος είναι γεννημένος στις 16 Σεπτεμβρίου 1990 στο Μοντεβίδεο, αγωνίζεται ως εξτρέμ τόσο στα άκρα αλλά και σε θέσεις 8-10, και τελευταία του ομάδα ήταν η Ρασίνγκ Μοντεβιδέο της πατρίδας του με την οποία μέσα στο 2018 κατέγραψε 22 συμμετοχές και σημείωσε 3 γκολ.

Από αυτήν την ομάδα ξεκίνησε την καριέρα του, ενώ το 2011 πήρε μεταγραφή στην Πορτογαλία, στη Γκιμαράες. Εκεί έμεινε μέχρι το πρώτο μισό της σεζόν 2014-2015, καθώς στο δεύτερο μισό υπέγραψε στη Βίσλα Κρακοβίας, στην Πολωνία. Το 2015-2016 έπαιξε ξανά στη Ρασίνγκ, ενώ ακολούθησε η Ολίμπο της Αργεντινής.

Ο 28χρονος Μπαριέντος πέρασε και από το πρωτάθλημα του Περού, αγωνιζόμενος στη Μέλγκαρ. Ενώ 2018 ξαναπήρε το δρόμο της επιστροφής για την ομάδα του τόπου του και τώρα είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Ευρώπη για χάρη της Ξάνθης, με τις επαφές να είναι σε αρκετά προχωρημένο στάδιο.

Share it