Search

Photos & Video: Αντάξιος της ιστορικής πρόκλησης ο Άρης Αβάτου που κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό!

Την καλύτερή του εμφάνιση στον θεσμό του Κυπέλλου πραγματοποίησε ο Άρης Αβάτου που στάθηκε επάξια απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο όπως ο Ολυμπιακός, με τους παίκτες του Γιώργου Μαραντά παρά την ήττα με 1-2 να εισπράττουν το χειροκρότημα των περίπου 4000 φιλάθλων που βρέθηκαν στο ΑΟΞ.

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που ξεκίνησε πιο επιθετικά στο ματς με το πλασέ του Μάνου μετά το γύρισμα του Μασούρα στο 6′ να σταματά στον Αμουτζάκη, ενώ στο 11′ οι ερυθρόλευκοι πήραν το προβάδισμα με το μακρινό σου του Βρουσάι που κατέληξε στην δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Αμουτζάκη.

Στο 25′ το Άβατο απείλησε για πρώτη φορά στο 25′ όταν από το φάουλ του Ψεμματά η κεφαλιά του Δόντσου κατέληξε στα χέρια του Χουτεσιώτη. Στο 30′ το σουτ του Μάνου έδιωξε και πάλι εντυπωσιακά σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Πάρντο πέρασε μόλις άουτ.

Στο 40′ έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του Άρη Αβάτου ο Ανδρούτσος από κοντά έκανε το 0-2 και στο 45′ καταγράφηκε μια ιστορική στιγμή. Ο Άρης Αβάτου ξεδιπλώθηκε άψογα στην επίθεση, ο Σιχλιμοίρης έβγαλε σέντρα ακριβείας από τα δεξιά και ο Σαρηγιαννίδης που πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού μείωσε σε 1-2, πετυχαίνοντας το πρώτο τέρμα του Αβάτου στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας και μάλιστα κόντρα στον Ολυμπιακό.

https://streamable.com/afys9

Στο δεύτερο μέρος σε αντίθεση με το πρώτο, οι ομάδες επηρεασμένες από τον αγωνιστικό χώρο που είχε βαρύνει αρκετά έδειχναν να προσπαθούν η καθεμία με τον τρόπο της να βρει ένα ακόμα γκολ, χωρίς ωστόσο κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα, με το 1-2 να παραμένει μέχρι και το τέλος του αγώνα.

Βασικός με τα χρώματα του Ολυμπιακού για πρώτη φορά αγωνίστηκε ο Ξανθιώτης Γιώργος Ξενιτίδης ενώ πριν την έναρξη του αγώνα τιμήθηκε και ο Ξανθιώτης αρχηγός των ερυθρόλευκων Βασίλης Τοροσίδης .

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Άρης Αβάτου (Γ. Μαραντάς): Αμουτζάκης, Κούτρας, Ψεμματάς, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Μίλερ, Κοτόπουλος (47′ Ζωσιμίδης), Δόντσος, Σιχλιμοίρης, Σαρηγιαννίδης, Γκέκας (58′ Κρασώνης).

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Χουτεσιώτης, Ανδρούτσος, Βρουσάι, Μιράντα, Μασούρας, Μάνος, Βοίλης, Ξενιτίδης, Μαρτίνης, Νικολάου, Πάρντο.

Share it