Search

Ολιγωρίες στην αρχή και το τέλος στοίχισαν στη Ξάνθη στο ΟΑΚΑ

Την τρίτη συνεχόμενη ήττα της γνώρισε η Ξάνθη στη Super League. Η Ξάνθη ηττήθηκε με 2-0 στο ΟΑΚΑ απ  την ΑΕΚ, δεχόμενη ένα γκολ στην αρχή της αναμέτρησης και ένα στο τέλος.

Η Ξάνθη είχε δύσκολο έργο στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ, που δεν είχε περιθώρια για νέες απώλειες και ήθελε ένα καλό αποτέλεσμα για να ξεφύγει απ’  την εσωστρέφεια. Το γρήγορο γκολ του Πόνσε στο 8ο, έδιωξε γρήγορα, σε μεγάλο βαθμό το άγχος, απ’ τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους ποδοσφαιριστές του. Η Ξάνθη αιφνιδιάστηκε και αποσυντονίστηκε απ’ το γκολ του Αργεντινού και δεν κατάφερε να κρατήσει μπάλα και να απειλήσει, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο. Ούτε όμως απειλήθηκε ιδιαίτερα ο Ζίφκοβιτς, που στις λίγες φορές που χρειάστηκε να επέμβει, δήλωσε “παρών”.

Στην επανάληψη ο Μπρίτο, λίγο έλειψε να παγώσει το ΟΑΚΑ, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπάρκα από καλή θέση στο 58′. Ο Ράσταβατς “ανακάτεψε την τράπουλα” προσπαθώντας να κάνει πιο επιθετική την Ξάνθη, αλλά οι ποδοσφαιριτές του δεν έβρισκαν τους χώρους να φτάσουν σε άλλες μεγάλες ευκαιρίες. Ο Λιβάγια, που είχε δοκάρι στο 69ο λεπτό, ήταν αυτός που έδωσε τέλος στο ματς με το γκολ του στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων.

AEK (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Αλεφ, Κλωναρίδης (78′ Αλμπάνης), Μάνταλος, Μπογέ (64′ Λιβάια), Πόνσε (84′ Γιακουμάκης).

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Κασάδο, Αλμέιδα, Κοβάσεβιτς (81′ Μελιόπουλος), Καμαρά, Ντουρίσκοβιτς, Καντά (51′ Μπρίτο), Γέντρισεκ, Σαρπόνγκ (72′ Κάστρο).

Αμέσως μετά τη λήξη, οι δύο προπονητές έκαναν ένα πρώτο σχόλιο στη NOVA

Ο Θρακιώτης προπονητής της ΑΕΚ, είπε:

«Τη χρειαζόμασταν πολύ, μετά τα τελευταία αποτελέσματα. Είχαμε άγχος και κούραση μετά τον Άγιαξ, όμως τα παιδιά έδειξαν πως μπορούν να αντιδράσουν. Παίξαμε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, κάναμε ευκαιρίες, θα μπορούσαμε να παίξουμε και καλύτερα και να τελειώσουμε το ματς πιο εύκολα. Δεν σταματήσαμε να είμαστε καλή ομάδα, ούτε να έχουμε καλούς παίκτες, απλά να έχουμε τη θέληση και τη διάθεση για τη νίκη».

Ο Μίλαν Ράσταβατς με τη σειρά του δήλωσε:

«Προσεγγίσαμε καλά τον αγώνα, ήμασταν ανταγωνιστικοί, όμως περιοριστήκαμε το τελευταίο τρίτο του γηπέδου και δεν μπορέσαμε με ακρίβεια να εκμεταλλευτούμε τις φάσεις. Ήταν ένα ακόμα παιχνίδι που αφήσαμε καλές εντυπώσεις, όμως δεν καταφέραμε να πάρουμε πόντους».

Share it