Search

Βασίλης Τοροσίδης: “Έχουμε ένα χρέος απέναντι στους Έλληνες και τους εαυτούς μας”

Αισιόδοξος για το μέλλον της εθνικής ομάδας εμφανίστηκε ο Βασίλης Τοροσίδης, ενώ τόνισε πως δεν παρατάει τη μάχη του Nations League όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ξανθιώτης αρχηγός της Ελλάδας στη συνέντευξη Τύπου πριν την αναμέτρησης με την Φινλανδία, την Πέμπτη (15/11, 21:45) στο ΟΑΚΑ, για την 5η αγωνιστική του Nations League:

Για το νέο ξεκίνημα που επιχειρεί η εθνική και τι μπορεί να πετύχει στα δύο τελευταία ματς του Nations League:

“Σίγουρα είναι μια νέα αρχή για την εθνική, αν και μαθηματικά δεν έχει τελειώσει τίποτα στο Nations League. Αν κερδίσουμε τους Φινλανδούς με ένα σκορ που μπορούμε γιατί είμαστε καλή ομάδα, οι Φινλανδοί χάσουν το τελευταίο παιχνίδι κι εμείς κερδίσουμε και τους Εσθονούς, όλα είναι πιθανά.

Προσωπικά, όσο υπάρχουν ελπίδες θέλω να τις εξαντλήσω. Αν τελικά δεν τα καταφέρουμε, για εμάς αρχίζει ένας δύσκολος προκριματικός, το ξέρουμε όλοι. Πρέπει να δουλέψουμε με το νέο επιτελείο, τον νέο προπονητή για να πετύχουμε τον στόχο. Γιατί θα είναι κακό για την Ελλάδα να μείνει σε τρίτη σερί μεγάλη διοργάνωση εκτός”.

Τι διαφορετικό θέλουν να παρουσιάσουν οι παίκτες στον προπονητή και τον κόσμο της ομάδας;

“Το διαφορετικό που πρέπει να παρουσιάσουμε, είναι το αγωνιστικό μας πρόσωπο. Κακά τα ψέμματα, υπήρχαν ματς στα οποία δεν παίξαμε καλά. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με το ποδοσφαιρικό κομμάτι, αλλά περισσότερο με την διάθεση που πρέπει να δείξουμε σαν ποδοσφαιριστές.

Στα δύο τελευταία παιχνίδια ειδικά, βγάλαμε ένα πρόσωπο σαν να μην υπήρχε διάθεση. Έχουμε όλοι χρέος απέναντι στους Έλληνες, απέναντι στους εαυτούς μας, να παίξουμε με ψυχή για να κερδίσουμε τα δύο παιχνίδια που έμειναν και ό,τι είναι να γίνει στη βαθμολογία θα γίνει. Αυτό που θέλω είναι να κερδίσουμε με τον τρόπο που κερδίζαμε πάντα σαν εθνική ομάδα. Με ψυχή, ενωμένοι και όλα τα άλλα θα έρθουν στην πορεία”.

Για το γεγονός ότι η εθνική ηττήθηκε χωρίς να είναι χειρότερη από τη Φινλανδία και αν αυτό βγάζει εγωισμό για το παιχνίδι της Πέμπτης:

“Πρέπει να βγάλουμε εγωισμό, να δείξουμε ότι η Ελλάδα έχει καλούς ποδοσφαιριστές. Η ομάδα δεν παρουσίασε το πρόσωπο που έπρεπε να παρουσιάζει, δεν μπορώ να το εξηγήσω πραγματικά, εγώ επιμένω ότι αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε όλους τους αντιπάλους.

Το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν, με όποιον κι αν παίζαμε δεν φοβόμασταν. Είτε νικούσαμε, είτε όχι, η εθνική κοιτούσε κατάματα όλους τους αντιπάλους. Πρέπει να το κάνουμε πάλι αυτό.

Έγινε στα προκριματικά του 2018, έγινε με το Βέλγιο, δύσκολα χάσαμε στο “Καραϊσκάκης” σε ένα ματς που δεν αξίζαμε την ήττα. Πρέπει να δείξουμε πάλι αυτό το πρόσωπο, να βγάλουμε την ψυχή του Έλληνα, θα επιμείνω, για να αρχίσει να αλλάζει η κατάσταση σιγά σιγά”.

Για το μέλλον της ομάδας:

“Μπορούμε να ανακάμψουμε. Υπάρχει ταλέντο, παίκτες που παίζουν σε καλές ομάδες. Το πιστεύω, δεν το λέω για να το πω, μπορεί και να μην ήμουν εδώ αν δεν το πίστευα. Η εθνική ομάδα μπορεί να ανακάμψει και αν είμαστε όλοι μαζί, να πετύχουμε πολλά.

Σίγουρα ο κόσμος είναι φυσιολογικό να είναι απογοητευμένος, όταν χάνεις ματς όπως με την Ουγγαρία και τη Φινλανδία, αλλά εμείς ως ποδοσφαιριστές δεν γίνεται να είμαστε απογοητευμένοι, αυτή είναι η δουλειά μας, να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ξανά αυτό που ήταν”.

Share it