Search

Κυριάρχησε στο ντέρμπι με Θύελλα και είναι μόνος πρώτος ο Εθνικός! (photos)

Την μοναξιά της κορυφής στην βαθμολογία του ανατολικού ομίλου του πρωταθλήματος μπάσκετ της ΕΚΑΣΑΜΑΘ απολαμβάνει μετά από δέκα αγώνες ο Εθνικός. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής κόντρα στη Θύελλα Φερών με 62-50.

Μπορεί ποιοτικά να μην διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ωστόσο ήταν μια σκληρή μάχη που είχε πολλά χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι. Δυνατές μονομαχίες, σκληρές άμυνες, πάθος, ένταση, αντιπαραθέσεις, ανταγωνισμό, στον οποίο νικητής βγήκε αυτός που ήταν πιο αποφασιστικός και έκανε τα λιγότερα λάθη.

Ο Εθνικός ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και αναδείχθηκε δίκαια νικητής. Με άμυνα γρανίτη, κράτησε χαμηλά τον δείκτη του σκορ για τους αντιπάλους, μπλόκαρε τα ατού του, είχε καλύτερη κυκλοφορία στο παιχνίδι του και βρήκε τις λύσεις στο σκοράρισμα.

Από την άλλη η Θύελλα Φερών, πλήρωσε τα λάθη και τις βεβιασμένες επιλογές σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού , ήταν άστοχη και δεν έπιασε τα υψηλά στάνταρ απόδοσης των προηγούμενων αγωνιστικών, μένοντας απλά με παράπονα για διαιτητικά σφυρίγματα.

Από το ντέρμπι κορυφής δεν έλειψαν τα νεύρα και οι αντεγκλήσεις, αλλά οι όποιες εντάσεις περιορίστηκαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Ο Σιταρίδης ήταν ένας από αυτούς που ξεχώρισαν για τον Εθνικό με 15 πόντους (3 τρίποντα), πρώτος σκόρερ για τη Θύελλα ο Ιωαννίδης με 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 13-10, 32-28, 50-36, 62-50

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Τελούδης): Πασσιάς 10(2), Κανάκης 8, Σιταρίδης 15(3), Παπαδούδης 8(2), Σίσιου, Τσάγιας 7, Θεοχαρίδης, Θεολογίδης 1, Κιτσόπουλος 11(2), Γεροκώστας 2, Φωτιάδης, Μποσμής.

ΓΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΦΕΡΩΝ (Κεκές): Νεδέλτσος 2, Αντωνόπουλος 2, Θεοφανούδης, Κεσανλής 14 (2), Ιωαννίδης 14, Δαπουδάνης, Τσοκαναρίδης 9 (3), Παπαδόπουλος 5, Λαφτσίδης, Μπερμπέρης 2, Καραπαναγιώτης 1, Χαραλαμπίδης 1.

Δείτε φωτογραφίες από το ματς:

Ρεπορτάζ: Γιώργος Πανταζίδης – Φωτογραφίες: Κοσμάς Πανταζής

Share it