Search

Μαζική διαμαρτυρία φοιτητών και καθηγητών της ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής! (video+pics)

Δυναμικό ήταν το “παρών” φοιτητών και καθηγητών της ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής, το πρωί της Δευτέρας, στην προγραμματισμένη πορεία διαμαρτυρίας, κατά του νέου αθλητικού Σχεδίου Νόμου. Η πρωτοβουλία της διαδήλωσης ανήκε στον Σύλλογο Φοιτητών της σχολής ΣΕΦΑΑ, “Σπύρος Λούης¨.

Το ραντεβού είχε οριστεί για τις 11:00 το πρωί και από νωρίς ήταν ήδη συγκεντρωμένοι εκατοντάδες φοιτητές και καθηγητές. Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε προς διαβούλευση την προηγούμενη εβδομάδα, έχει εγείρει πληθώρα αντιδράσεων πανελλαδικά, με τους επιστήμονες του αθλητισμού με πτυχία Α.Ε.Ι. των Σχολών ΣΕΦΑΑ και των Τμημάτων ΤΕΦΑΑ, να ξεσηκώνονται και να διαμαρτύρονται κατά της υποβάθμισης της επιστημονικής τους κατάρτισης, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ, εξομοιώνονται με αποφοίτους δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Με άλλα λόγια οι απόφοιτοι των Α.Ε.Ι., ισοσκελίζονται με αποφοίτους ιδιωτικών σχολών ή ακόμη και επιτυχόντες σεμιναρίων μόλις μερικών δεκάδων ωρών. Όπως τόνισαν στο SA, τόσο ο Καθηγητής της ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής και Μέλος της Κοσμητείας, Βασίλης Γούργουλης, αλλά και οι φοιτητές, Ελισάβετ Συκιώτη (Πρόεδρος Φοιτητικού Συλλόγου ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής “Σπύρος Λούης”) και Χρήστος Τσίντζιλης (Μέλος Επιτροπής Αγώνα Φοιτητών κατά του νεου νομοσχεδίου), δεν θίγονται απλά τα εργασιακά δικαιώματα των επιστημόνων του αθλητισμού, αλλά ελλοχεύει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, καθώς πιστοποιείται οποιοσδήποτε απόφοιτος ιδιωτικών σχολών και σεμιναρίων.

https://www.facebook.com/sportsaddict.gr/videos/1992258707507566/?t=64

Η πορεία είχε αφετηρία την πλατεία της Κομοτηνής και κατέληξε στην Περιφέρεια, όπου αντιπροσωπεία των φοιτητών έγινε δεκτή απ’ τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, ο οποίος ενημερώθηκε απ’ τους φοιτητές αδρομερώς περί του νέου νομοσχεδίου και των αιτημάτων τους, ενώ οι φοιτητές του κατέθεσαν και το Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης. Ο Περιφερειάρχης  δεσμεύτηκε να ενημερωθεί επισταμένως για το θέμα και αφού αξιολογήσει την κατάσταση να προβεί στις ανάλογες ενέργειες.

Εντός της ημέρας θα υπάρξει συνάντηση των Κοσμητόρων των ΣΕΦΑΑ/ΤΕΦΑΑ με τους Βασιλειάδη και Γαβρόγλου, με σκοπό να συζητηθούν οι ενστάσεις του κλάδου. Εφόσον δεν προκύψουν σημάδια σύγκλισης των διαφορών απ’ τις συνομιλίες, οι αντιδράσεις θα κλιμακωθούν πανελλαδικά, όπως μας διαμήνυσαν καθηγητές και φοιτητές.

 

Πλήρες φωτορεπορτάζ στη σελίδα του SA στο facebook.

Share it