Search

Με καλή ψυχολογία στη Θεσσαλονίκη ο Εθνικός

Ένας ακόμα ενδιαφέρον αγώνας γίνεται στο PAOK Sports Arena με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που προέρχεται από το 3-2 επί του Ηρακλή στον Έβρο και ταξιδεύει με ανεβασμένη ψυχολογία στη Θεσ/νίκη (7η αγωνιστική, 24/11, 18.00, Διαιτητές: Γεωργιάδης, Δανιηλίδου.).

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα πάει για δεύτερη φορά εφέτος στην Πυλαία καθώς τον Σεπτέμβριο είχε προηγηθεί και η αναμέτρηση για το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς όπου ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 σετ. Ο Σάκης Μουστακίδης βλέπει την ομάδα του να ανεβάζει στροφές μετά και την προσθήκη του Μπενγκολέα, αλλά και το φορμάρισμα των Σέρβων Γκμίτροβιτς, Τουρνάνιανιν που ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς.

Ο έμπειρος ακραίος του Εθνικού Δημήτρης Ριζόπουλος που πριν μία δεκαετία αγωνίστηκε στον δικέφαλο είπε: «Η ομάδα μας είναι σε καλή κατάσταση και το αποδείξαμε στον δυνατό αγώνα που είχαμε με τον Ηρακλή. Θέλουμε να κάνουμε και πάλι καλή εμφάνιση. Για να αντιμετωπίσεις τον ΠΑΟΚ πρέπει τα λάθη σου να περιοριστούν στο ελάχιστο και το σερβίς με την υποδοχή να είναι σε υψηλό επίπεδο. Μπορούμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα από όλες τις ομάδες και ελπίζω να το αποδείξουμε με την απόδοση μας».

Ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού με 3-0 σετ πέρασε και πάλι στα θετικά αποτελέσματα και με 11 βαθμούς σε 5 αγώνες πρωταθλήματος βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας και -2 από τον πρωτοπόρο και αήττητο Ολυμπιακό. Ο δικέφαλος θέλει να διατηρήσει ή και να μειώσει την διαφορά αυτή και για να συμβεί αυτό δεν πρέπει να έχει απώλειες με τον Εθνικό. Αγωνιστικά ο Δημήτρης Τζούριτς ακολουθεί θεραπεία μετά το διάστρεμμα και αν χρειαστεί θα προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Ο πασαδόρος του ΠΑΟΚ Θάνος Τερζής είπε: «Μετά την εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό, η ομάδα βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Ο Εθνικός έχει κάνει μια αλλαγή στο ρόστερ του και, όπως είδαμε, κέρδισε με 3-2 τον Ηρακλή. Παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις, ενόψει και των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Πιστεύω ότι η ομάδα είναι έτοιμη για να πάρει ακόμα ένα τρίποντο. Στο ρόστερ μας βρίσκονται πολλά ηχηρά ονόματα. Όταν αλλάζει το 80% των παικτών, χρειάζεται χρόνος ώστε η ομάδα να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο και να δεθεί περισσότερο. Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά και με υπομονή και επιμονή θα έρθουν τα αποτελέσματα».

Ο ΠΑΟΚ μετράει 8-0 σερί σε αναμετρήσεις πρωταθλήματος με τον Εθνικό. Σε 32 αγώνες πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ προηγείται του Εθνικού με 26-6 νίκες.

Share it