Search

Ο Ολυμπιακός κρατά και πάλι την Ελλάδα ψηλά στην Ευρώπη!!!

Ένας απίστευτος Ολυμπιακός, αποφασισμένος από το πρώτο λεπτό για μια τεράστια πρόκριση, κατάφερε να πετύχει το για πολλούς ακατόρθωτο, επικρατώντας με 3-1 της Μίλαν, κερδίζοντας έτσι την πρόκριση στους “32” του Europa League, αφήνοντας παράλληλα έξω τους Ιταλούς που ήταν το φαβορί του ομίλου!

Οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν τις διαθέσεις τους από την αρχή, όταν ο Γκερέρο δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ρέινα στα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης. Μετά το πρώτο τέταρτο οι ροσονέρι ισορρόπησαν το παιχνίδι και απείλησαν τρεις φορές μέσα σε διάστημα τριών λεπτών, με τον Σα να δηλώνει παρόν, ενώ το πρώτο μέρος έκλεισε με τον Ρέινα να πραγματοποιεί μια δύσκολη απόκρουση στο φάουλ του Φορτούνη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με τον Ολυμπιακό να απειλεί και πάλι πρώτος και το σουτ του Φετφατζίδη να περνά εκατοστά έξω από το δεξί δοκάρι. Το παιχνίδι άρχισε να αποκτά ξέφρενο ρυθμό με επιθέσεις ανέκαθεν, όμως ο Ολυμπιακός με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού πήρε το προβάδισμα με την κοντινή κεφαλιά του Σισέ, μετά την φοβερή έμπνευση του Φορτούνη να πασάρει την μπάλα γρήγορα από το κόρνερ στον Ποντένσε και την φάση διαρκείας που ακολούθησε.

Η Μίλαν σε αντίθεση με ό,τι είχε δείξει στα προηγούμενα παιχνίδια της, όταν πάθαινε πατατράκ αφού δεχόταν γκολ, όχι μόνο δεν έδειξε κάτι ανάλογο, αλλά έφτασε δύο φορές κοντά στην ισοφάριση, με τον Κουτρόνε και τον Ιγκουαΐν να αστοχούν από πλεονεκτική θέση. Αλλά και ο Ολυμπιακός έχασε μια μοναδική διπλή ευκαιρία με τον Φορτούνη αρχικά να μην πλασάρει σωστά και τον Γκερέρο στην συνέχεια να μην μπορεί να σκοράρει από κοντά.

Στο 69′ όμως οι ερυθρόλευκοι έφτασαν για πρώτη φορά σε σκορ πρόκρισης και μάλιστα με έναν τρόπο, που σίγουρα δεν θα περίμεναν. Βλέπετε σε αυτή τη ζωή όλα είναι δανεικά και η τύχη για πρώτη φορά φέτος χαμογέλασε στον Ολυμπιακό και του χάρισε αυτό που του χρωστούσε και αυτό με τον οποίο τον “καταδίκασε” ήδη πολλές φορές από το πρώτο κιόλας μισό της σεζόν. Έτσι λοιπόν το σουτ που εξαπέλυσε ο Γκιγιέρμε, που για άλλο ένα παιχνίδι ήταν εξαιρετικός, αφού κόντραρε στον Σαπάτα κατέληξε στα δίχτυα του Ρέινα για το 2-0.

Όπως ήταν λογικό το ματς δεν είχε τελειώσει και μάλιστα φαινόταν πως το ματς δεν θα έληγε και χωρίς ένα τέρμα της Μίλαν. Τρία λεπτά μετά το 2-0 λοιπόν, ο Σαπάτα, με κεφαλιά, την οποία μετά από περιπετειώδη τρόπο δεν κατάφερε να αποσοβήσει ο Σα, μείωσε σε 2-1 και έβαλε την ομάδα του και πάλι σε θέση οδηγού.

Αφού προηγήθηκαν οι φάσεις του Γκερέρο και του Ιγκουαΐν που δεν βρήκαν στόχο, φτάνουμε λοιπόν στο 79′, όταν ο “δικός μας” Βασίλης Τοροσίδης, μετρώντας δευτερόλεπτα από την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, κέρδισε το πέναλτι σε ένα κόρνερ από τον Αμπάτε. Ο Φορτούνης, που ως συνήθως δεν αφήνει εκτέλεση πέναλτι, αποδείχτηκε ψύχραιμος, έστειλε τον Ρέινα στην άλλη γωνία, την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1, τους 33000 ερυθρόλευκους που γέμισαν το Καραϊσκάκι στον έβδομο ουρανό και τον Ολυμπιακό ένα βήμα πριν την πρόκριση.

Στα τελευταία λεπτά η Μίλαν προσπάθησε για την ισοφάριση, όμως το ματς ουσιαστικά σχεδόν ήδη είχε κριθεί, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί το 3-1 μέχρι το τέλος και να κατακτά μια πρόκριση, από αυτές που θα μείνουν αλησμόνητες στην ιστορία των παιχνιδιών των Ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη.

Γιατί έτσι είναι και ακριβώς αυτό συνέβη σήμερα. Ο Ολυμπιακός για άλλη μια φορά, κράτησε την χώρα μας στις επάλξεις των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Η σημερινή νίκη-πρόκριση ήταν τεράστια. Επειδή ο Ολυμπιακός σκόραρε τρεις φορές κόντρα στην Μίλαν, επειδή ήταν το πρώτο φετινό ματς της Μίλαν μετά από αυτό με την Γιουβέντους στο οποίο χάνει με δύο γκολ διαφορά, επειδή έσπασε παραδόσεις όπως αυτές που ήθελαν την Μίλαν να μην έχει αποκλειστεί από ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης τα τελευταία 17 χρόνια, αλλά και αυτή που είχε τον Ολυμπιακό να μην έχει πετύχει ποτέ τρία τέρματα κόντρα σε Ιταλική ομάδα, επειδή ήρθε σε ένα χρονικό σημείο μετά από ένα “κακό” αποτέλεσμα.

Επειδή ο Ολυμπιακός είδε την τύχη να του χαμογελά και πάλι, τόσο με τον τρόπο που σκόραρε το δεύτερό του τέρμα, κάτι που απεικονίστηκε και στους πανηγυρισμούς όπου όλοι έγιναν ένα κουβάρι, όσο και με τον τρόπο που προκρίθηκε, αφού οι ερυθρόλευκοι αρκετές φορές με παρόμοια συγκομιδή βαθμών έμεναν εκτός, επειδή η Ελλάδα συνεχίζει να εκπροσωπείται στην Ευρώπη, επειδή όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις για την πρόκριση, μηδενός εξαιρουμένου και για χίλιους λόγους ακόμα!

Πλέον οι ερυθρόλευκοι στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε πρωτάθλημα και κύπελλο, έχοντας μπροστά τους σε λιγότερο από μια εβδομάδα και τον αγώνα με τον Άρη Αβάτου στο ΑΟΞ, αλλά και στην Ευρώπη, αφού σε λίγες μέρες θα μάθουν και τον επόμενο αντίπαλό τους στην φάση των “32”, με τον όνειρο μιας αλησμόνητης Ευρωπαϊκής πορείας να παραμένει ζωντανό!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουΐ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά (79′ Τοροσίδης), Φορτούνης, Ποντένσε (85′ Μπουχαλάκης), Φετφατζίδης (69′ Νάτχο), Γκερέρο.

ΜΙΛΑΝ (Τζενάρο Γκατούζο): Ρέινα, Καλάμπρια, Αμπάτε, Σαπάτα, Ροντρίγκες (85′ Χαλίλοβιτς), Κεσιέ, Μπακαγιόκο, Τσαλχάνογλου, Καστιγιέχο, Κουτρόνε(78′ Λασάλτ), Ιγκουαΐν.

Share it