Search

Photos: Εντός έδρας ήττα απο τον Απόλλωνα Παραλιμνίου για την Ασπίδα που άξιζε κάτι καλύτερο

Ήττα-μαχαιριά γνώρισε η Ασπίδα Ξάνθης απο τον Απόλλων Παραλιμνίου στο ΔΑΚ Ξάνθης, στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 12ης αγωνιστικής στον πρώτο όμιλο της Γ’ Εθνικής, με το 1-0 να δίνει σημαντικό τρίποντο στους Σερραίους αλλά κρατά χαμηλά τους ξανθιώτες που πάντως με την εικόνα τους στους δεύτερο μέρος άξιζαν κάτι καλύτερο.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε μόλις στο 4′ όταν ο Καρυοφύλης με κάθετη πάσα βρήκε στην πλάτη της ξανθιώτικης άμυνας τον Λιάρα που βγήκε μόνος απέναντι στον Δεμένικο και με εύστοχο πλασέ έδωσε πολύ νωρίς προβάδισμα στην ομάδα του. Μάλιστα η ομάδα του Απόλλωνα συνέχισε να είναι επιθετική ψάχνοντας και  δεύτερο γκολ χωρίς όμως να καταφέρει κάποια αξιοσημείωτη στιγμή, ενώ απο το 20′ και μετά η Ασπίδα ισορρόπησε ενώ στο 44′ είχε και την πρώτη της καλή στιγμή με το σουτ του Σάββογλου να μην βρίσκει στόχο.

Στην επανάληψη το παιχνίδι είχε τελείως διαφορετική εικόνα με τους ξανθιώτες να είναι πολύ καλύτεροι απο την αντίπαλο τους, έχοντας μάλιστα και δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Κυριαζίδη στο 60′ και το 62′ χωρίς όμως να καταφέρει να νικήσει τον σταθερότατο Γουναρίδη. Η ομάδα της Ξάνθης είχε την κατοχή, πίεζε αρκετά αλλά η άμυνα του Απόλλωνα έβγαζε αντιδράσεις μην επιτρέποντας στην Ασπίδα να πλησιάσει την εστία του Γουναρίδη. Το έργο της ξανθιώτικης ομάδας έγινε ακόμη δυσκολότερο απο το 84′ και μετά καθώς τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες καθώς αποχώρησε με τράβηγμα ο αρχηγός της ομάδας, Γιάννης Χριστοφορίδης με την ομάδα της Ασπίδας να είχε ήδη ολοκληρώσει της αλλαγές της.

Ήττα που κρατά την Ασπίδα στην ζώνη του υποβιβασμού με 10 βαθμούς αλλά δίνει και σημαντική ανάσα στο Παραλίμνιο που έφτασε τους 17 και ξέφυγε απο την επικίνδυνη ζώνη. Η ομάδα της Ξάνθης πάντως για ακόμη ένα ματς τα έχει με την τύχη και την…απειρία της χάνοντας βαθμούς καθοριστικούς στην προσπάθεια της να διατηρηθεί στην κατηγορία, παρότι κάνει αξιέπαινη προσπάθεια στο γήπεδο. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τσιάρας με βοηθούς τους Δεδονάκη και Ζαχαριά της ΕΠΣ Καβάλας

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Χρ. Σαμαράς):  Δεμένικος, Σάββογλου(51′ Χατζηπαρασκευάς), Ζώτος(65′ Κοντογιαννίδης), Μερακλής, Χριστοφορίδης, Δογανίδης, Νταμπανλής(80′ Κούπας), Πεντεζίδης(62′ Μαλαδένης Μιχ.), Κατσής, Παπαδόπουλος, Κυριαζίδης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟ(Π. Δημητρίου): Γουναρίδης, Τριανταφύλλου Δ., Τάκας, Κουτσοβασίλης, Μαυρομάτης, Δέντσας(89′ Παναγιωτίδης),Λιάρας(85′ Μπονέρης), Τριανταφύλλου Κ.,  Ζυγκερίδης(76′ Κεχαγιάς), Καρυοφύλης Β., Λαζαρίδης(65′ Τσαούσης Α.)

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ

Share it