Search

Το πρόγραμμα και τα σενάρια πρόκρισης στην 3η αγωνιστική Γ’ και Δ’ Ομίλου στο Κύπελλο “The Cups” ΕΠΣ Θράκης! Το ακραίο σενάριο του μπαράζ στον Δ’ Όμιλο!

Την Τετάρτη το απόγευμα πέφτει η αυλαία των ομίλων με την τελευταία αγωνιστική σε Γ’ και Δ’ Όμιλο του Κυπέλλου “The Cups” ΕΠΣ Θράκης!

Στον Γ’ Όμιλο ο Ορφέας Ξυλαγανής έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, όπως επίσης και την πρώτη θέση, ενώ αντίθετα η Δόξα Προσκυνητών μένει σίγουρα εκτός όντας 4η, με το μεταξύ τους ματς να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Το άλλο ματς του ομίλου είναι ένας τελικός ανάμεσα στην Δόξα Γρατινής και τον Κομψάτο Πολυάνθου, όπου ο νικητής κερδίζει την πρόκριση. Σε περίπτωση ισοπαλίας η Δόξα Γρατινής είναι αυτή που προκρίνεται μιας και θα διαθέτει καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς του ομίλου.

Στον Δ’ Όμιλο η κατάσταση είναι λίγο πιο περίπλοκη και υπάρχει το ακραίο σενάριο να βγουν..αριθμομηχανές, αφού σε αυτή την περίπτωση η πρόκριση θα κριθεί στην καλύτερη επίθεση του ομίλου. Σίγουρα το Αρσάκειο είναι εκτός μάχης, ωστόσο ανάμεσα σε Κόσμιο, Σώστη και Κοπτερό όλα παίζονται. Πάμε να δούμε την κατάσταση αναλυτικά:

  1. Αν το Κόσμιο φύγει με το διπλό από το Κοπτερό, τότε αυτόματα ΠΑΟΚ Κοσμίου και Δόξα Σώστη κερδίζουν την πρόκριση, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος στον αγώνα Δόξα Σώστη-ΑΟ Αρσακείου.
  2. Αν το Κόσμιο φύγει με την ισοπαλία από το Κοπτερό, τότε κερδίζει την πρόκριση. Το δεύτερο εισιτήριο σε αυτή την περίπτωση κρίνεται από το αποτέλεσμα και του άλλου αγώνα, όπου ο Σώστη θα χρειάζεται απλά να μην χάσει προκειμένου να προκριθεί. Σε αντίθετη περίπτωση και νίκη του Αρσακείου το Κοπτερό προκρίνεται ως δεύτερο.
  3. Αν το Κοπτερό κερδίσει το Κόσμιο και ο Σώστης δεν κερδίσει το Αρσάκειο τότε προκρίνονται Κοπτερό και Κόσμιο.
  4. Αν το Κοπτερό κερδίσει το Κόσμιο και ο Σώστης κερδίσει το Αρσάκειο, τότε αρχίζουν τα δύσκολα. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν δύο υποπεριπτώσεις. Πρώτον, εφόσον το Κοπτερό κερδίσει με δύο γκολ διαφορά τότε η Βιστωνίδα και ο Σώστης θα προκριθούν στους 8. Αν πάλι το Κοπτερό κερδίσει με ένα γκολ διαφορά, τότε σίγουρα το Κόσμιο προκρίνεται, ενώ Κοπτερό και Σώστης θα διεκδικήσουν το τελευταίο εισιτήριο με βάση την συνολική τους επίθεση στον όμιλο (αυτή τη στιγμή το Κοπτερό έχει πετύχει 2 γκολ και ο Σώστης 3). Αν και τότε ισοβαθμήσουν (πχ Κοπτερό-Κόσμιο 2-1, Σώστης-Αρσάκειο 1-0), τότε θα προκριθεί η ομάδα με την καλύτερη άμυνα στον όμιλο (αυτή τη στιγμή το Κοπτερό έχει δεχθεί 1 γκολ και ο Σώστης 3). Αν πάλι και τότε δεν προκύψει ομάδα με πλεονέκτημα (πχ Κοπτερό-Κόσμιο 3-2, Σώστης-Αρσάκειο 2-0), τότε θα οδηγηθούμε σε..μπαράζ!

Τα τελευταία φαντάζουν και είναι ακραία! Ωστόσο στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί μέσα σε ενενήντα λεπτά!

Όλοι οι αγώνες ξεκινούν στις 15:00 και είναι οι εξής:

Γ’ Όμιλος

Ορφέας Ξυλαγανής-Δόξα Προσκυνητών

Δόξα Γρατινής-Κομψάτος Πολυάνθου

Δ’ Όμιλος

Βιστωνίδα Κοπτερού-ΠΑΟΚ Κοσμίου

Δόξα Σώστη-ΑΟ Αρσακείου

Share it