Search

Στην Ριζούπολη για να μείνει σε τροχιά Ευρώπης η Ξάνθη κόντρα σε Απόλλων και…παράδοση(16:00)

Σε μια απο της παραδοσιακά…κακές έδρες θα αγωνιστεί το απόγευμα στις 16:00 η ομάδα της Ξάνθης, που αναζητά την άμεση επιστροφή στις νίκες που θα την διατηρήσουν σε τροχιά Ευρώπης απέναντι στον ουραγό Απόλλων

Άλλωστε η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς θα έχει την  ευκαιρία με νίκη να επιστρέψει στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας, μετά την ήττα του Άρη και το δύσκολο ματς του Παναθηναϊκού με τον δεύτερο Ατρόμητο, και αυτό  αν μη τι άλλο δίνει μεγαλύτερο κίνητρο στους ξανθιώτες που θέλουν να αποχαιρετούν το 2018 με εκτός έδρας νίκη στην Ριζούπολη και ακολούθως με νίκη στο ματς με Άρη στα Πηγάδια.

Ο Απόλλων και η Ξάνθη έχουν παίξει 28 φορές στην ιστορία τους σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και τις 23 έχει επικρατήσει ο εκάστοτε γηπεδούχος! Δύο φορές έχει πάρει ισοπαλία ο Απόλλων στην Ξάνθη και η Θρακιώτικη ομάδα έχει μια νίκη και δύο ισοπαλίες στη Ριζούπολη. Αυτά είναι όλα! Μάλιστα η μοναδική νίκη της Ξάνθης εκεί ήταν στις 30 Νοεμβρίου 1997, 2-1 (22′ Μπουσάι – 17′ Άνταμτσικ, 58′ Καραγεωργίου) στην πρώτη θητεία του Μπάμπη Τεννέ στον Απόλλωνα.

Αυτή η παράδοση δίνει ελπίδες στον Απόλλωνα μήπως και πετύχει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πριν φύγει το 2018 και ο πρώτος γύρος. Με το πρόγραμμα που έχει ο Απόλλων χρειάζεται μεγάλη αντεπίθεση, που θα πρέπει να έχει κορυφωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο, που έρχονται πάλι αγώνες με τις ομάδες της κορυφής. Όσο και αν φαίνεται παράξενο, οι 15 τελευταίοι αγώνες χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και οι επτά χωρίς νίκη εντός έδρας, είναι ακόμα μακριά από τα αρνητικά ρεκόρ του Απόλλωνα, 21 και 10 παιχνίδια αντίστοιχα. Αν βέβαια δεν καταφέρει να βρει το δρόμο για τη νίκη ίσως τα… απειλήσει. Μια ακόμα ακτίδα ελπίδας είναι ότι έχει σκοράρει στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του, ενώ είχε σκοράρει μόλις σε ένα από τα πρώτα εννέα.

Η Ξάνθη θέλει να γυρίσει στις νίκες μετά από τέσσερα παιχνίδια όπου πήρε ένα μόλις βαθμό. Βέβαια βρίσκεται στο δύσκολο κομμάτι του προγράμματός της, αλλά είναι ομάδα που δεν χάνει εύκολα, έχοντας την τέταρτη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Παρά το γεγονός ότι δέχτηκε έξι γκολ στα τέσσερα τελευταία, ενώ είχε μόλις τέσσερα παθητικό στα εννέα πρώτα! Μεγάλη ψυχολογική ανάταση έφερε και η ισοπαλία με τον Ολυμπιακό που κρατά την ομάδα της Ξάνθης ζωντανή στην διεκδίκηση ενός Ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Στα θετικά για τον ΑΟΞ το γεγονός πως δεν έχει απουσίες(δείτε την αποστολή ΕΔΩ) εν αντιθέσει με τον Απόλλωνα που θα έχει αρκετές, ανάμεσα τους και ο πρώην παίκτης της Ξάνθης Παναγιώτης Τριάδης(δείτε ΕΔΩ)

Η ιστορία

Νίκες Απόλλωνα: 10

Ισοπαλίες: 4

Νίκες Ξάνθης: 12

Με γηπεδούχο τον Απόλλωνα

Νίκες Απόλλωνα: 10

Ισοπαλίες: 2

Νίκες Ξάνθης: 1

Share it