Search

Οι Κοντοστάθης & Χρηστουηλίας του Εθνικού στο SA για το ντέρμπι με Κομοτηνή!

Το θρακιώτικο ντέρμπι της ΑΕ Κομοτηνής με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης αρχίζει σε μερικές ώρες και το SportsAddict.gr έχει μπει στους ρυθμούς του.

Οι αθλητές του Εθνικού Γρηγόρης Κοντοστάθης & Χρήστος Χρηστουηλίας μίλησαν στο SA για το πολύ σημαντικό παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο γυμναστήριο του 2ου Λυκείου Κομοτηνής το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 19:00.

Τελευταίο ματς της χρονιάς με αντίπαλο την ΑΕ Κομοτηνής. Υπάρχει αισιοδοξία για τη νίκη;

Γ. Κ.: Πάντα θα υπάρχει αισιοδοξία για τη νίκη καθώς όλοι παίζουμε για να νικήσουμε. Βρισκόμαστε σε μια περίεργη κατάσταση μετά από συνεχόμενες ήττες αλλά πιστεύω ότι η ομάδα μου έχει την εμπειρία να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις και θα βγάλει αντίδραση μέσα στην Κομοτηνή έτσι ώστε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Χ. Χ.: Υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για τη νίκη, το θέλουμε πάρα πολύ και είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι γι’ αυτό.

Τόσο η δική σας ομάδα, όσο και η ΑΕ Κομοτηνής «καίγεστε» για βαθμούς. Που θα κριθεί το παιχνίδι;

Γ.Κ.: Το παιχνίδι έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία καθώς εμείς θέλουμε να κλείσουμε τον 1ο γύρο μέσα στους στόχους μας που είναι η 8άδα και η Κομοτηνή θέλει να βγει από την ζώνη που οδηγεί στα πλέι άουτ. Αυτά τα παιχνίδια δεν κρίνονται ούτε στην τακτική, ούτε στα βίντεο, ούτε στα χαρτιά. Κερδίζει πάντα αυτός που το θέλει πιο πολύ, που θα μπει μέσα στο γήπεδο και θα το αποδείξει.

Χ.Χ.: Το παιχνίδι πιστεύω ότι θα κριθεί στα σημεία και ο νικητής θα είναι αυτός που έχει τα ψυχικά αποθέματα και την μεγαλύτερη θέληση για τη νίκη καθώς είναι η τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου και τοπικό ντέρμπι.

Θα κρίνει κάτι το αποτέλεσμα του αγώνα του Σαββάτου ή είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε οτιδήποτε;

Γ.Κ.: Είναι νωριί είναι η αλήθεια καθώς υπάρχει άλλος ένας ολόκληρος γύρος μπροστά μας αλλά και οι 2 ομάδες δείξαμε ότι μαζεύουμε βαθμούς δύσκολα οπότε είναι σημαντικό για το ψυχολογικό κομμάτι καθώς το πρωτάθλημα φέτος είναι πολύ δύσκολο και όλες οι ομάδες παλεύουν να παίρνουν κάτι από κάθε παιχνίδι.

Χ.Χ.: Ο νικητής της αναμέτρησης σίγουρα θα έχει μια βαθμολογική ανακούφιση αλλά αν σκεφτούμε ότι άνοιξε η μεταγραφική περίοδος ξανά και οι ομάδες αλλάζουν παίκτες πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα να πούμε κάτι κι ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε στην μέση του πρωταθλήματος.

Θα συναντήσετε πολλούς γνώριμους αθλητές, πρώην συμπαίκτες σας. Είναι από τις όμορφες στιγμές στο άθλημα;

Γ.Κ.: Σίγουρα είναι ωραίο να παίζεις αντίπαλος με πρώην συμπαίκτες που ζήσατε μαζί όμορφες, αλλά και άσχημες στιγμές. Ήταν λίγο περίεργο όταν κάναμε τα πρώτα φιλικά το Σεπτέμβριο, αλλά πλέον είναι κάτι που το έχουμε συνηθίσει και ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν η στιγμή για να παίξουμε αντίπαλοι.

X.X.: Το να έχεις την δυνατότητα να παίζεις με παίκτες που είναι από την πόλη σου και έχεις μεγαλώσει μαζί τους πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ όμορφο και ακόμα και ο αντίπαλος να είναι «καλός φίλος».

Για το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος την πρώην του ομάδα ο Χρηστουηλίας είπε: 

Την αντιμετωπίζουμε για 2η φορά πρακτικά καθώς παίξαμε μαζί και στο League Cup. Δεν μπορώ να πω ότι νιώθω κάτι ιδιαίτερο, ούτε χαρά μπορείς να νιώθεις απέναντι στην πρώην ομάδα σου ούτε μίσος κι ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί συμπαίκτες μου βρίσκονται ακόμα εκεί οπότε απλά ανυπομονώ να δω τους πρώην συμπαίκτες μου και τον κόσμο της Κομοτηνής.

Share it