Search

Με “Τορο” δημιουργό η νίκη της Εθνικής που όμως δεν ήταν αρκετή για την πρωτιά!

Μισή δουλειά έκανε η Εθνική μας ομάδα, που στο ντεμπούτο του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο κέρδισε με 1-0 την Φινλανδία, σκορ όμως όχι αρκετό για την μάχη της πρώτης θέσης καθώς οι Φινλανδοί διατήρησαν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας χάρις το 2-0 του Τάμπερε.

Το αυτογκόλ του Γκράνλουντ στο 25′ μετά απο υπέροχη σέντρα του Θρακιώτη αρχηγού της Βασίλη Τοροσίδη και κεφαλιά του Πέλκα που απέκρουσε ο Χραντέσκι πάνω στον Φινλανδό αμυντικό, ήταν το μοναδικό του αγώνα, με την Εθνική να έχει θετική παρουσία, όμως ήθελε κάτι παραπάνω προκειμένου να φτάσει σε μεγαλύτερο αποτέλεσμα και να ελπίζει για κάτι την τελευταία αγωνιστική.

Οι Φινλανδοί έδειξαν πεισμωμένοι  την ατυχία τους και την εξέλιξη της αναμέτρησης, βρίσκοντας το δρόμο για την ελληνική περιοχή λίγα λεπτά αργότερα (30’), όταν ο Πούκι από δεξιά γύρισε στον Τουομίνεν κι αυτός από εξαιρετική θέση έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Η κεφαλιά του Τοροσίδη, που κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι μετά την εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη στο 37’ και η κεφαλιά του Παπασταθόπουλου αδύναμα στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού, ξανά μετά την εκτέλεση κόρνερ του Τρικαλινού μέσου συμπλήρωσε το «σημειωματάριο» του πρώτου μέρους, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με παρόμοια επίπεδα απόδοσης, αλλά αντίστροφη ψυχολογία.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να κάνουν περισσότερο αισθητή την παρουσία τους, χάνοντας σημαντική ευκαιρία με τον Toυόμινεν στο 52’, όταν ελίχθηκε έξω από την περιοχή και βρήκε χώρο να σουτάρει, άστοχα πάντως, με το αριστερό.  Η κατοχή της μπάλας πάντως παρέμενε ελληνική, την ώρα που η κακή Φινλανδία φαινόταν πως χρειάζεται ενίσχυση στο κέντρο, αφού η πίεση ήταν υποτονική και οι περισσότερες μάχες χαμένες. Ως το τέλος δεν καταγράφηκε άλλη αξιόλογη φάση, με την Εθνική να πιέζει για το δεύτερο γκολ, ωστόσο αυτό δεν ήρθε, όπως και κάποια στιγμή να «ξεσηκώσει» το κρύο ΟΑΚΑ.

Κορυφαίος της Εθνικής μας ήταν ο Βασίλης Τοροσίδης που έβγαλε ψυχή και πάθος, ως αρχηγός, προσπαθώντας να παρασύρει και τους υπόλοιπους διεθνείς, ενώ εξαιρετική εικόνα είχαν επίσης και οι Ζέκα, Παπασταθόπουλος, Κούτρης. Αρκετά βελτιωμένος στο δεύτερο μέρος ο Πέτρος Μάνταλος που έδωσε τις μάχες του, ενώ εξαιρετική ήταν η επανεμφάνιση του Δημήτρη Σιόβα που απο την ώρα που μπήκα ως αλλαγή στην θέση του τραυματία Μανωλά έδωσε μάχες στην άμυνα ενώ βοήθησε και στην δημιουργία παιχνιδιού απο την πίσω ζώνη. Δεν χρειάστηκε να επέμβει στο ντεμπούτο του με το εθνόσημο ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος.

ΕΛΛΑΔΑ (Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Τοροσίδης, Μανωλάς (28′ Σιόβας), Παπασταθόπουλος, Κούτρης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Φορτούνης, Πέλκας (84′ Μπακασέτας), Μάνταλος, Μήτρογλου (69′ Κουλούρης).

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Κάνερβα): Χραντέτσκι, Γκράνλουντ, Τόιβιο, Άραγιουρι, Ούρονεν, Καμαρά, Κάουκο, Λουντ, Σόιρι (73′ Γένσεν), Τούομινεν (83′ Πίρινεν), Πούκι (93′ Λαμ).

Share it