Α.Ο. Βιστωνίδας: Μια Ακαδημία ποδοσφαίρου που έχει όλο το πακέτο!

Οι Ακαδημίες στον αθλητισμό επιτελούν ένα πολυδιάστατο έργο, που αφορά σε πολύ μεγάλο βαθμό κάποια απ’ τα μεγαλύτερα αγαθά της ζωής. Σωματική υγεία, κοινωνικοποίηση, αξίες και ιδανικά (ευ αγωνίζεσθαι και ευγενής άμιλλα, αλληλεγγύη) καθώς και ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη είναι ένα τμήμα απ’ τα “κέρδη” των παιδών που ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Συμπεραίνουμε οπότε πως η επιλογή της Ακαδημίας είναι σημαντική για τα παιδιά μας.

Στο Νομό Ξάνθης, ο οποίος έχει παράδοση στο ποδόσφαιρο, λειτουργεί εδώ και λίγο παραπάνω από μία δεκαετία μία Ακαδημία που πληροί όλες τις προδιαγραφές και τις προϋποθέσεις.

Ο Α.Ο. Βιστωνίδας διαθέτει επαγγελματίες επιστήμονες στον χώρο του αθλητισμού, που ασχολούνται συστηματικά και μεθοδικά με την βελτίωση των ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων των εκκολαπτόμενων ποδοσφαιριστών, ενώ παράλληλα φροντίζουν για την αθλητική καλλιέργεια τους, λειτουργώντας ως παιδαγωγοί.

Με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, που θα ζήλευαν ακόμη και ομάδες υψηλότερων κατηγοριών, καθώς ο Α.Ο. Βιστωνίδας διαθέτει 4 γήπεδα, βοηθητικούς χώρους και εξοπλισμένο γυμναστήριο,  τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να προπονηθούν υπό τις καλύτερες συνθήκες και οι προπονητές έχουν τα απαραίτητα εργαλεία που τους επιτρέπουν να δουλέψουν σε επαγγελματική βάση.

Παρότι είναι λίγα τα χρόνια λειτουργίας του Α.Ο.Βιστωνίδας, η Ακαδημία έχει προσφέρει πολλούς ποδοσφαιριστές στο ξανθιώτικο ποδόσφαιρο, ενώ “προϊόν” της είναι και ο αρχηγός της Κ19  του Ολυμπιακού, Γιώργος Ξενιτίδης. Αλλά και οι επαγγελματίες με την φανέλα της Ξάνθης Μανώλης Δεμένικος και Νίκος Σαμπανίδης, με τον τελευταίο να αγωνίζεται στην Δόξα Δράμας

Ιστορικά στοιχεία

Ο Αθλητικός Όμιλος Βιστωνίδας ιδρύθηκε το 2006 μετά τη συγχώνευση της Δόξας Ξάνθης και του Απόλλωνα Διομήδειας. Ο ΑΟΒ είναι ανάμεσα στις ομάδες που πρωταγωνιστούν στα τοπικά πρωταθλήματα του Νομού Ξάνθης εδώ και αρκετά χρόνια. Έχει κατακτήσει 5 φορές το Κύπελλο Ξάνθης ενώ αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία του στη Δ’ Εθνική Κατηγορία.

Η ακαδημία του Αθλητικού Ομίλου Βιστωνίδας δημιουργήθηκε το 2007 και το πρώτο έτος λειτουργίας της αριθμούσε 45 παιδιά. Την επόμενη χρονιά ο αριθμός των ποδοσφαιριστών της ακαδημίας ανέβηκε στους 95 με 6 συνολικά ομάδες στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης. Τη συγκεκριμένη χρονιά ήρθε και η πρώτη επιτυχία για την ακαδημία με την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην κατηγορία Junior. Την τρίτη χρονιά λειτουργίας συγκεντρώθηκαν περίπου 150 παιδιά και από τότε ο μέσος όρος είναι άνω των 100 παιδιών.

Την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 ο Α.Ο. Βιστωνίδας θα εκπροσωπείται από 2 ανδρικές ομάδες στα τοπικά πρωταθλήματα, αφού εκτός από την ομάδα που αγωνίζεται στην Α’ κατηγορία ΕΠΣ Ξάνθης, δημιουργήθηκε και δεύτερη ομάδα που θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας.

Ενώ θα πρέπει να τονιστεί πως εδώ και τρία χρόνια η Ακαδημία της Βιστωνίδας έχει επιλεγεί απο τον ΟΠΑΠ για να μετέχει στο δίκτυο Αθλητικών Ακαδημιών και το πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ», προωθώντας με τον καλύτερο και ποιο ευχάριστο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι,  τον σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα.

Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στήριξης 125 ερασιτεχνικών ακαδημιών ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα, που απευθύνεται σε περισσότερα από 10.000 παιδιά, ηλικίας 7–12 ετών. Με βασικό μήνυμα «Σήμερα Αθλητές – Αύριο Καλύτεροι Άνθρωποι» το πρόγραμμα στοχεύει στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων παιδιών και την ανάδειξη του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ρόλου του αθλητισμού, συμβάλλοντας στη δημιουργία γερών θεμελίων για το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας.

Οι ακαδημίες επωφελούνται από το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που  περιλαμβάνει: Επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους Προπονητικές κατευθύνσεις για τις συγκεκριμένες ηλικίες με βάση τα διεθνή πρότυπα της UEFA και της FIFA Υψηλής ποιότητας προπονητικό υλικό Ασφαλιστική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων, καθώς και για μία ώρα πριν και μία μετά Συμμετοχή σε ποδοσφαιρικά τουρνουά με εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα

Οι εγκαταστάσεις

Ο Αθλητικός Όμιλος Βιστωνίδας αποτελεί, κατά αντικειμενική άποψη, μία από τις πιο οργανωμένες ομάδες της Β. Ελλάδας. Το αθλητικό κέντρο της ομάδας βρίσκεται στη Φελώνη του Δ. Αβδήρων όπου είναι και η έδρα της. Στις εγκαταστάσεις του Ομίλου απαριθμούνται 4 γήπεδα αγωνιστικών διαστάσεων και κάποιοι ακόμη βοηθητικοί χώροι. Ακόμη, εκτός από το χώρο των αποδυτηρίων, υπάρχει αίθουσα διδασκαλίας, τα γραφεία των προπονητών, καθώς και γυμναστήριο. Στις παρακάτω εικόνες φαίνονται οι εγκαταστάσεις του ΑΟΒ.

Τα γραφεία του ΑΟΒ
Το γυμναστήριο του ΑΟΒ

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι από την ετήσια γιορτή των ακαδημιών στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, κατά την οποία τιμήθηκαν τρεις επαγγελματίες πλέον, ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τον ΑΟ Βιστωνίδας.

Η καθιερωμένη ετήσια γιορτή της ακαδημίας, στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης, Πανίδης Γιώργος, τιμά τον Ξενιτίδη Γιώργο
Ο προπονητής τερματοφυλάκων του ΑΟΒ, Μανώλης Μουστάκης, τιμά τον Μανώλη Δεμένικο
Ο πρόεδρος του ΑΟΒ, Ανδρεάδης Γιάννης, τιμά τον Σαμπανίδη Νίκο

Στις παρακάτω εικόνες παρατίθενται πανοραμικές απόψεις του Αθλητικού Κέντρου. Οι φωτογραφίες είναι αποσπάσματα από δύο αξιοσημείωτες εκδηλώσεις που φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του Ο ΑΟΒ, συγκεκριμένα από την εκδήλωση του ΟΠΑΠ Α.Ε. «Αθλητικές Ακαδημίες» αλλά και από την εκδήλωση που έγινε στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού» που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες και να ενταχθείτε και εσείς στην μεγάλη οικογένεια της Βιστωνίδας μπορείτε να επικοινωνείτε με τους Νίκο Μαυρομάτη(Υπεύθυνος της Ακαδημίας) 6948554588, Μπάμπη Δρακίδη(Γραμματεία) 6971827312. Τηλέφων0-fax 241077152

Share it