Search

Νίκη «ανάσα» για Εθνικό στην προσπάθεια για παραμονή, 1-0 την ΑΕ Καλαμπακίου (photos)

Στις νίκες μετά την 5η αγωνιστική και την επικράτηση του απέναντι στον ΠΑΟΚ Κοσμίου επέστρεψε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Οι Εβρίτες επικράτησαν 1-0 της Αθλητικής Ένωσης Καλαμπακίου στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς» χάρη σε γκολ του Μαρασλή στο 4′ και πήραν μια… βαθιά ανάσα στη μάχη που δίνουν για παραμονή στη Γ’ Εθνική.

Οι παίκτες του Μιχάλη Φλώρου μπήκαν από την αρχή δυναμικά στο παιχνίδι και μόλις στο 3′ ο Γκαϊδατζής (που έπαιξε με δεμένο κεφάλι μετά από χτύπημα που είχε στην προπόνηση της Πέμπτης) σούταρε άουτ από κοντά. Ένα λεπτό μετά και ύστερα από δυνατή εκτέλεση πλαγίου του Δορουγιδένη η μπάλα θα φτάσει στον Μαρασλή που με ωραίο πλασέ θα νικήσει τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων για το 1-0. Στο 16′ η ομάδα της Δράμας απείλησε για πρώτη φορά στο ματς όταν ο Κωνσταντινίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Στο υπόλοιπο του α’ μέρους οι δύο τερματοφύλακες δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα καθώς παρ’ όλο που η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, καμία ομάδα δεν έφτασε σε σημαντική ευκαιρία.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο προπονητής του Εθνικού έβαλε στο ματς τον Γκουντενούδη, αποσύροντας τον Τσαπάνη. Στο 69′ ο Μαλτέζος σε τετ α τετ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κελετζή Ι., ενώ ένα λεπτό μετά οι Θρακιώτες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι μετά από χέρι μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζετε». Ο Εθνικός θα παραμείνει στα καρέ της Α.Ε.Κ., με τον γκολκίπερ των Δραμινών να μπλοκάρει τη μπάλα στο σουτ του Γκαϊδατζή απ’ τη γραμμή της μεγάλης περιοχής στο 71′. Δύο λεπτά μετά το ίδιο θα συμβεί και σε μακρινό σουτ του Πατσιώρα. Στο 82′ η ομάδα του κ. Χατζηκυριάκου θα απειλήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κυσσίδη, με τον Αρβανίτη να μπλοκάρει χωρίς κανένα πρόβλημα. Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκαβανόζης που πέρασε ως αλλαγή στο ματς θα χάσει τεράστια ευκαιρία για το 2-0, μην μπορώντας να νικήσει από πολύ κοντά τον τερματοφύλακα του Καλαμπακίου.

Με αυτό το τρίποντο ο Εθνικός ισοβαθμεί με Καλαμπάκι και Ασπίδα (6 βαθμοί) και την επόμενη Κυριακή φιλοξενεί τον Απόλλωνα Παραλιμνίου.

Συνθέσεις:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Φλώρος): Αρβανίτης, Δορουγιδένης, Λυμπέρης, Λίτσιος, Σωτηράκης, Τσαπάνης (46′ Γκουντενούδης), Μαλτέζος (75′ Κούπας), Πατσιώρας, Γκαϊδατζής, Καρακασίδης (63′ Γκαβανόζης), Μαρασλής (87′ Γεωργαντζόπουλος).

Α.Ε.Καλαμπακίου (Χατζηκυριάκου): Κελετζής Ι., Πέτρο, Ντόβας, Καλογκίρι, Τσερκέζος, Κυσσίδης (40′ Τζιβανάκης), Βασιλειάδης, Μαυροβασίλης, Σαββίδης (84′ Παναγιώτου), Κωνσταντινίδης (67′ Θεοδοσιάδης), Στάικος (67′ Παυλίδης).

Διαιτητής: Τσιάρας – Βοηθοί: Καμπερίδης, Δεδονάκης (ΕΠΣ Καβάλας)

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ!

 

Share it