Search

Αλλάζει για 3 μέρες το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ!

Το προσεχές τριήμερο 6 με 9 Δεκεμβρίου ο παλμός των πολιτικών επιστημών θα χτυπά στην Κομοτηνή. Ο λόγος; Η προσομοίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου που διοργανώνεται φέτος για τρίτη φορά στην πόλη μας από τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε.) και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής.

Κατά το τριήμερο αυτό η Κομοτηνή θα αποτελέσει τόπο συνάντησης 70 και πλέον επιστημόνων, φοιτητές και αποφοίτους, τμημάτων της πολιτικής και όχι μόνο επιστήμης, από όλη την Ελλάδα οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά και στην πράξη τους θεσμούς μιας περιφέρειας, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένους ρόλους και θέσεις επί ζητημάτων που άπτονται της καθημερινότητας όλων, ενώ ειδικά για φέτος θα υπάρχει και προσομοίωση της θέσης Υπουργού Οικονομικών.

Όπως εξήγησαν μιλώντας στον «ΠτΘ» η συντονίστρια και το μέλος της οργανωτικής επιτροπής της Προσομοίωσης και μέλη του Ε.Ο.Π.Ε. κ.κ. Αριάδνη Χαρπαντίδου και Κωνσταντίνος Χριστόπουλος αντίστοιχα, η διοργάνωση «έχει καταρχάς ως στόχο την οικειοποίηση, στο μέτρο του δυνατού, των κανόνων και του τρόπου λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Share it