Search

Ήττα σοκ στην Ριζούπολη απο τον ουραγό Απόλλωνα για την Ξάνθη που…”ανέστησε τον πεθαμένο”!

Συνεχίστηκε η αρνητική παράδοση της Ξάνθης κόντρα στον Απόλλων Σμύρνης στην Ριζούπολη, με τον ΑΟΞ να γνωρίζει ήττα σοκ απο τον ουραγό της βαθμολογίας Απόλλωνα, που πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα χάρις το γκολ του Μπετινέλι, ενώ η Ξάνθη γνώρισε την 4η ήττα στα τελευταία πέντε της ματς στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα της Ξάνθης δεν μπήκε καθόλου καλά στο ματς εν αντιθέσει με τους γηπεδούχους που μπήκαν ποιο επιθετικά και απείλησαν πρώτοι στο 6′ με τον Ελ Χέλβε ενώ στο 28′ το σουτ του Ντεφεντερίκο πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Πρώτη καλή στιγμή για την Ξάνθη σημειώθηκε στο 36′ όταν ο Ντουρίτσκοβιτς έκανε ανενόχλητος το σουτ με το δεξί έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από το δοκάρι του Χουάντερσον, με το 0-0 να μένει μέχρι τέλους σε ένα πολύ μέτριο ματς

Στο δεύτερο μέρος όπως και στο πρώτο η Ξάνθη μπήκε νωθρά και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι που στο 59′ μετά απο ασίστ του Σικαμπάλα ο Μπεντινέλι βρέθηκε απέναντι στον Ζίβκοβιτς και με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα κάτω από το σώμα του Ζίβκοβιτς και έκανε για το 1-0 υπέρ της “Ελαφράς Ταξιαρχίας”. Μετά το γκολ θα περίμενε κανείς αντίδραση απο την Ξάνθη αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα με τους παίκτες της Ξάνθης απέναντι στην αμυντική τακτική του Απόλλωνα να μην βρίσκει λύσεις, χωρίς να δημιουργήσει ουσιαστικά κάποια στιγμή στην αντίπαλη εστία.

Με αυτή την ήττα η Ξάνθη έχασε μοναδική ευκαιρία να ξαναμπεί στην πεντάδα της βαθμολογίας μένοντας στην όγδοη θέση με 19 βαθμούς ενώ παράλληλα γνώρισε την τέταρτη ήττα στα 5 τελευταία ματς. Την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου η Ξάνθη θα υποδεχθεί στα Πηγάδια τον Άρη την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου

Διαιτητής: Γεώργιος Βρέσκας
Βοηθοί: Δημήτριος Σαμοϊλης, Γεώργιος Κρέτσιμος
Τέταρτος: Αθανάσιος Σέζος

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Κοντοές(41′ Κύργιας), Τζανετόπουλος, Λούκιτς, Οριουέλα, Κονέ, Ακόστα, Γκίνο(77′ Ντούρσο), Μπεντινέλι, Ντεφεντερίκο(50′ Σικαμπάλα), Ελ Χέλβε.

ΑΟ Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Σαρπόνγκ(76′ Καμαρά), Λισγάρας, Μπρίτο(46′ Κάστρο), Καντά, Μπαξεβανίδης, Ντουρίτσκοβιτς, Σιλά, Γέντρισεκ.

Share it