Search

Με το δεξί και νίκη στο Θρακιώτικο ντέρμπι με ΓΑΣ η Ασπίδα Ξάνθης!(+pics)

Με το δεξί μπήκε στο πρωτάθλημα Γυναικών η ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης που επικράτησε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος του ΓΑΣ Κομοτηνή με 57-37 στο κλειστό “Χριστίνα Χριστοδούλου” του Ευμοίρου.

Η ομάδα του Νεδίμ Καρά Αχμέτ στην μετάβαση της μετά απο δύο συνεχόμενες χρονιές στην Α2 στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ αντεπεξήλθε με επιτυχία, όπως και  στην στελέχωση του ρόστερ απο αρκετά κορίτσια που προέρχονται απο την υποδομή του συλλόγου, κερδίζοντας στην πρεμιέρα τον ΓΑΣ στο Θρακιώτικο ντέρμπι του Γυναικείου πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι το πρώτο μισό του δευτέρου δεκαλέπτου εκεί οπού η ξανθιώτικη ομάδα έβαλε το πόδι στο…γκάζι ανεβάζοντας την διαφορά την οποία κράτησε με άνεση μέχρι τέλους αυξάνοντας την συνεχώς μέχρι το τελικό 57-37.

Εξαιρετική εικόνα για την Ασπίδα που είχε και πλουραλισμό στην επίθεση βρίσκοντας σκορ απο 10 διαφορετικές αθλήτριες, με κορυφαίες της Σταυρούλα Καραλίδου και Χριστίνα Τσακίρη. Ενώ απο την πλευρά του ΓΑΣ οι νεαρές Κωφίδου και Νικολαίδου είχαν καλή παρουσία. Να σημειώσουμε πως την φετινή χρονιά η ομάδα της Ξάνθης θα στερηθεί τις υπηρεσίες της Βίκης Καραλίδου που για λόγους εργασίας αποχώρησε για την Κω.

Στο άλλο ματς του ομίλου οι Πάνθηρες Καβάλας επικράτησαν του Αστέρα Καβάλας με 57-36.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-9, 28-19(ημίχρονο), 41-23, 57-37(τελικό αποτέλεσμα)

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παρασίδης – Τριανταφύλλου

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Ν. Καρά Αχμέτ): Μεχμέτ Ουστά 5(1), Καραλίδου Στ. 11(1), Τσακίρη 19, Ευθυμίου, Παπαχρυσοβέργη 2, Καραλή 4, Σιγιώργη 2, Πετρίδου 2, Θωμαίδου  6, Παυλάκη  2, Μωυσένκου  4, Χαλκίδου

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ(Μ. Παπαδόπουλος): Γκανατσίου, Λατζανάκη  6, Κωφίδου 15, Τσελεκίδου  4, Λιούρτα 4, Νικολαίδου  8, Πανουργιά

Share it