Search

Τον Παναθηναϊκό υποδέχεται στο τελευταίο εντός του για το ’18 ο Εθνικός

Οκτώ μήνες μετά την τελευταία αναμέτρηση τους για τα πλέι άουτ της αγωνιστικής σεζόν 2017-18, ο Εθνικός και ο Παναθηναϊκός θα συναντηθούν και πάλι στην Αλεξανδρούπολη σε αγώνα που θα ολοκληρώσει την 10η αγωνιστική της Volley League. (10η αγωνιστική, 17/12, 17.00, ΕΡΤ2, Διαιτητές: Γεωργιάδης, Βασιλειάδης).

Ο Εθνικός μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες με 3-0 σετ στο πρωτάθλημα επιστρέφει στο σπίτι του για ένα ακόμα μεγάλο ντέρμπι με τους πράσινους. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στον Εθνικό και όλοι οι παίκτες είναι στην διάθεση του Σάκη Μουστακίδη. Σε 7 αγώνες ο Εθνικός έχει 3 νίκες και 4 ήττες και με 7 βαθμούς βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας.

Παραδοσιακά μεταξύ των δύο ομάδων στην Αλεξανδρούπολη γίνονται «ματς – κατς» όπως συνηθίζει να λέει ο τεχνικός της εβρίτικης ομάδας. Αυτή τη φορά ο έμπειρος κόουτς είπε και με δόση χιούμορ: «Θα γίνει η μάχη των Θερμοπυλών. Ένας ακόμα κρίσιμος αγώνας με τον Παναθηναϊκό. Και οι δύο ομάδες είναι πολύ δυνατές και βγάζουν πάθος και θέληση στον αγώνα. Χρειαζόμαστε βαθμούς αλλά δεν θέλω να περάσει η πίεση στο παιχνίδι μας. Θέλω να έχουμε πάθος για τη νίκη και για κάθε πόντο που θα παίζουμε να ματώνουμε αλλά πάνω απ΄ολα πρέπει να κρατήσουμε την πειθαρχία στο παιχνίδι και στην τακτική μας. Είναι πολύ καλό που θα υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση και ο κόσμος του βόλεϊ θα παρακολουθήσει έναν ωραία αγώνα».

Ο Παναθηναϊκός σε 7 αγώνες έχει 4 νίκες και 3 ήττες και με 12 βαθμούς βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας στην Volley League. Οι πράσινοι είναι 5 βαθμούς πίσω από τον Παμβοχαϊκό αλλά θέλουν να πάρουν δύο νίκες με Εθνικό και Κηφισιά ώστε με το τέλος του Α΄γύρου να βρίσκονται στην 3η θέση.

O κεντρικός του Παναθηναϊκού Παναγιώτης Πελεκούδας είπε: «Πάμε στην Αλεξανδρούπολη με στόχο να πάρουμε τη νίκη. Το μεγάλο μας κίνητρο είναι να κλείσουμε τον Α΄γύρο με δύο ακόμα νίκες κόντρα στον Εθνικό και την Κηφισιά ώστε πάνω στο νήμα να προσπεράσουμε τον Παμβοχαϊκό και να πάρουμε την 3η θέση. Μας περιμένει δύσκολος αγώνας σε δύσκολη έδρα. Ο Εθνικός προέρχεται από τρεις ήττες και θα παλέψει για βαθμούς. Στόχος μας είναι να μην του δώσουμε δικαίωμα να μπει στην διεκδίκηση του παιχνιδιού».

Σε 31 αγώνες στην κατηγορία ο Παναθηναϊκός προηγείται στις νίκες με 23-8.

Share it