Search

Διπρόσωπη στην Τούμπα και πρώτη ήττα εκτός για την Ξάνθη απο τον ανώτερο ΠΑΟΚ!Θετικό ντεμπούτο για Χατζητερζόγλου, παράπονα για το δεύτερο γκολ

Την πρώτη ήττα μακριά απο την έδρα της γνώρισε η ομάδα της Ξάνθης που ηττήθηκε με 2-0 απο τον ανώτερο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, σε ένα ματς πάντως που η Ξάνθη παρουσίασε δύο εικόνες, εξαιρετική στο πρώτο μέρος πολύ κακή στο δεύτερο. Πρώτη εμφάνιση για φέτος απο τον Οκάν Χατζητερζόγλου(φωτο κάτω) που ήταν εξαιρετικός.

Αυτή ήταν η τρίτη ήττα για την ομάδα της Ξάνθης στο φετινό πρωτάθλημα, μετά της εντός έδρας απο Παναθηναϊκό και Πανιώνιο. Οι ποδοσφαιριστές του Μίλαν Ράσταβατς παρά την προσπάθειά τους, παρέμειναν στους 18 βαθμούς μετά την πρώτη ήττα μακριά από την έδρα τους μετά από πέντε αγώνες, παραμένοντας στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας όντας ισόβαθμη με τον Παναθηναϊκό στην τέταρτη θέση.

Στο πρώτο μέρος η Ξάνθη μπήκε εξαιρετικά διαβασμένη κλείνοντας όλους τους χώρους προς την εστία του Ζίβκοβιτς, και μάλιστα στο 29′ άγγιξε το 0-1 όντας μετά απο σέντρα απο αριστερά ο Ντουρίτσκοβιτς πήρε την σκαστή κεφαλιά με τον Πασχαλάκη να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση με υπερένταση. Αυτή η φάση αφύπνισε τους γηπεδούχους που ανέβασαν την απόδοση τους δημιουργώντας τρεις κλασσικές ευκαιρίες, με τον Πρίγιοβιτς στο 31′ και τον Μπίσεσβαρ στο 40′ να βρίσκουν ΣΤΟΠ απο τον εξαιρετικό Ζίβκοβιτς ενώ στο 42′ ο Κίτσιου απο καλή θέση αστόχησε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και μόλις στο 47′ πήρα το προβάδισμα οταν μετά απο σέντρα του Βιεϊρίνια ο Πρίγιοβιτς κέρδισε την μονομαχία με Κασάδο και με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την ομάδα της Θεσσαλονίκης,  που στο 65′ έκανε το 2-0 με απευθείας χτύπημα φάουλ του Μαουρίσιο. Φάουλ που θα πρέπει να τονιστεί πως δεν υπήρχε πουθενά και υποδείχτηκε λανθασμένα απο τον διαιτητή του αγώνα που μάλιστα έδειξε και  κίτρινη στον Μπαξεβανιδη που έκλεψε πεντακάθαρα την μπάλα απο τον Λημνιό. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του αγώνα με τον ρυθμό μετά το 2-0 να πέφτει αισθητά

Μέτρια και με πολλά λάθη η διαιτησία του Αθανάσιου Σέζου από το Κιλκίς, βοηθοί του ήταν οι Νικόλαος Σάββας και Αντώνιος Σινιοράκης, ενώ τέταρτος ήταν ο Ευάγγελος Γρατσάνης.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα(58′ λ.τρ. Τόσκα), Κρέσπο, Κίτσιου(46′ Βιεϊρίνια), Μαουρίσιο(75′ Βέρνμπλουμ), Κάνιας, Λημνιός, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Καμαρά, Κοβάσεβιτς(82′ Μελιόπουλος), Καντά(57′ Σαρπόνγκ), Γέντρισεκ, Ντουρίσκοβιτς, Κάστρο(69′ Μπρίτο).

Share it