Search

2.500 σκούφοι του Άη Βασίλη για έναν καλό σκοπό στην Κομοτηνή

Πέρσι συγκεντρώσαμε 1.200 μπουκάλια ελαιόλαδου… Φέτος θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τον αριθμό αυτό; Και φέτος τα Χριστούγεννα η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού στηρίζει στην πράξη μία χριστουγεννιάτικη διαδρομή με καλό σκοπό. Το γνωστό πλέον Santa Run, μία ξεχωριστή πορεία περιπάτου περίπου 2 χλμ., την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου και ώρα 17.30 με αφετηρία το Δημοτικό Πάρκο Κομοτηνής, θα πραγματοποιηθεί γύρω από το κέντρο της πόλης, και ο τερματισμός στην κεντρική πλατεία θα σηματοδοτήσει την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου με την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Με απώτερο στόχο την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής, οι συμμετέχοντες προμηθεύονται από τους διοργανωτές το σκουφάκι του Άη Βασίλη και περπατούν με σκοπό τη συγκέντρωση ελαιόλαδου.

Στην προσπάθεια αυτή το κάλεσμα γίνεται προς όλους τους αθλητικούς συλλόγους και όλους τους  πολίτες, να περπατήσουμε όλοι μαζί, με τον Άη Βασίλη και τους βοηθούς  του. Παρόντες η ΣΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, o Α.Σ. ΑμεΑ Ηρόδικος και τα δύο μεγάλα δρομικά κινήματα της πόλης Komorun & Ορεινός Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας συμπράττουν σε αυτήν πορεία περιπάτου αφιερωμένη στον εθελοντισμό.

Τι είπαν οι εκπρόσωποι των διοργανωτών
“Από την εμπειρία των προηγούμενων δύο ετών διαπιστώσαμε ότι η πόλη μας συμμετέχει και όλο αυτό είχε ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα”, σημείωσε η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου. Για μία ιδέα που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια και κάθε χρόνο μεγαλώνει, έκανε λόγο ο πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου Ηρόδικος Μιχάλης Ραγκούσης και εξέφρασε την ευχή “ο κόσμος να αγκαλιάσει την εκδήλωση και κυρίως τα παιδιά. Θέλουμε να είναι μία μεγάλη γιορτή για την πόλη”. Αυτή η γιορτή απευθύνεται σε όλους μικρούς και μεγάλους, άτομα με αναπηρία και μη.

“Η σχολή μας συμμετέχει με πολύ αγάπη στο κομμάτι του εθελοντισμού”, είπε η Ουρανία Ματσούκα αναπληρώτρια καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ. Σαρανταπέντε φοιτητές στα χρώματα του λευκού και του μπλε σηματοδοτούν τη διαδρομή, την οποία μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας. Η έναρξη της διαδρομής θα γίνει από το δημοτικό πάρκο της πόλης, όπως ενημέρωσε η Άρτεμις Τσολάκη μέλος της οργανωτικής επιτροπής της δράσης “Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα” παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες για τους συμμετέχοντες.

Ειδικότερα η παράδοση ελαιολάδου θα γίνεται στα σπιτάκια του Άη Βασίλη στην κεντρική πλατεία της πόλης, το Σάββατο και την Κυριακή 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι, καθώς και την Δευτέρα από τις 4 μέχρι τις 5.30 το απόγευμα. Τα παιδιά συμμετέχουν στη δράση χωρίς να είναι απαραίτητη η συνεισφορά τους σε ελαιόλαδο.

Οι διοργανωτές έχουν προμηθευτεί 2.500 σκούφους και ευελπιστούν να εξαντληθούν!

Πηγή:Xronos.gr

Share it