Search

«Λύγισε» στο δεύτερο ημίχρονο και ηττήθηκε απ’ την Καβάλα ο Εθνικός

Την ήττα με 2-0 από τον ΑΟ Καβάλας γνώρισε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς», στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής.

Ο ΑΟΚ που βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας του 1ου ομίλου δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Εθνικό στο πρώτο μέρος, αλλά από τη στιγμή που πέτυχε το πρώτο του τέρμα στο 55′ είχε τη μερίδα του λέοντος και έφτασε στη νίκη.

Ο Εθνικός ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος στο ματς όταν ο Καρακασίδης σούταρε λίγο άουτ στο 3′. Τρία λεπτά αργότερα η Καβάλα θα απαντήσει, με τον Γιατσίνοβιτς να στέλνει τη μπάλα άουτ με εκτέλεση φάουλ. Στο 17′ ο Γιατσίνοβιτς θα γίνει δημιουργός, θα βγάλει ωραία πάσα για τον Τσούτση, ο οποίος από πλεονεκτική θέση θα σουτάρει άουτ. Στο 24′ ένα χλιαρό σουτ του Μαρασλή θα φύγει άουτ. Στο 39′ ο Πεταλωτής θα χάσει ευκαιρία όταν με κεφαλιά θα στείλει τη μπάλα λίγο άουτ. Στην φάση αυτή ο κεντρικός αμυντικός των Εβριτών τραυματίστηκε χτυπώντας στο ζυγωματικό του προσώπου του, δεν θα μπορέσει να συνεχίσει και τη θέση του θα πάρει ο Τσαπάνης. Ο αρχηγός του Εθνικού έπαιξε ως αμυντικό χαφ, με τον Γκουντενούδη να καλύπτει το κενό του Πεταλωτή στο κέντρο της άμυνας. Ο Πεταλωτής μάλιστα μετά το τέλος του ματς οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του προβλήματος.

Το β’ μέρος ξεκίνησε με τον ΑΟΚ να ρίχνει μία προειδοποιητική βολή στο 52′, με τον Αρβανίτη να αποκρούει το πλασέ του Γιατσίνοβιτς σε κόρνερ. Από την εκτέλεση κόρνερ ο Κασμερίδης πήρε την κεφαλιά και ο γκολκίπερ των Θρακιωτών απέκρουσε εκ νέου. Τρία λεπτά μετά οι Μακεδόνες θα πάρουν κεφάλι στο σκορ με κεφαλιά του Μαρκόπουλου. Στο 62′ ο Τσούτσης θα χάσει τεράστια ευκαιρία για το 2-0, μην μπορώντας να βρει δίχτυα από πολύ κοντά. Ένα λεπτό μετά νέα μεγάλη φάση για τους φιλοξενούμενους, με τον Τουμανίδη να παίρνει την κεφαλιά μετά από κόρνερ. Ο Αρβανίτης βρήκε λίγο την μπάλα η οποία θα φτάσει στο οριζόντιο δοκάρι και θα φύγει εκ νέου κόρνερ. Στο 76′ η Καβάλα θα «κλειδώσει» το τρίποντο με δεύτερο τέρμα του Μαρκόπουλου και πάλι με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Τσούτση. Στο 81′ οι γηπεδούχοι θα απειλήσουν με την κεφαλιά του Σωτηράκη να φεύγει άουτ και κάπως έτσι θα ολοκληρωθεί το τελευταίο ματς του Εθνικού για το 2018.

Συνθέσεις:

Εθνικός Αλεξ/πολης (Φλώρος): Αρβανίτης, Δορουγιδένης, Μαλτέζος, Πεταλωτής (45′ λ.τρ. Τσαπάνης), Σωτηράκης, Γκουντενούδης, Γκαβανόζης, Κούπας (77′ Δεδελούδης), Γκαϊδατζής, Καρακασίδης (77′ Γεωργαντζόπουλος), Μαρασλής (65′ Κολονέρος).

ΑΟ Καβάλα (Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Ζέρης (89′ Μπλιός), Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης, Γεμιστός (79′ Παπαδόπουλος Γ.), Ψάλτης, Τσούτσης, Γιατσίνοβιτς (51′ Βαλαβανόπουλος), Μαρκόπουλος (85′ Τόσκας).

Σε επόμενη ανάρτηση θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ από την αναμέτρηση.

Share it