Search

Με ήττα απο Άγιαξ το “αντίο”στην Ευρώπη της ΑΕΚ και κίνδυνος βαριάς τιμωρίας για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ!

Η ΑΕΚ χωρίς να βγάλει αντίδραση, έχασε με σκορ 0-2 από τον Άγιαξ και στο Ολυμπιακό Στάδιο και αποκλείστηκε και μαθηματικά από την Ευρώπη, μια στροφή πριν το τέλος. Ωστόσο αυτά που έγιναν πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα με τα σοβαρά επεισόδια, ακόμα και με ρίψη μολότοφ, στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, με επτά οπαδοί της Ένωσης και οκτώ Ολλανδοί τραυματίστηκαν, με την ΑΕΚ να ελοχεύει ο κίνδυνος βαριάς «καμπάνας».

Μέσα στην αγωνιστική κρίση και στη νέα ήττα από τον Άγιαξ με δύο γκολ του Τάντιτς στο δεύτερο μέρος., ήρθαν και τα επεισόδια στις εξέδρες του ΟΑΚΑ να βάλουν σε κίνδυνο βαριάς τιμωρίας την Ένωση. Τόσο πριν από την έναρξη του ματς, όσο και στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, υπήρξαν ρίψεις αντικειμένων, φωτοβολίδων, ακόμα και μολότοφ, ανάμεσα στους οπαδούς της ΑΕΚ και του Άγιαξ.

Τα πιο σοβαρά επεισόδια έγιναν πριν από την σέντρα, όταν πρώτα οι «φιλοξενούμενοι» άρχισαν να πετούν φωτοβολίδες, ενώ στην συνέχεια υπήρξε «επίθεση» οπαδών της ΑΕΚ μέσα από την «τάφρο» του ΟΑΚΑ. Με ρίψη ακόμα και μολότοφ. Ανάλογη επίθεση, με ρίψη βεγγαλικών μέσα από την τάφρο, έγινε και στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, καθώς αυτή την φορά οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας, είχε τοποθετηθεί στο κάτω διάζωμα, λόγω του ζητήματος που είχε δημιουργηθεί με την ταλάντωση της θύρας 22 στο ματς με τον Άγιαξ.

Από τα επεισόδια υπήρξαν, σύμφωνα με την ενημέρωση από την πλευρά της ΑΕΚ, επτά οπαδοί τραυματίες. Ενώ επισήμως ο Άγιαξ έκανε λόγο για οκτώ τραυματίες δικούς του οπαδούς, από τις ρίψεις αντικειμένων αλλά και από την επέμβαση της αστυνομίας στην θύρα των «φιλοξενούμενων».

Σε κάθε περίπτωση, πλέον αυτό που περιμένουν στην ΑΕΚ, είναι τις εκθέσεις και της αστυνομίας και του παρατηρητή της ΟΥΕΦΑ και του υπεύθυνου ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Το πρόβλημα για την Ένωση είναι πως μέσα στο κατηγορητήριο που θα συνταχθεί για τα επεισόδια, θα μπει και το πανό που υπήρχε στο πέταλο με δυσφημιστικό περιεχόμενο για την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ.

Πανό το οποίο «κατέβηκε» μετά από συνεχείς εκκλήσεις από τα μεγάφωνα του Σταδίου. Από την άλλη μεριά, έχει σημασία το γεγονός πως η ΑΕΚ, δεν είναι υπότροπος για επεισόδια. Δεδομένο, ωστόσο, είναι πως ήδη από σήμερα, πριν καν πάρουν οι άνθρωποι της Ένωσης το κατηγορητήριο στα χέρια τους, θα αρχίσουν να ετοιμάζουν την υπερασπιστική γραμμή, καθώς ο κίνδυνος για βαριά «καμπάνα» είναι μεγάλος.

Εξάλλου όλα όσα έγιναν στο Ολυμπιακό Στάδιο έκαναν τον γύρο του κόσμου και «έπαιξαν» σ’ όλα τα διεθνή ΜΜΕ. Κυρίως με τις φωτογραφίες από την επίθεση με την μολότοφ, αλλά και με τον ναζιστικό χαιρετισμό από οπαδό στην κερκίδα του Άγιαξ.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Γκάλο (73’ Μπογέ), Χουλτ, Γαλανόπουλος, Άλεφ, Μάνταλος (78’ Κλωναρίδης), Λιβάγια, Πόνσε (81’ Γιακουμάκης)

ΆΓΙΑΞ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Ντε Λιχτ, Βέμπερ, Ντε Μπέκ (86’ Λάμπιαντ), Νέρες, Τάντιτς, Μαζράουι(81’ Κρίστενσεν), Μπλιντ, Σένε, Ντε Γιόνγκ, Ντόλμπεργκ (62’Χούντελαρ).

Share it