Search

Ο ελληνικός αθλητισμός συμπάσχει για την Ελένη Τοπαλούδη από το Διδυμότειχο

Πολλές είναι οι φορές που μέσα από τον αθλητισμό, παίκτες και οπαδοί μίας ομάδας προσπαθούν να περάσουν διάφορα μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου.

Τα τελευταία χρόνια, σε Ελλάδα και εξωτερικό, βλέπουμε συχνά πανό με συνθήματα κατά του φασισμού και του ρατσισμού. Και σε αυτό το κομμάτι, φαίνεται πως η τραγική  ιστορία της δικής μας Ελένης Τοπαλούδη ερέθισε τα αντανακλαστικά των φιλάθλων της ομάδας πόλο του Απόλλωνα Σμύρνης.

Στο παιχνίδι της ομάδας τους με τον Υδραϊκό, οι “Basso Rango Ultras” εμφάνισαν ένα πανό που έγραφε κάτι που αξίζει μόνο χειροκρότημα και σεβασμό: «Όχι σημαίνει όχι. Ανοχή τέλος. Ελένη καλό ταξίδι».

Στη συνέχεια, οι οπαδοί του Απόλλωνα Σμύρνης -μέσω του λογαριασμού τους στο Facebook– έδωσαν συγχαρητήρια στην ομάδα τους για τη νίκη της στην έδρα του Υδραϊκού και έγραψαν ένα νέο σχετικό μήνυμα: «Μπράβο στην ομάδα πόλο, που συνεχίζει να μας κάνει περήφανους. Δε φταίει το αλκοόλ, ούτε το ντύσιμο. Φταίει ο βιαστής και ο δολοφόνος. Ανοχή τέλος. Καμία άλλη Ελένη. Το όχι σημαίνει όχι. Καιρός να σταματήσουμε να μεταφράζουμε τα πράγματα όπως συμφέρουν τον καθένα».

Στο μεταξύ η αναμέτρηση του Διαγόρα Ρόδου με τον Παμβουπρασιακό έγινε στη… σκιά του τραγικού θανάτου της Ελένης Τοπαλούδη. Οι φίλοι των γηπεδούχων έστειλαν μήνυμα στήριξης στην οικογένεια της αδικοχαμένης 21χρονης που ήταν φοιτήτρια στη Ρόδο με πανό που έγραφε «Καλό ταξίδι Ελενάρα. Κουράγιο στην οικογένεια σου».

Βέβαια και στον Έβρο είχαμε ανάλογες καταστάσεις, καθώς μετά από απόφαση της ΕΠΣ, σε όλες τις αναμετρήσεις του Σαβ/κύριακου 8-9 Δεκεμβρίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της αδικοχαμένης κοπέλας.

Πηγή: alexpoli.gr

Share it