Search

Παραμένει η αφαίρεση βαθμών για μη αδειδοτημένες ΠΑΕ στην Super League!

Όπως αναμενόταν, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, αποφασίστηκε από τους εκπροσώπους των ομάδων να μην υιοθετήσουν την πρόταση της ΕΠΟ, αναφορικά με τις ποινές για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν το καλοκαίρι, δηλαδή τον υποβιβασμό τους.

Τουναντίον, με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει εκφράσει και στο παρελθόν την αντίθεσή του, οι υπόλοιπες ομάδες συμφώνησαν να διατηρηθεί το ίδιο καθεστώς που ίσχυσε και την περυσινή σεζόν. Ήτοι, αφαίρεση έξι βαθμών και απαγόρευση μεταγραφών!

Από εκεί και πέρα, υπέρ του να μειωθεί η αφαίρεση βαθμών, ενδεχομένως από έξι σε τρεις, ψήφισαν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Παναιτωλικός, Λαμία, ΑΕΛ και ΟΦΗ. Ενώ το αντίθετο έπραξαν οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Απόλλων Σμύρνης, Λεβαδειακός, Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος και Άρης.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της διοργανώτριας Αρχής:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, το εξής:

Αναφορικά με τις ποινές ομάδων που δε θα λάβουν άδεια κατά τη διαδικασία αδειοδότησης της ΕΠΟ, προκρίθηκε πλειοψηφικά εισήγηση προς την ΕΠΟ, όμοια με την περσινή (αφαίρεση 6 βαθμών, περιορισμός μετεγγραφών κ.λπ.)».

Και εν συνεχεία η έγκριση της ΕΠΟ:

Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. της 26ης Νοεμβρίου 2018 τα εξής.

Να μην ισχύσει διαδικασία επιτήρησης την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και να εξετασθεί η εφαρμογή της την προσεχή.

Να εγκριθεί ο κανονισμός αδειοδότησης  της Ε.Π.Ο. των ΠΑΕ της Super League, περιόδου 2018-19.

Να παραμείνουν σε ισχύ οι ποινές του κανονισμού που επεβλήθησαν κατά την προηγούμενη περίοδο, ήτοι -6 βαθμοί, απαγόρευση μεταγραφών κλπ. σε περίπτωση μη εκπλήρωσης των κριτηρίων αδειοδότησης, καθώς και πρόστιμο 20 χιλιάδων ευρώ σε περίπτωση μη εκπλήρωσης του κριτηρίου βιωσιμότητας.

Ο ποινές αυτές ισχύουν στη διαδικασία αδειοδότησης για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Share it