Επισημοποιήθηκε η κοινή υποψηφιότητα της Ελλάδας με Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία για το Euro 2028 και το Παγκόσμιο Κύπελλο 2030!

Είναι πλέον επίσημο! Η Ελλάδα σε συνεργασία με τη Βουλγαρία, τη Σερβία και τη Ρουμανία θα διεκδικήσουν με κάθε επισημότητα τη διεξαγωγή τόσο του Euro 2028 αλλά και του Μουντιάλ 2030 με την ελπίδα να καταφέρει να κερδίσει την φιλοξενία μια εκ των δύο διοργανώσεων

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεκσάνταρ Βούτσιτς, ανακοίνωσε το Σάββατο (22/12) τη σύσταση 16μελούς επιτροπής με στόχο την κατάθεση κοινής υποψηφιότητας με τις Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία για τη διεκδίκηση διοργάνωσης της τελικής φάσης τόσο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2028, όσο και του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030.

“Σήμερα αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια αρχική οργανωτική επιτροπή από 16 άτομα για να “τρέξουν” οι χώρες μας τις υποψηφιότητες για το Euro 2028 και το Παγκόσμιο Κύπελλο 2030″, υποστήριξε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεκσάνταρ Βούτσιτς.

Η ανακοίνωση έγινε λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνόδου συνεργασίας στο Βελιγράδι, με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ και της Ρουμανίας, Βιόριτσα Νταντσίλα.

Η ενημέρωση της ΕΠΟ:

“Εκπροσωπώντας την Ελληνική Ποδοσφαρική Ομοσπονδία, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ευάγγελος Γραμμένος συνόδευσε σήμερα στο Βελιγράδι τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη και συμμετείχε στην τετραεθνή συνάντηση Σερβίας, Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας στο υψηλότερο επίπεδο, αυτό των πρωθυπουργών, υπουργών αθλητισμού και προέδρων των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών, με θέμα την κοινή υποψηφιότητα των τεσσάρων βαλκανικών χωρών στη διεκδίκηση της διοργάνωσης της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 ή του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος του 2028.

Συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της οργάνωσης της διεκδίκησης και για την αρτιότερη προετοιμασία της, συμφωνήθηκε η δημιουργία 16μελούς επιτροπής που θα απαρτίζεται από 4 μέλη από κάθε χώρα, δύο εκ των οποίων θα προέρχονται από κυβερνητικούς φορείς και δύο από την κάθε εθνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Επόμενες σχετικές συναντήσεις των 4 χωρών ορίστηκαν στη Σόφια τον προσεχή Φεβρουάριο και στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 2019″.

Share it