Search

Συνεχίζει να επενδύει στα παιδιά της Ακαδημίας του ο Ορφέας Ξάνθης! Ντεμπούτο στην Γ’ Εθνική για τον 14χρονο Βουλγαρίδη!!!

Ακόμη ένα όνομα προστέθηκε στην μακρά λίστα των παιδιών που προερχόμενοι απο την Ακαδημία του Ορφέα Ξάνθης , πήραν σε νεαρή ηλικία το βάπτισμα του πυρός, με τον 14χρονο Παναγιώτη Βουλγαρίδη να ζει την στιγμή του στο ματς με τον Πανσερραϊκό όταν  και κλήθηκε να περάσει στο παιχνίδι αντί  του Χαλίλ Ιμπράμ Τανζού.

Όταν το 1997 δημιουργούνταν μετά απο συνεργασία του Μπάμπη Χατζημεστή με τον Μάκη Μπογιατζίδη η Ακαδημία του Ορφέα, στόχος ήταν να μπορεί μελλοντικά ο ιστορικός σύλλογος της Ξάνθης να βασίζεται σε δικά του παιδιά.

Σε βάθος χρόνου αυτό όχι μόνο συνέβη αλλά το είδαμε και σε υπερθετικό βαθμό με την ομάδα της Ξάνθης να πρωτοπορεί όχι μόνο για τα δεδομένα της Ξάνθης και της Θράκης αλλά ακόμη και όλης της χώρας καθώς ήταν απο τις λίγες που συχνά πυκνά έδινε χρόνο συμμετοχής σε δικά της παιδιά που προερχόταν απο την Ακαδημία και μάλιστα σε μικρή ηλικία. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η σαιζόν 2004-2005 που βρίσκει την ομάδα στην πολύ ανταγωνιστική και δυνατή Δ’  Εθνική, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να παίρνουν την απόφαση να προωθήσουν και να δώσουν χρόνο συμμετοχής σε παιδιά της Ακαδημίας ηλικίας 14χρόνων!

Αξίζει να τονίσουμε πως οι εκ των ρέκορντμαν εκείνης της εξαιρετικής φουρνιά παικτών είναι οι εκ των αρχηγών της ομάδας Βασίλης Καραγκιόζης και Βασίλης Μαλαδένης. Κάτι που συνέβαινε και μετέπειτα με τον σύλλογο να παράγει συνεχώς μέσα απο τα σπλάχνα του παιδιά που αγωνιζόταν στην πρώτη ομάδα προερχόμενοι απο την Ακαδημία. Το ίδιο συνέβη άλλωστε και προπερσι με τον 15χρονο Οκάν Μεκερά αλλά και τον 16χρονο Κλέντι Ζικολάρι αλλά και πέρσι με τον 15χρονο Αχμέτ Μπαϊρακτάρ

Για να φτάσουμε στην Κυριακή 25 Νοεμβρίου και το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό οπού το τεχνικό τιμ του Ορφέα πήρε την απόφαση στις καθυστερήσεις του αγώνα να δώσει το βάπτισμα του πυρός στον 14χρονο(γεννημένος το 2004) ταλαντούχο ποδοσφαιριστή της ομάδας Παναγιώτη Βουλγαρίδη. Ένα παιδί που προέρχεται απο τα σπλάχνα του συλλόγου, έχοντας ενδιάμεση στάση και  στις Ελπίδες Ξάνθης, προτού επιστρέψει στον σύλλογο πριν 2 χρόνια. Απο την ημέρα της επιστροφής του ο “Βουλγα” δούλεψε πολύ και με την βοήθεια των προπονητών της Ακαδημίας είδε το όνομα του ανάμεσα στα παιδιά που αποφασίστηκε απο την διοίκηση να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα του Ορφέα και να μετέχουν στην προετοιμασία του συλλόγου, αλλά και όσοι κριθούν ικανοί να πάρουν και χρόνο συμμετοχής όπως συνέβη και  με τον Παναγιώτη.

Άλλωστε με την παρουσία ανθρώπων σαν τον Μάκη Μπογιατζίδη που συνεχίζει απτόητος το εξαιρετικό του έργο στην Ακαδημία, σε συνεργασία με τον Μπάμπη Χατζημεστή και τους προπονητές της Ακαδημίας διατηρώντας σε υψηλό επίπεδο την Υποδομή του ιστορικού συλλόγου της Ξάνθης.

Share it