Search

Δίπλα στο «Love Van» και ο Δήμος Ξάνθης!

Ο Δήμος Ξάνθης, συνοδοιπόρος στο ταξίδι αγάπης και αλληλεγγύης «The Love Van» που εμπνεύστηκαν και υλοποιούν ο παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς και ο υπερμαραθωνοδρόμος Λευτέρης Παρασκευάς.

Τη διαβεβαίωση αυτή εξασφάλισαν από τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, την Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Δέσποινα Παρτσαλίδου και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας Στέφανο Ιγιαννίδη οι δύο αθλητές, ύστερα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2018 στο Δημαρχείο Ξάνθης. Στη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε και ο φίλος και συνεργάτης του Δημάρχου Ξάνθης Χρήστος Μπαλόγλου, οι αθλητές ενημέρωσαν τη Δημοτική Αρχή για την εθελοντική πρωτοβουλία τους και ζήτησαν τη συμβολή της.

Οι δύο αθλητές για 30 ημέρες, με αφετηρία την Ορεστιάδα, αφού διασχίσουν συνολικά 30 πόλεις της χώρας με κατάληξη την Κρήτη, θα πραγματοποιήσουν τρέχοντας και ποδηλατώντας 30 μαραθωνίους, παρέα με όλους εμάς. Στόχος τους είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την απόκτηση ενός οχήματος τύπου βαν, το οποίο θα αξιοποιηθεί για την παρασκευή γευμάτων για ευπαθείς ομάδες ανθρώπων, ενώ θα χρησιμοποιηθεί επίσης σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών, όπως φωτιές, πλημμύρες, σεισμούς ή όπου υπάρχει ανάγκη.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα καταγραφεί σε ντοκιμαντέρ και τα έσοδα από την προβολή του θα διατεθούν για δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης σε κάθε Δήμο.

Θυμηθείτε την αντίστοιχη κίνηση του Δήμου Αλεξ/πολης εδώ.

Share it