Search

Ο Σα στέρησε απ’ την Ξάνθη μεγάλη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό!

Επιστροφή στις καλές εμφανίσεις για την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς που προηγήθηκε απέναντι στον Ολυμπιακό με τον Σάρμπονγκ (54′) και παρά το γεγονός πως ισοφαρίστηκε απ’ τον Ολυμπιακό (Βούκοβιτς 76′), ήταν αυτή που έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά, με τον πορτογάλο τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να στερεί απ’ τη Ξάνθη δύο ακόμα βαθμούς!

Ο Ολυμπιακός μπήκε ποιο δυνατά στο ματς, απείλησε με τους Ναουέλ και Γκιγέρμε χωρίς όμως να χρειαστεί επέμβαση του Ζίβκοβιτς, με την Ξάνθη  να απειλεί πρώτη φορά στο 18′ με το σουτ του Γένρισεκ να σταματά στον Σα. Στο 33′ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία  όταν ο Σισέ έκανε την κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς, μετά έκανε γυριστό σουτ ο Σενεγαλέζος, αλλά βρήκε πάνω σε αντίπαλο!

Στο 37′ η Ξάνθη έχασε σπουδαία ευκαιρία να πάρει προβάδισμα όταν ο Γέντρισεκ βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, πλάσαρε με το αριστερό, αλλά ο Σα απέκρουσε και έδιωξε σε κόρνερ, κρατώντας το μηδέν για την εστία του. Με τον Ολυμπιακό να απαντά άμεσα στην φάση της Ξάνθης με δοκάρι σε σουτ του Ποντένσε στο 39′ στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη η Ξάνθη μπήκε ιδανικά και στο 54′ πήρε κεφάλι στο σκορ, όταν ο Σαρπόνγκ κάνει το σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή από πλάγια θέση, η μπάλα βρήκε πάνω στον Βούκοβιτς, άλλαξε λίγο πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Σα, που αιφνιδιάστηκε.

Στο 60′ είχαμε προσωρινή διακοπή καθώς έσβησαν οι πυλώνες του γηπέδου με τους φίλους της Ξάνθης να δημιουργούν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα ανοίγοντας τα φλας των κινητών τους. Μετά απο πέντε λεπτά το ματς ξεκίνησε εκ νέου με τεταμένα νεύρα και αρκετές μονομαχίες.

Στο 76‘ ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης όταν μετά απο κάθετη του Φορτούνη ο Γκιγιέρμε έκανε το γύρισμα απο τα δεξιά και μετά απο κόντρα στρώθηκε στον Βούκοβιτς που απο κοντά έκανε το 1-1. Πάνω όμως που οι φιλοξενούμενοι χάρηκαν το γκολ της ισοφάρισης δύο λεπτά αργότερα έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Ποντένσε. Ο Πορτογάλος χτύπησε εκτός φάσης τον Κάστρο, με τον Θανάση Τζήλο δίχως δεύτερη σκέψη να αποβάλει σωστά τον Ποντένσε που θα μπορούσε να τιμωρηθεί ακόμη και με απευθείας κόκκινη.

Στο 87′ τρομερή χαμένη ευκαιρία για την Ξάνθη όταν μετά απο ωραία συνεργασία Μπρίτο με Ντουρίτσκοβιτς, ο Πορτογάλος πήρε την ασίστ απο τον Σέρβο και βγήκε απέναντι στον Σα όμως το  σουτ του απέκρουσε ο κίπερ των “ερυθρολεύκων”. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με δεκάλεπτο καθυστερήσεων και αρκετά μεγάλη ένταση και απίστευτη επέμβαση του Σα στο 100′ σε υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Κοβάσεβιτς

ΑΟ Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Σαρπόνγκ(57′ Κάστρο), Γέντρισεκ, Λισγάρας, Μπρίτο(99′ Μελιόπουλλος), Καμαρά(52′ Ντουρίτσκοβιτς), Καντά, Χατζητερζόγλου, Μπαξεβανίδης.

Ολυμπιακός: Σα, Βούκοβιτς, Σισέ, Τοροσίδης(58′ Μάνος), Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά(89′ Νάτχο), Ελαμπντελαουί, Ναουέλ(30′ λ.τρ. Ποντένσε), Φορτούνης, Γκερέρο.

Share it