Search

Απέναντι στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο Βασιλειάδη η πανεπιστημιακή κοινότητα! Την Παρασκευή Συν. Τύπου στη ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής

Την έντονη δυσαρέσκειά και την  αντίθεσή τους στο νέο “αθλητικό νομοσχέδιο”, που παρουσίασε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, εκφράζουν τα Τμήματα ΤΕΦΑΑ ανά την Επικράτεια. Η πανεπιστημιακή κοινότητα και οι επιστήμονες του αθλητισμού αντιδρούν στην υποβάθμιση των Α.Ε.Ι, που πραγματοποιείται παράλληλα με την αναβάθμιση ιδιωτικών φορέων που θα επιμορφώνουν με σεμιναριακού τύπου μαθήματα. Εξισώνεται ουσιαστικά η επιστημονική πανεπιστημιακή εκπαίδευση και κατάρτιση των δυνάμει επαγγελματιών του αθλητισμού, με την πιστοποίηση που θα παραχωρούν στους επιτυχόντες τους ιδιωτικοί φορείς.

Στο πλαίσιο της αντίθεσης τους και της προσπάθειας να ενημερώσουν τους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και το κοινό, τα Τμήματα ΤΕΦΑΑ εξέδωσαν συλλογικό ψήφισμα ενάντια στο προς διαβούλευση Σχέδιο Νόμου, στο οποίο αναπτύσσουν τους λόγους της εναντίωσής τους σε συγκεκριμένες διατάξεις του νέου “αθλητικού νομοσχεδίου”. Αναδεικνύονται με σημεία, οι “άδικες και αντεπιστημονικές” διατάξεις ενώ θίγονται και τα καίρια χτυπήματα που μπορεί να καταφέρει σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό το εν λόγω νομοσχέδιο εφόσον ψηφιστεί.

Την αντίθεσή της στο νέο σχέδιο νόμου έχει εκφράσει επίσημα και η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.Π.Π.Π.Ε.)

Η ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής συντάσσεται με την επιστημονική κοινότητα του αθλητισμού και πραγματοποιεί την Παρασκευή στις 11:00 Συνέντευξη Τύπου στο ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ, με σκοπό να ενημερώσει τους επαγγελματίες του χώρου και το κοινό, για τις συνέπεις που μπορεί να επιφέρει στη δημόσια υγεία και τις επιπτώσεις που μπορεί να προκληθούν εφόσον το προς διαβούλευση σχέδιο νόμου ψηφιστεί.

 

 

Share it