Search

Ντέρμπι με τα όλα του στην Χρυσούπολη! Το τρίποντο ο Νέστος, θετική εμφάνιση του Ορφέα

Στο ντέρμπι κορυφής της αγωνιστικής, στη Χρυσούπολη, οι φίλοι των γηπεδούχων, αλλά και οι Ξανθιώτες, που μετέβησαν στον όμορο νομό, παρακολούθησαν ένα παιχνίδι που τα είχε όλα. 4 γκολ στο τελευταίο εικοσάλεπτο (2 τέρματα στις καθυστερήσεις), 3 πέναλτι 1 αποβολή και 3 δοκάρια!

Η ομάδα του Ξανθιώτη Κυριάκου Κετσιεμενίδη αναδείχθηκε νικήτρια με 3-1 και έτσι παρέμεινε στην κορυφή. Αντίθετα ο Ορφέας Ξάνθης που “πάλεψε” στο τέλος με 10 παίκτες, υποχώρησε στη βαθμολογία. Απο τις ποιο όμορφες στιγμές του αγώνα η κίνηση των παικτών του Νέστου να δώσουν ανθοδέσμη στον άτυχο συμπαίκτη τους Φίλιππο Τζαμπέγια, φορώντας μάλιστα και μπλούζες με το όνομα του. Ενώ στα αρνητικά του ματς ο σοβαρός τραυματισμός του μέσου του Ορφέα, Θόδωρου Τορομανίδη που έσπασε την μύτη του και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στο ματς της επόμενης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα στο Παραλιμνίο,

Παρουσία αρκετού κόσμου διεξήχθη το ματς της Χρυσούπολης με αμφότερες της ομάδες να μπαίνουν επιθετικά με στόχο το προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι απείλησαν  πρώτοι με Χούσινετς με την απάντηση της ξανθιώτικης ομάδας να έρχεται με σουτ του Πασχαλάκη. Ενώ στο 24′ μετά απο εκτέλεση φάουλ του Νίκου Μελισσόπουλου η κεφαλιά του Χούσινετς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ρούφου με την απάντηση των παικτών του Ορφέα να είναι άμεση με ίδια κατάληψη στο σουτ του Πασχαλάκη στο 34′. Στο 42′ σημειώθηκε η φάση του πρώτου μέρους όταν υποδείχτηκε παράβαση σε μαρκάρισμα του Χασάνογλου στον Γιώργο Τζαμπέγια, με τον Καθάριο να εκτελεί αλλά τον Ρούφο να κρατά το μηδέν.

Το δεύτερο όπως και το πρώτο ξεκίνησε με δοκάρι! στο 50′ από σέντρα του Μαϊδανού και πλασέ του Ευθυμιάδη απέκρουσε ο Ρούφος και στην επαναφορά ο Μπέλιτς σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 72′ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με την “χρυσή αλλαγή” του Κυριάκου Κετσιεμενίδη, Παρουτσή να σκοράρει μετά απο ασίστ του Μπέλιτς.

Στο 76′ οι γηπεδούχοι  είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν το προβάδισμα τους αποκτώντας και μαθηματικό πλεονέκτημα με τον Τζουμαλάκη να δίνει πέναλτι σε ανατροπή του Μπέλιτς απο τον Γιάννη Μπουνταγκίδη αποβάλλοντας μάλιστα με απευθείας κόκκινη τον μέσο του Ορφέα. Την εκτέλεσε ανέλαβε ο Εβρίτης Ανδρέας Μκρτσιάν που νίκησε τον Γιάννη Ρούφο για το 2-0.

Παρότι με παίκτη λιγότερο η ομάδα του Ορφέα βγήκε μπροστά θέλοντας να ξαναμπεί στο ματς, απειλώντας αρχικά στο 86΄με τον Χίντ Ιμέρ, και εν συνεχεία να καταφέρει να μειώσει  με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γιάννη Καραγκιόζη, η παράβαση δόθηκε σε χέρι του Χούσιντες.  Με όλο τον Ορφέα μπροστά ο Νέστος “τελείωσε” το ματς  με τον Παρουτσή στο 96′.

Συνεχίζει ακάθεκτος ο Νέστος που διατηρείται στην αγωνιστική όντας αήττητοι, με την ομάδα του ξανθιώτη τεχνικού να έχει μπροστά της δύο παιχνίδια με Κόσμιο εκτός και Σιδηρόκαστρο εντός που στοχεύει στο 2/2 για καλό φινάλε στο 2018. Απο την άλλη η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή έχοντας ακόμη μια πολύ καλή εμφάνιση στρέφει την προσοχή της στα παιχνίδια με Ηρακλή Ζυγού για το Κύπελλο αλλά και το σημαντικό εκτός με τον Απόλλωνα στο Παραλίμνιο.

ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ: Αθανασίου, Μαϊδανός,  Αρετάς, Χούσινετς, Μκριτσιάν, Ευθυμιάδης(85` λ.τ Περσίδης), Καθάριος Νύκταρης, Τσαμπέγια Γ.(65` Παρουτσής), Μελισσόπουλος Ν.(81` Λ. Παπαδόπουλος), Μπέλιτς(90` Γαβριήλ)

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρούφος, Μπουνταγκίδης, Κατρανίτσας,  Χασάνογλου, Τοραμανίδης(38` λ.τ  Καραγκιόζης Γ),  Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β, Χίντ Ιμέρ, Ξαντινίδης(68` Λαζαρίδης), Χαλίλ Ιμπράμ Τανζού(75` Μουμίνογλου Τουγιάλ), Πασχαλάκης.

Share it