Search

Επικεντρωμένοι μόνο στο κομβικό ματς της Ξάνθης στον Ολυμπιακό! Οι δηλώσεις Μάρτινς και Γιαννιώτη

Δύο πολύ σημαντικά ματς έχει τις επόμενες ημέρες ο Ολυμπιακός. Το ματς στην Ξάνθη την Κυριακή κι αυτό με την Μίλαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Πέμπτη. Όπως όμως τόνισαν τόσο ο προπονητής της ομάδας Πέδρο Μάρτινς και ο τερματοφύλακας Ανδρέας Γιαννιώτης  στο μυαλό όλων στο λιμάνι είναι αποκλειστικά και μόνο στο κομβικό όπως χαρακτηρίζουν παιχνίδι της Ξάνθης.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε για το ματς με την Ξάνθη και το πόσο εύκολο είναι να μείνει το μυαλό σ’ αυτό το ματς και όχι σ’ εκείνο της Μίλαν που ακολουθεί: «Η συγκέντρωσή μας είναι απόλυτα στο ματς με την Ξάνθη, είναι ο πρωταρχικός στόχος μας, όλοι το ξέρουν αυτό. Όλοι έχουν το μυαλό τους σ’ αυτό το παιχνίδι, όποιος δεν θα είναι καλά στο ματς με την Ξάνθη, να μην περιμένει πως θα είναι καλά την Πέμπτη. Μας ενδιαφέρει περισσότερο απ’ όλα η νίκη με την Ξάνθη. Είναι πολύ σημαντικό, όλοι ξέρουμε τη σημασία του. Είναι δύσκολο παιχνίδι, κόντρα σε μία πολύ ποιοτική ομάδα. Είναι ένα παιχνίδι όπως εκείνα με Άρη και Ατρόμητο. Δεν σκεφτόμαστε την Μίλαν».

-για το αν φοβάται μήπως οι παίκτες του δεν είναι συγκεντρωμένοι κι αν έχουν το μυαλό τους στη Μίλαν: «Δεν το φοβόμουν αυτό, είναι όλοι συγκεντρωμένοι, αυτό είδα και στην προπόνηση, ήταν όλοι συγκεντρωμένοι και έτοιμοι, δουλεύουν όλη την εβδομάδα για να πάρουν τη νίκη σ’ αυτό το ματς. Είναι ωραία τα σημάδια που βλέπω και ξαναλέω πως όποιος δεν είναι καλά την Κυριακή δεν θα είναι και την Πέμπτη!».

για την άμυνα της Ξάνθης: «Πρόκειται για μία ομάδα αμυντική, όχι επειδή δεν έχει άλλο τρόπο να παίξει, αλλά έχει τέτοια κουλτούρα, ξέρει καλά το Ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει έμπειρους ποδοσφαιριστές για να το κάνουν αυτό, αλλά και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και ο προπονητής τους το οργανώνει άριστα, οπότε περιμένουμε ένα δύσκολο ματς ίδιο με εκείνα κόντρα στον Άρη και τον Ατρόμητο. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παίξουμε με υπομονή».

για το αν το πρωτάθλημα θα κριθεί στα ντέρμπι: «Πραγματικά ο ΠΑΟΚ έχει προβάδισμα σημαντικό, είναι μπροστά 6 βαθμούς, αλλά δεν λέει τίποτα αυτό. Είναι, όπως είπα, καθοριστικό το ματς με Ξάνθη, θα είναι σημαντικό να πάρουμε τους βαθμούς. Πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια μας, δεν ξέρουμε τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια αλλά θα παίξει κι αυτός σε δύσκολα ματς στον δεύτερο γύρο, δεν ξέρεις που θα κριθεί. Εμείς όμως πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια μας.

για τη θέληση του κόσμου που φάνηκε με τις ουρές στο Καραϊσκάκη για τα ματς με την Μίλαν: «Καταλαβαίνω το κόσμο που θέλει τόσο πολύ να έρθει σ’ αυτό το ματς. Είναι ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό παιχνίδι. Εγώ όμως ασχολούμαι μόνο με την Ξάνθη, καθόλου με τη Μίλαν, τώρα έχω στο μυαλό μου το παιχνίδι με την Ξάνθη. Έχω ώρα μετά για να προετοιμαστούμε για το ματς με τη Μίλαν».

 Ο τερματοφύλακας των «ερυθρολεύκων» τόνισε ότι στο κυριακάτικο ματς όλα εξαρτώνται από τον Ολυμπιακό. Τονίζοντας στην πρώτη του αναφορά για τα παιχνίδια με Ξάνθη και Μίλαν: «Πρώτα πρέπει να κοιτάξουμε την Ξάνθη, θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα με αμυντικό προσανατολισμό, είναι πάρα πολύ καλοί σε αυτό. Τα παιδιά παίζουν χρόνια μαζί και γνωρίζονται καλά, ο προπονητής είναι εκεί από πέρσι, οπότε ξέρουν καλά τι πρέπει να κάνουν στο γήπεδο. Εμείς τους έχουμε διαβάσει και αν κάνουμε το παιχνίδι μας και κρατήσουμε ό, τι μας έχει πει ο προπονητής, όλα εξαρτώνται από μας».

το αν σκέφτονται από τώρα τη Μίλαν: «Αν ασχοληθούμε με τη Μίλαν θα μας κάνει κακό, πρώτα να παίξουμε με την Ξάνθη και μετά από την Κυριακή να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε για τη Μίλαν ώστε να πάρουμε την πρόκριση».

τη μάχη του τίτλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό: «Θα έλεγα ότι ακόμα είναι νωρίς, έχει ακόμα πολύ δρόμο και θα υπάρξουν δύσκολα ματς και για τις δύο ομάδες, δεν έχει κριθεί τίποτα, ειδικά όσο υπάρχει και η Ευρώπη. Στόχος μας είναι ξεκάθαρα το πρωτάθλημα και πρέπει να συνεχίσουμε για την πρώτη θέση».

το αν το πρωτάθλημα θα κριθεί στα ντέρμπι ή στην επαρχία: «Και στα δύο, θα κριθεί και στα ντέρμπι αλλά και σε κάποιο στραβοπάτημα σε επαρχιακό παιχνίδι».

το αν είναι δύσκολη η μετάβαση από τα παιχνίδια πρωταθλήματος στα ευρωπαϊκά: «Σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο όσο το να παίζεις μία φορά την εβδομάδα, αλλά στο επίπεδό μας είναι φυσιολογικό. Έχουμε έμπειρους παίκτες, μεγάλο ρόστερ και αυτό βοηθάει για να ξεκουραζόμαστε και να έχουμε ίδια αποτελέσματα και στις δύο διοργανώσεις. Έχουμε πολύ καλό ρόστερ και αρκετούς ποδοσφαιριστές σε όλες τις θέσεις. Το να έχεις καλούς ανταγωνιστές σε βελτιώνει, κάθε μέρα πρέπει να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου στην προπόνηση γιατί ξέρεις ότι υπάρχει πίεση από πίσω και αυτό σε βοηθάει να γίνεσαι καλύτερος και να έχεις πρόοδο».

το διπλό στόχο του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Είναι σημαντικά αυτά τα παιχνίδια που έρχονται, δεν υπάρχουν εύκολα ματς από εδώ και πέρα, σαν Ολυμπιακός πρέπει να παίζεις για τη νίκη, να έχεις αυτή τη νοοτροπία και να μη μένεις ποτέ με κάτι λιγότερο».

Share it