Search

Photos: Δεύτερη συνεχόμενη νίκη σε Θρακιώτικο ντέρμπυ για τον Άρη Αβάτου!

Με το διπλό έφυγε από την Κομοτηνή ο Άρης Αβάτου που επικράτησε με 0-2 του ΠΑΟΚ Κοσμίου στο πλαίσιο της 9ης αγωνσιτικής του 1ου Ομίλου της Γ’ ΕΘνικής!

Οι Ξανθιώτες ήταν οι κυρίαρχοι στο Θρακιώτικο ντέρμπυ που διεξήχθη στο ΔΑΚ Κομοτηνής, έχοντας τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερό του διάστημα. Από την άλλη οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να απειλήσουν με γεμίσματα και από στημένες φάσεις, χωρίς ωστόσο να καταγράψουν κάποια ιδιαίτερα επικίνδυνη στιγμή στην εστία του Αμουτζάκη. Με βάση την εικόνα του αγώνα και το δημιουργικό κομμάτι των δύο ομάδων, το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, με αρνητικό παράγοντα ωστόσο την τελευταία φάση του παιχνιδιού, όταν Δεληγιάννης και Σαρηγιαννίδης συγκρούστηκαν άσχημα κεφάλι με κεφάλι, με τον τερματοφύλακα του Κοσμίου να διακομίζεται στην συνέχεια στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Στα αγωνιστικά η πρώτη αξιόλογη φάση του παιχνιδιού ήρθε στο 17′ με το σουτ του Σιχλοιμίρη που πέρασε άουτ. Στο 21′ ο Γκέκας για χιλιοστά δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή και στο 26′ το σουτ στην κίνηση που εξαπέλυσε ο Κρασώνης απομάκρυνε ο Δεληγιάννης. Στο 27′ το γυριστό του Δόντσου μέσα από την περιοχή δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 34′ στην πρώτη ουσιαστική τελική των γηπεδούχων στο ματς, το σουτ του Λεβεντέλη δεν βρήκε στόχο. Στο 40ο λεπτό από την σέντρα του Σιχλοιμίρη, ο Δόντσος με κεφαλιά έκανε το 0-1 και στο 43′ το σουτ του Κοτόπουλου πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος και πάλι οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι με τα σουτ των Κοτόπουλου και Κρασώνη που δεν βρήκαν στόχο, ενώ ανάλογη τύχη είχε προηγουμένως και το αδύναμο σουτ του Τριαντού έξω από την περιοχή. Στο 71′ το πλασέ του Γκέκα μέσα από την περιοχή, απόκρουσε σε κόρνερ ο Δεληγιάννης, ενώ στο 76′ ο Άρης Αβάτου κλείδωσε ουσιαστικά την νίκη, όταν από την σέντρα του Μελισσόπουλου, ο Γκέκας με κεφαλιά σημείωσε το 0-2. Στο 79′ και πάλι ο Δεληγιάννης έδιωξε το σουτ του Δόντσου μέσα από την μικρή περιοχή, ενώ στο 89′ από το φάουλ του Σαρηγιαννίδη, η κεφαλιά του Ταχτσίδη πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τσιλίκας που είχε για βοηθούς τους Βερνέζη και Ζαχαριά.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ Κοσμίου (Αϊβάζης): Δεληγιάννης, Νάνος, Τριαντός (72′ Τζατζανάς), Δημοσθένους (86′ Ξενάκης), Ζάγγουλος, Λεβεντέλης, Στοΐνοβιτς, Χατζητουλούσης (46′ Βούλγαρης), Μαυράκης (72′ Φιλιππίδης), Κυριακόπουλος, Ταχτσόγλου.

Άρης Αβάτου (Μαραντάς): Αμουτζάκης, Κούτρας, Ψεμματάς, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Μίλερ, Γκέκας, Δόντσος (88′ Σαρηγιαννίδης), Σιχλοιμίρης (81′ Ζωσιμίδης), Κοτόπουλος (65′ Ταχτσίδης), Κρασώνης (72′ Μελισσόπουλος).

Share it