Search

«Λύγισε» από την Λευκορωσία η Εθνική έχοντας σοβαρές απουσίες

Χωρίς το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο και εκ των κορυφαίων αθλητριών στην επίθεση, την Λαμπρίνα Τσάκαλου και την Αγνή Ζυγούρα, η Εθνική Γυναικών έχασε 28-18 από την Λευκορωσία για τον 3ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2019. Βασική η Κεπεσίδου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε την ατυχία να χάσει με τραυματισμούς από το χθεσινό ματς με την Ιταλία, τόσο την Τσάκαλου (κάταγμα στο δάχτυλο), όσο και την Ζυγούρα (χτύπημα στον δικέφαλο), η οποία θα κάνει… αγώνα δρόμου για να προλάβει την αναμέτρηση με την Πορτογαλία.

Παρά τα προβλήματα η Εθνική μας στάθηκε πολύ καλά απέναντι σε μία πολύ ισχυρή Λευκορωσία που ήρθε στο Αμύνταιο με τον τίτλο του φαβορί.

Τα κορίτσια της Ελλάδας για μεγάλο διάστημα έπαιξαν στα ίσια με κορυφαίες τις Βαφειάδου, Κεπεσίδου, Ανδρίτσου, καταφέρνοντας να είναι μέσα στο ματς έως το 50’ (20-16).

Το ματς

Στο πρώτο μέρος η Εθνική ήταν σε απόσταση αναπνοής έως το 15′ (4-5), ενώ στο 23′ ήταν πίσω με 6-8. Σε εκείνο το σημείο οι αθλήτριες της Λευκορωσίας ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και έκλεισαν το πρώτο μέρος με προβάδισμα έξι τερμάτων (8-14).

Στο 37΄η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά στα οκτώ γκολ (10-18), αλλά η Εθνική έδειξε αντανακλαστικά και μείωσε στα τέσσερα στο 48′ (15-19). Η Εθνική μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο με το σκορ στο 16-20. Μέσα σε ένα πεντάλεπτο οι Λευκορωσίδες έδειξαν και πάλι την ποιότητά τους και με ένα σερί 5-1 ξέφυγαν με 17-25 στο 55′ και τελικά πήραν τη νίκη με 18-28.

Σήμερα Κυριακή, στις 17:00, η Εθνική αντιμετωπίζει την Πορτογαλία και θα παλέψει για τη νίκη ώστε να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στον όμιλο και μετά να περιμένει τα αποτελέσματα στους υπόλοιπους τρεις ομίλους την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να εξαντλήσει τις πιθανότητες να προκριθεί στα μπαράζ ως η καλύτερη δεύτερη ομάδα των τεσσάρων ομίλων.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Μενέλαος Δανήλος δήλωσε: «Αν και οι απουσίες μας άλλαξαν όλο τον σχεδιασμό, τα υπόλοιπα κορίτσια στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ήταν πολύ ανταγωνιστικές. Με νέο πλάνο μείναμε στο ματς έως το 50΄που το σκορ ήταν 20-16. Στο τέλος κάποια χαμένα σουτ άνοιξαν την διαφορά. Μένει ότι ανταποκριθήκαμε στη δυσκολία του αγώνα και ότι αύριο με την Πορτογαλία θέλουμε τη νίκη, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων στους άλλους ομίλους».

ΕΛΛΑΔΑ- ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ 18-28 (8-14 ημχ)

ΕΛΛΑΔΑ (Δανήλος): Κεπεσίδου, Βασιλειάδου, Φράγκου 1, Ανδρίτσου 3, Στουγιαννίδου 4, Μούρνου, Μάστακα, Αργυροπούλου, Σαραντάκου, Γκάτζιου 2, Ζυγούρα, Ράτσικα, Βαφειάδου 6, Μανιά 2, Καρέλα, Καραχαρίση.

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ (Κάτερ): Τρίζνο, Νέστιαρουκ 2, Βασιλέφσκαγια 5, Ιλίινα, Κότσινα 3, Αρτσιούκοβιτς, Κούντσεβιτς, Σουτ, Ρουντσκούσκαγια, Καναβάλ 1, Γεζίσκαγια 2, Σιλίτσκαγια 3, Σαμανούσκαγια 5, Ακραμένκα 4, Γιάστσουκ 4, Μοκάτ.

Διαιτητες: Μερτζ – Σίλια (Γερμανία). Δίλεπτα: 1-1. Πέναλτι: 1/3 – 1/2

Photo Credits: e-handball.gr

Share it